πŸ“§ Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

17 January 2012

Preturile Parfumurilor Originale


De ce sunt parfumurile originale, atat de scumpe?
Pretul unui parfum original, de inalta calitate, comercializat in magazine, se calculeaza astfel:    
  • 10% - aroma (acesta este pretul producatorului pentrut aroma, in cazul nostru Argeville)    
  • 20% - ambalajul (marcile comerciale incearca sa se impuna pe piata prin tot felul de metode. Una dintre ele este un ambalaj cat se poate de atragator. O investitie care tine de design si care bineinteles trebuie recuperata)    
  • 20% - numele si marca comerciala
  • 40% - publicitatea (spoturile publicitare, revistele, TV, VIPurile si starurile care promoveaza parfumul,campanii publicitare spectaculoase odata cu lansarea parfumului )
  • 10% - cheltuieli de transport, depozitare.
 La toate acestea mai intervine si ADAOSUL COMERCIAL, minim de 100% (Dealerii autorizati ai marcilor comerciale sunt obligati sa impuna anumite conditii magazinului. El trebuie sa se afle intr-un loc prestigios al orasului, intr-un spatiu bine amenajat...lumina trebuie sa aiba o anumita intensitate, caldura adecvata. Vanzatorii sustin un curs de instruire si periodic sunt perfectionati.

Stiati ca?... Parfumul Clive Christian's Imperial Majesty este cel mai scump parfum din lume, avand un pret de 215.000 $.
Pe sticla parfumului este fixat un diamant de cinci carate ce valoreaza peste 200.000 $. Sticluta de "diamant curgator" este inregistrata si in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai scump parfum din lume. Si mai mult chiar, considerata "o luxurianta opera de arta aurita", parfumul a fost  premiat de Regina Victoria pentru excelenta si calitate deosebita.
Parfumul Clive Christian se produce la comanda speciala si vine intr-un flacon cu rama de aur si vestitul diamant de cinci carate, montat pe sticluta.
Creatorul, Clive Christian, nu ascunde faptul ca la baza acestui parfum stau doua sute de ingrediente printre care: ylang ylang, ananas, pruna, mirabelle (un sortiment deosebit de prune galbene), piersici albe, trandafir, iasomie, orris, garoafa rosie, balsam benjoin, seminte tonka plus cea mai extravaganta aroma folosita de Clive Christian pana in prezent, si anume, vanilia tahitiana. 
Ce parere aveti?