📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

18 October 2012

Scoala pentru o Romanie verde

In cadrul actiunii ecologice "Scoala pentru o Romanie Verde" copiii colecteaza hartie pentru a planta 1.000.000 de copaci in aprilie 2013.
Eu imi amintesc ca in generala, participam la multe astfel de initiative cu scoala si consider ca atat copiii cat si adultii ar trebui sa se implice intr-un astfel de proiect, distractiv pentru copii tai, inspirational pentru tine!
Daca doresti sa ajuti aceasta initiva iata ce trebuie sa stii:

  • Scolile, liceele si gradinitele participante la proiect vor colecta hartie si PET-uri de Aqua Carpatica in locatiile si conditiile stabilite de Zibo.ro. In acest sens vor fi incheiate acorduri de parteneriate cu fiecare unitate scolara. Cantitatea de hartie si PET-uri colectate vor fi preluate de parteneri ai Zibo.ro
In cadrul proiectului "Scoala pentru o Romanie Verde" vor fi organizate actiunile:
  • Colectare de hartie. Pentru fiecare 10 t de hartie colectata, scoala va primi 1.000 ron in produse sau bani
     
  • Colectare de PET-uri de Aqua Carpatica. Pentru fiecare 500 de PET-uri de Aqua Carpatica colectate, scoala va primi 50 de caiete si 50 de pixuri
     
  • Ziua Impaduririi – aprilie 2013, sub sloganul “Un copil, un copac” - plantarea a 1.000.000 de copaci!!
De asemenea, se va acorda o atentie deosebita formarii educatiei ecologice a copiilor, prin organizarea unui Concurs National cu premii pe teme ecologice -Concurs organizat online pe 2 etape (24 noiembrie 2012 - local; aprilie-mai – national). La acest concurs vor putea participa  elevi din cadrul unitatilor scolare inscrise in acest proiect. Cei mai buni elevi din fiecare judet (plus sectoarele Bucuresti) vor fi recompensati cu o vacanta de o saptamana la Bruxelles.  De asemenea, se vor edita manuale de educatie ecologica puse la dispozitie, in mod GRATUIT.
Scopul actiunii:
  • Colectam hartie si PET-uri
  • Educam copii
  • Salvam si plantam copaci
  • Dotam scoli
Vor fi acordate urmatoarele premii:
  • Primele 3 scoli care vor colecta cantitatea cea mai mare de hartie per elev, pe intregul an scolar 2012-2013, vor primi buget de modernizare si dotare a scolii.
     
  • In fiecare luna, unitatea scolara care va avea contributia cantitativa cea mai insemnata (cantitatea cea mai mare de maculatura per elev) va fi recompensata prin organizarea unei Green Party Day , sustinuta de Aqua Carpatica si organizata de Adventure CAMPS.
  • Vor fi oferite diplome, precum si numeroase premii, constand in: materiale si rechizite scolare, echipamente IT, cadouri, etc. Aceste premii vor fi acordate functie de cantitatile de hartie colectate. 
  Proiectul incepe pe 1 Octombrie. Daca ai un scolar mic acasa, nu ezita sa-l inspiri sa se implice in actiuni ecologice, sa invete ceva nou si sa aiba posibilitatea de a castiga competitiile propuse. Daca nu ai un copil la scoala, dar doresti oricum sa participi la aceast initiativa, adreseaza-te la scoala cea mai apropiata si intreaba daca participa la acest proiect. Poti ajuta scoala/gradinita preferata sa fie sa fie printre cele 3 scoli care vor primi buget de modernizare. Nu conteaza cu cat pot sa ajuti, important e sa te implici si sa ii poti inspira si pe altii sa se implice!

1 comment:

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤