📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

07 January 2012

Palette mousse color si despre review-uri

Simt nevoia sa scriu aceast post, in urma review`urilor pe care le-am citit pe bloguri, in ultima vreme. Precum stiti, am fost aleasa in campania de testare Palette Mousse Colour, alaturi de alte 149 de fete si, in timp ce eu am fost incantata de rezultatul obtinut, am vazut si multe pareri contra.
In acest post, nu tin sa iau apararea produsului, sau sa-i fac o publicitate falsa,  ci doar sa explic, ca orice review e, in  esenta lui  pana la urma, subiectiv. Imi amintesc ca nu o data mi-am cumparat cu inima indoita produse cosmetice despre care citisem multe pareri contra(cum ar fi Too Faced Lip Injection Extreme), dar de care eu am fost ulterior incantata. Si desigur, si invers, am mers si la "pomul laudat", doar pentru a fi dezamagita.



Revenind la subiect, o sa fac o mica recenzie a parerilor pe care le-am citit pana acum despre Palette Mousse Color:


Pros
-marea majoritate sunt multumite de mirosul vopselei, asa cum stiti deja, cel adorabil de capsuni :X:X:X
-majoritatea recunosc ca varianta de aplicare "shake and use" faciliteaza enorm procesul de vopsire acasa
-majoritatea sunt multumite de intensitatea culorii si de stralucirea parului ulterioara
-majoritatea au mentionat, ca o doza ajunge pentru o vopsirea parului lung si foarte lung


Cons:
-multe persoane au  observat ca nuanta care a rezultat e mult mai inchisa decat cea dorita!
-multe persoane au observat ca vopseaua nu se amesteca chiar asa de bine;
-anumite persoane au dezvoltat diverse alergii la vopsea (Va amintesc inainte sa va vopsiti, sa faceti testul de sensibilitate!!!) sau nu au agreat mirosul vopselei;
-anumite persoane au observat ca vopseaua pateaza sau iese la spalat si dupa cateva spalari;


O sa inchei cu cateva concluzii personale in afara de cele pe care le-ati citit pana acum despre vopseaua Palette Mousse Color:
Dupa cum stiti am folosit brunet albastrui

Ceea ce mi-a placut e ca nuanta e  cu adevarat intensa. Cu o luna inainte mi-am facut suvite brunete la salon, dar nu au fost asa intense precum doream, erau mai degraba un saten inchis, deci un plus pentru vopseaua Palette, fiind mai intensa ca un produs profesional.
In trecut am avut probleme cu vopselurile brunete, care ieseau la spalat, chiar si  dupa foarte multe spalari(chiar si dupa aproximativ o luna). Vopseaua Palette a iesit foarte putin la a doua spalare si de atunci e totul ok, deci inca un plus.
Desi m-am patat foarte rau la vopsire, am fost surprinsa sa observ ca petele au iesit foarte usor la spalare, lucru la care nu ma asteptam de la o vopsea bruneta, in trecut, am folosit absolut totul sa scot petele de vopsea de pe scalp , fata sau gat, fara succes, deci inca un plus!
Dupa cateva spalari, mie mi se intampla ca vopseaua bruneta  sa se decoloreze si sa ramana un fel de roscat-violet neplacut. De data asta nu a fost cazul si sunt foarte multumita!
Asa cum am mentionat, eu voi recomanda vopseaua Palette Mousse Color, in special nuanta pe care am ales-o!
Nu pot recomanda celelalte nuante pe care nu le-am testat, dar pentru ca ma vopsesc de la 14 ani(stiu ca nu trebuia, dar nimeni n-a putut sa ma opreasca :D) si de-a lungul timpului am fost vopsita si blonda si roscata, diverse nuante,  voi mentiona cateva recomandari generale si despre aceste nuante.

Din experienta mea, roscatul e cea mai pretentioasa culoare. Recomandarile care sunt pe cutie, sau in catalog, referitoare la culoarea care va rezulta, sunt doar cu caracter orientativ(doar daca te vopsesti pe culoare naturala), si nu te mai pot ajuta, daca ai fost vopsita anterior, fie aceeasi nuanta , fie alte nuante. Vopseaua roscata iese foarte usor din par, dupa parerea mea, avand cea mai scurta durata de viata. Cum decoloreaza, nici nu poate fi utilizata foarte frecvent, nu ar fi indicat pentru sanatatea culorii. Sa nu uitam ca schimbarile extreme gen de la brunet la nuante deschise de roscat, necesita decolorare prealabila iar rezultatul e de multe ori neplacut. Aveti mare grija si cu trecerea de la blond la roscat, pentru nuanta rezultata poate fi cu adevarat "salbatica" !


Vopseaua blonda e si ea la randul ei dificila: daca pornesti de la un blond sau un saten deschis, ai ceva sanse sa ajungi la un rezultat multumitor, dar pe nuantele mai inchise se recomanda o decolorare prealabila. Decolorarea spre blond va afecta firul de par! Cele mai dificile nuante sunt cele argintii sau blond foarte deschis! Blondul inchis poate inchide pana la saten un blond vopsit in prealabil blond deschis! Blondul aluna de exemplu poate iesi mult mai inchis decat ne asteptam.



Si nuantele de saten ne pot pacali: de multe ori, putem obtine o nuante mai inchisa decat ne doaream, sau satenul  nuantat  spre bond, roscat etc, sa nu se manifeste deloc. Eu le-am recomanda pentru un look "cuminte" sau pentru a da putina stralucire si originalitate nuantei naturale de saten. Daca nu stiati deja, stilistii recomanda sa ne vopsim parul in nuante apropiate culorii naturale, mai ales pentru persoanele cu firul foarte subtire, pentru ca vopseaua, daca nu detine pigmenti care deschid culoarea  parului, va proteja si intarii firul de par!
Beneficiile sunt imense daca nu doriti sa va modificati culoarea naturala, dar trebuie sa acoperiti firele de par albe!




Atentie!
  • Parul deja deteriorat va afecta rezultatul final al culorii! 
  • Parul deja vopsit in prealabil, chiar si cu luni inainte, va afecta nunata rezultata! E foarte greu sa te ghidezi dupa catalogul de nuante pentru ca fiecare podoaba capilara e unica, si vopseaua poate reactiona diferit decat te astepti!  
  • Daca atunci cand te vopsesti ai deja produse leave-in pe  par, gen uleiuri, masti sau chiar balsamuri, ele pot crea o bariera si astfel, rezultatul colorarii poate fi deferit! Aveti grija sa va vopsiti pe un par curat, chiar daca ati auzit ca e mai bine sa te vopsesti pe un par ceva mai gras, pentru ca rezultatul sa fie cat mai aproape de ceea ce va doreati! 
  • Eu recomand sa nu va coafati imediat dupa vopsire si sa evitati sa folositi placa de par(care cum stim cu totii da dependenta:p). 
  • Indiferent daca ati folosit nunate inchise, care nu decoloreaza parul, si deci nu-i afecteaza structura, sau nuante foarte deschise, recomand sa folositi in saptamanile urmatoare masti de regenerare si nutritive sau cele special create pentru parul vopsit,  astfel, pe termen lung, parul va fi protejat si se va deteriora mult mai putin! 
  • Protejati-va parul  vopsit de factorii de mediu care ii afecteaza culoarea(expunere prelungita la soare, apa din bazinul de inot etc) cu produse recomandate!
In viitor, o sa revin cu un post despre  diferitele tipuri de  par si cum afecteaza nuantele vopselelor fiecare tip in parte. Si nu uitati, recomandarile au caracter general, pentru ca fiecare persoana e unica!!!

Sa aveti un weekend placut!

1 comment:

  1. Mi se pare mie sau Plette in general e mai blanda cu parul?
    Stiu si eu cum e cu roscatul :D nu rezista mult si isi pierde din intensitate, dar e frumos.
    Ma tenteaza si pe mine sa incerc Mousse dar am o teama de vopsea, am firul f. subtire, usor ondulat si mai si cade...m-am mai vopsit dar nu as mai vrea sa o fac...si cand vad atatea culori superbe :( ma tenteaza, in plus ma confrunt si cu exccesul de sebum..si mai cred ca apa de la robinet imi dauneaza parului.

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤