📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

17 October 2012

Compatibilitatile Racului

El Rac, Ea Berbec
Numai pentru cei foarte curajosi

El este semn de Apa, ea- semn de Foc. Apa poate stinge focul, daca se toarna peste acesta o cantitate prea mare. Dar, oricat de echilibrate ar fi fortele, relatia dintre cele doua semne este dificila, greoaie. Un barbat Rac, oricat de puternic ar fi el, nu poate rezista multa vreme langa o femeie Berbec, mult prea impulsiva, puternica, dura, hotarata, ambitioasa si intransigenta pentru sensibilitatea lui. Au ritmuri foarte diferite si conceptii de viata aproape opuse. El viseaza la o femeie romantica, feminina, calma, delicata si dulce;ea vrea alaturi un barbat hotarat, luptator, curajos, energic, muncitor si rezistent la efort.
Astfel, ei nu pot intruchipa visul celuilalt. Ceea ce-; atrage pe barbatul Rac la femeia Berbec este protectia cu care ea il inconjoara, caci, de multe ori, in relatia lor, rolurile se inverseaza. Ea se plictiseste repede de faptul ca un barbat ca el despica atata firul in patru, in loc sa actioneze direct si fara ocolisuri, ca se pierde in prea multe amanunte, ca este usor impresionabil si reactioneaza previzibil. El este uimit de lipsa ei de intelegere, de incapacitatea de a savura detaliile, de franchetea, de agitatia si nelinistea ei, de lipsa de tact si usurinta cu care trateaza probleme pe care el le considera serioase. El pretuieste foarte mult familia, un camin linistit si o sotie casnica, disponibila pentru el la orice ora. Ea vrea libertate, nu-i place sa i se ceara socoteala pentru timpul si banii pe care le cheltuieste. Sexual, nu sunt foarte potriviti. Exuberanta ei inhiba barbatul si uneori chiar ii creaza complexe.

El Rac, Ea Taur
Alternanta intre idealism si materialism

El este semn de Apa, ea- de Pamant. Apa este benefica pentru pamant, hranindu-l si fertilizandu-l fizic si spiritual. Si in aceasta relatie cea care conduce  este femeia. Si asta, pentru ca ea este cu picioarele pe pamant, mai materialista, cu simtul banului, al masurii si al economiei. Este o gospodina buna, foarte talentata in arta culinara, care se descurca de minune sa rezolve toate treburile casei, insclusiv cele financiare; ea plateste facturile, ea face cumparaturile cele mai dificile, ea repara, zugraveste, renoveaza sau cumpara o noua casa. Are nevoie de stabilitate si o ofera la randul sau cu generozitate. Femeia este motorul care pune in miscare aceasta relatie, care anima idealurile barbatului si scoate din el tot ceea ce este mai bun, daca acesta nu se simte uzurpat din functia de cap de familie. Barbatul Rac, foarte gelos si sensibil, are mare noroc cu o astfel de sotie fidela, care nu-i da motive de neliniste si tine la familie. El este fascinat de priceperea ei, de felul in care se descurca  in lumea materiala, dar si de romantismul si senzualitatea ei baroca, coplesitoare. Amandoi sunt conservatori, atrasi de intimitatea casei, de locurile sigure si domestice. Au aceleasi idealuri de viata, aceleasi conceptii si inteleg dragostea aproape in acelasi mod. Muncesc foarte bine impreuna, formand o echipa creativa, puternica si de succes. Sexual, sunt foarte compatibili, mai ales ca barbatul este cel cu sensibilitatea mai mare. Daca femeia ar renunta la orgoliu si la incapatanare, daca ar fi mai flexibila si mai ingaduitoare cu partenerul sau, relatia lor ar putea fi perfecta.

El Rac, Ea Gemeni
Compatibilitate medie

El este semn de Apa, ea- semn de Aer. cei doi fiind foarte diferiti, relatia dintre ei este dificila. Apa se amesteca foarte greu cu aerul, iar atunci cand se intampla, se obtine efervescenta sampaniei: aerul incearca din rasputeri sa iasa din stransoarea apei. Femeia incearca sa-si schimbe barbatul, sa-l transforme in ceea ce acesta nu poate fi niciodata- un individ energic, activ, dornic de aventura, optimist, care sa traiasca fara obsesia zilei de maine- dar nu are succes. El isi doreste o femeie calda, romantica, sensibila, visatoare, o varianta feminina a personalitatii lui. Nu sunt multumiti unul de altul si nu pot sta mult timp fericiti impreuna. Ceea ce isi doreste un barbat Rac, linistea, stabilitatea unui camin adevarat, fidelitate si confort, toate acestea o sperie pe femeia Gemeni, mai ales daca este foarte tanara. Ea fuge de responsabilitati, de monotonia unei casnicii, de rutina si vrea aventura, miscare in aer liber, disctactie, vizite, excursii, expeditii, conversatii incitante, polemici, locuri, oameni si experiente noi. Intensitatea cu care simt este diferita si femeia Gemeni ii va parea barbatului Rac mult prea rece si detasata. Pe parcursul intregii relatii, acest barbat s-ar putea simti neglijat si iubit cu prea putina intensitate si daruire de sine. Sexual, sunt parteneri mediocri, caci nu se inteleg unul pe altul nici din acest punct de vedere. Femeia streseaza barbatul si rar il lasa sa se desfasoare asa cum si-ar dori.

El Rac, Ea Rac
Sensibilitate si lipsa de realism

Amandoi sunt semne de Apa, avand compatibilitate destul de buna. Chiar daca ambii apartin aceleliasi zodii, barbatul Rac nu este la fel cu femeia din acelasi semn. Pentru un barbat, aceasta pozitie este mai dificila, caci ii ia din tarie, din masculinitate si-i accentueaza sensibilitatea si partea feminina a temperamantului. Ei ii sta bine visatoare, hipersensibila si vulnerabila. El va incerca mereu sa-si modifice comportamentul si sa pare altcineva decat este. Langa o femeie Rac nu va mai fi nevoie de tot acest efort de a se ascunde si a se transforma; dimpotriva, ea il poate aprecia asa cum este, pentru ceea ce este. Tot ceea ce le poate intuneca fericirea este simtul banilor prea putin dezvoltat, din fericire compensat cu norocul pe care il au atunci cand este vorba despre finante. Se inteleg bine unul pe altul, au o viziune asemanatoare asupra vietii, idealuri comune si aceleasi calitati si defecte. Comunicarea lor este aproape perfecta, cace se bazeaza mult pe intuitie. Se asculta cu sufletul si isi vorbesc din priviri. Unul dintre dusmanii acestei relatii este pesimismul, care, uneori este contagios si, astfel, nu reusesc intotdeauna sa se ajute unul  pe altul sa iasa din starile proaste. Sunt doi romantici, sentimentali, dornici de emotii puternice, de poezie, liniste, afectiune, tandrete si pasiune, care se straduiesc sa-si pastreze relatia nealterata. Sunt fideli si respecta ideea de familie. Sexual, sunt foarte compatibili, iar sexul se armonizeaza perfect cu sentimentele.

El Rac, Ea Leu
Precum Luna si Soarele

 El este semn de Apa, ea- semn de Foc. Din punctul de vedere al compatibilitatii elementelor, nu se inteleg foarte bine. Mai devreme sau mai tarziu, apa va stinge focul, oricat de puternica ar fi valtoarea acestuia. Racul este guvernat de Luna, iar Leul, de Soare. Aceste doua planete nu se intalnesc niciodata, chiar daca, conform legendelor, isi doresc foarte mult acest lucru. El este un tip dominat de sentimentel, sensibil, romantic, impresionabil, intuitiv, delicat, inchis in sine, care se exprima greu si a carui parte feminina a sufletului este foarte dezvoltata. Ea este puternica, dominatoare, ambitioasa, stralucitoare, extrovertita, plina de energie, plina de energie, expansiva, volubila, orgolioasa, comunicativa. Barbatul Rac este mult prea incet, mult prea slab, indecis sau nesigur pentru o femeie Leu. Ceea ce ar putea-o atrage ar fi respectul acestui semn pentru familie, pentru stabilitate, aerul de barbat "din alte timpuri" mai "cavaleresti". Foarte rare sunt momentele din viata unei astfel de femei in care s-ar putea simti atrasa de un barbat romantic si visator, fata de care s-ar dezvolta o nevoie materna de a-l ocroti. Aceste doua contrarii se atrag destul de rar si se combina greu, pentru ca fiecare vrea altceva de la viata, au conceptii diferite si, mai ales, ritmuri si feluri de a simti in opozitie. Sexual, se inteleg bine, numai daca amandoi accepta sa-si inverseze rolurile, respectiv polaritatile. Femeia Leu, oricat de mult isi doreste sa domine, are nevoie ca macar in pat sa fie dominata de energia "distructiva" a unui barbat.

El Rac, Ea Fecioara
Diferiti de la cer la pamant

El este semn de Apa, ea- semn de Pamant. Apa are influente benefice asupra pamantului si reuseste, cu perseverenta caracteristica, sa-l fertilizeze, oricat de impenetrabil ar fi acesta. Nu este vorba de o fertilizare neaparat fizica, ci de una sufleteasca, spirituala, prin care Femeia Fecioara, devine mai sensibila, mai deschisa emotiilor, mai expresiva si mai feminina. Daca ea ar putea renunta la ambitiile ei materiale, daca si-ar dimina nevoia de critica la adresa celorlalti si ar aprecia poezia pe care i-o aduce in viata sa un barbat Rac, cei doi ar putea fi fericiti impreuna. La randul sau, Racul ar trebui si el sa fie cu picioarele pe pamant, mai ferm si sa aprecieze puterea de lupta pentru existenta de zi cu zi a partenerei sale. Au putine lucruri in comun; felul de a simti si a intelege viata este diferit si nu pot rezista mult timp impreuna fara eforturi din partea ambilor parteneri. Ceea ce-i poate tine impreuna sunt conservatorismul,  teama de nou si de schimbari drastice in viata lor, respectul pe care il au pentru valorile familiei, preferantia pentru caile deja cunoscute si incercate de altii inainte. Punctul cel mai greu de depasit in aceasta relatie il constituie faptul ca femeia Fecioara nu-si poate controla aprecierile negative si reprosurile pentru sensibilitatea, lipsa de energie si de ambitie sociala a barbatului Rac. Sexual, nu sunt foarte compatibili. Barbatul vrea o partenera intuitiva, care sa-i ghiceasca si sa-i indeplineasca dorintele, suferind in tacere daca nu o gaseste; iar femeia este prea rationala in materie de sex.

El Rac, Ea Balanta
Compatibilitate minima

El este semn de Apa, ea- semn de Aer. Cele doua semne par sa nu aiba nimic in comun. Aerul pluteste linistit deasupra apei si lucrurile merg perfect atata timp cat nu se incearca un amestec (oricum, foarte dificil de realiza!!). Cei doi se pot simti atrasi unul de altul in doua situatii: prima- atunci cand sunt foarte tineri, fara experienta, rupti total de realitate si plini de iluzii, romantism si poezei; si a doua-atunci cand, dupa multe cautari, relatii nereusite sau o casnicie trista si cenusie, se simt atrasi de mirajul unui partener dragut, sensibil si la fel de vulnerabil. Din pacate, cei doi sunt foarte diferiti,  desi tipul de sensibilitate pe care si-l admira reciproc este asemanator, dar nu suficient pentru a face o relatie sa mearga bine pe termen lung. Pe barbatul Rac il pot speria indecizia, nelinistea, capriciile, instabilitatea emotionala si necesitatea de a flirta a femeii Balanta, caci toate acestea ii intretin un sentiment de nesiguranta si provizorat. Financiar vorbind, multiplele ei necesitati, gustul pentru lux,  eleganta, aventura si viata mondena, nevoia de a fi la moda il destabilizeaza pe barbatul Rac. Femeia Balanta are nevoie de o mana forte, care sa o domine intr-o manusa de catifea si sa o aduca pe linia de plutire atunci cand nu-si mai gaseste echilibrul interior. Barbatul Rac insa nu are forta necesara sa o faca, chiar el avant la randul lui de o astfel de persoana. Din punct de vedere sexual, sunt compatibili, caci amandoi sunt atrasi de partea estetica, frumoasa, dramatica a acestui act.

El Rac, Ea Scorpion
Relatie aproape perfecta

Amandoi sunt semne de Apa si compatibilitatea dintre acesta este maxima. Ei simt viata la fel, cu intensitate neobisnuita si, uneori, chiar inspaimantatoare pentru alte semne ale zodiacului. Impreuna formeaza un cuplu straniu, misterios si plin de secrete, ca si cel din "Familia Adams". Femeia pare un paianjen care-si tese panza in jurul barbatului, hipnotizat si fascinat de frumusetea ei. Ceea ce ii atrage in mod irezistitibil unul catre altul este sexul, atractia fizica in voia careia se lasa de fiecare data cu aceeasi intensitate. Este cuplul care se desparte si se reuneste, se cearta si se impaca de cateva ori in aceeasi zi. Si asta, cu scene intenese, melodramatice (cu implicare nervoasa si sentimentala maxima, cuvinte distrugatoare, haine aruncate in strada , vase sparte etc), peste care numai ei doi pot trece intr-un vartej sexual care repara totul si da relatiei o noua prospetime, un alt inceput. Femeia Scorpion are capacitatea de a distruge o relatie pentru a o recrea, iar barbatul prins in acest act magic se lasa subjugat ca intr-o vraja si nici atunci cand isi incoardeaza toate fortele pentru a iesi de sub puterea ei nu reuseste sa o faca pana la capat. Relatia lor poate progresa spre ceva mai serios si mai profund atunci cand au puterea de a da mai putina importanta acestui joc fascinant al seductiei in favoarea cladirii unei familii echilibrate, armonioase, in sanul careia sa se simta bine si in siguranta si ceilalti membrii.

El Rac, Ea Sagetator
Putine sanse de reusita

El este semn de Apa, ea- semn de Foc. Focul Sagetatorului face sa se evapore foarte repede firul firav al Apei Racului, caci arede cu o putere de invidiat de catre multi barbati. O relatie de acest fel nu are foarte mari sanse de reusita, din cauza multipleror diferente dintre parteneri si a felului deosebit de a vedea si  intelege viata. Barbatul Rac poate admira pentru inceput energia si determinarea femeii Sagetator, puterea ei de concentrare si de munca, ambitia de a ajunge sus pe scara sociala, dar nu poate tine pasul cu ea pe tot acest drum. Ritmul lui este mai lent, dorintele sunt invelite intr-un amabalaj mai estetic, mai sofisticat, iar intre vis si punerea lui in practica este un drum dificil, pe care Racul il strabate mai greu. Femeia Sagetator este un uragan, dar nu unul distructiv, capabila sa mute muntii din loc, cu fermitatea convingerilor ei. Oricat de puternic ar fi barbatul din Rac, are foarte putine sanse de a nu fi ranit de impetuozitatea unei astfel de femei. Ea vrea un barbat pe masura fortei si a idealurilor ei: puternic, ambitios, motivat, rezistent, indraznet, o mana de fier alaturi de care sa urce in continuu. Daca nu-l intalneste, nici prin cap nu-i da sa se casatoreasca sau sa aiba o relatie serioasa. Barbatul Rac, cu puternica sa intuitie, se va simti alaturi de ea ca un capriciu, un moft, un inlocuitor al adevaratului partener de viata, care urmeaza sa apara in viata ei. Si din punct de vedere sexual sunt diferiti. Ea este foarte independenta, iar el este extrem de gelos.

El Rac, Ea Capricorn
Atractia contrariilor

El este semn de Apa, ea- semn de Pamant. Apa influenteaza benefic pamantul, dar, in acest caz, este nevoie de o mare cantitate de apa, pentru a-l face sa rodeasca. In plus, femeia Capricorn, poate oferi barbatului Rac protectia si intelegerea de care acesta are nevoie, cel putin la inceputul relatiei. Relatia se poate explica prin faptul ca sunt pozitionati la 180 de grade unul fata de altul pe cercul zodiacal, ceea ce face sa functioneze atractia contrariilor. Au cateva lucruri in comun, dar nu suficiente pentru  o relatie perfecta. Este vorba despre idealurile privitoare la familie si pozitie sociala, de responsabilitatea pe care acestia o simt fata de copii si camin si de perseverenta cu care-si urmaresc scopurile. Barbatul Rac este intuitiv, femeia Capricorn este mai putin imaginativa, mai pragmatica si materialista. Lipsa ei de romantism si viziunea foarte practica asupra lumii taie mult din elanul si emotiile barbatului Rac, care nu se va simti inteles si va cauta consolarea in alta parte. El vrea o femeie delicata, suava, artista, si nu una putin cominucativa si bine ancorata in realitate. Desi amandoi au un mare respect pentru munca si roadele ei, cea dispusa la eforturi cu adevarat mari e femeia, caci este inzestrata si cu energie si cu rezistenta. Aceasta femeie reprezinta pentru barbatul ei o adevarata rampa de lansare prin sustinerea din umbra financiara, sentimentala (chair daca nu o arata) si intelectuala. Este femeia la care se intoarce mereu odata aventurile incheiate. Sexual, nu sunt compatibili, desi amandoi sunt soncervatori.

El Rac, Ea Varsator
Diferenta 100%

El este semn de Apa, ea - semn de Aer si sunt foarte greu de combinat impreuna.Au ritmuri de viata, conceptii si idealuri total diferite.Femeia Varsator este independenta, rationala,curioasa,energica,nonconformista,dornica de schimbare,de a cunoaste mereu oameni,locuri si situatii noi. Este foarte greu de tinut acasa si de transformat intr-o sotie dedicata trup si suflet copiilor,casei,gospodariei si responsabilitatilor legate de acestea, asa cum ar vrea barbatul Rac. Pentru ea,cariera este pe primul loc si viata in afara casei i se pare mult mai atragatoare. Barbatul Rac nu poate intelege cum o femeie poate fi atat de masculina in gandire si in sentimente,atat de lipsita de diplomatie, cum poate fi distanta si rece atunci cand el este cu totul coplesit de emotie.In aceasta relatie,cel care se implica cel mai mult este Racul si tot el sufera cel mai mult din cauza geloziei care-l roade si a puternicului sentiment de nesiguranta pe care i-l da traiul langa un Varsator. Ca prieteni, se pot tolera, dar ca parteneri de viata, mai greu. La nivel sexual nu sunt compatibili, decat rar si pentru perioade scurte.Femeia Varsator se plictiseste repede de aceeasi relatie, mai ales daca este una in care simte ca este tinuta din scurt.Barbatul Rac este nerabdator sa cunoasca si sa intre in stapanirea unei astfel de femei fascinante, dar nu-i poate face fata pentru multa vreme. Poate dezvolta alaturi de ea complexe de inferioritate, care-i stirbesc in timp sanatatea si rezultatele pe plan social.

El Rac,Ea Pesti
Indragostiti incurabili

Amandoi sunt semne de Apa,intre acestea existand o compatibilitate destul de buna. Alcatuiesc un cuplu romantic,de indragostiti incurabili,a caror magie nu este distrusa decat de problemele financiare dificile. Ceea ce ii uneste sunt sensibilitatea, introvertirea si intuitia cu care simt si inteleg viata. Ambii parteneri  isi pot acorda atentia si intelegerea de care au nevoie, isi iau in serios capriciile si comunica bine impreuna. Se pare ca, pentru femeia din zodia Pestilor, viata ii trece intai prin inima si orice asprime, orice colt mai ascutit al acesteia o ranesc, iar ranile se inchid cu cicatrici vizibile. Ceea ce isi doreste de la un barbat este ca aceste s-o apere de duritatea lumii exterioare, sa o protejeze de tot ceea ce este urat, murdar sau trist. Stie foarte bine sa se exprime, sa vorbeasca prin tot corpul, sa exprime ceea ce simte si ceea ce vrea de la partenerul de viata. Este capricioasa, destul de instabila emotional, melancolica si iluzorie, facand greseala de a-si idealiza partenerul de viata. Poate iubii profund si cu devotament total, fiind capabila de multe sacrificii pentru a-si pastra iubirea intacta. Barbatul Rac nu reuseste intotdeauna sa fie cavalerul in armura stralucitoare, dar suplineste prin vorbe si gesturi pline de duiosie. El este unul dintre putinii barbati ai zodiacului care pot aprecia o femeie Pesti la adevarata ei valoare. Ceea ce nu pot face insa unul pentru altul este sustinerea in momentele de cadere nervoasa. Starile proaste sunt contagioase si nici macar barbatul nu reuseste intotdeauna sa fie mai puternic. Sexual, sunt foarte compatibili, au acelasi ritm si aceleasi fantezii.

2 comments:

  1. chiar daca sunt greu de combinat impreuna uite ca eu varsator si sotul rac ,ne intelegem de minune ,fiind casatoriti de 3 ani

    ReplyDelete
  2. cred ca nu toate compatiblitatile astea se pliaza pe oricare dintre noi

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤