📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

31 October 2012

Compatibilitatile Leului cu celelalte Zodii

El Leu, Ea Berbec
Ca intre gladiatori

El este semn de Foc, ea - semn de Foc. Compatibilitatea intre aceste semne este buna, desi intre ei se va duce o lupta continua pentru suprematie in cuplu. Aceasta disputa le va epuiza fortele si, mai ales, va slabi intensitatea sentimentelor. Amandoi sunt orgoliosi si incapatanati si le este greu sa-si recunoasca greselile si, mai greu, sa-si ceara iertare pentru ele.
Barbatul isi va impune punctul de vedere cu forta, atunci cand crede ca este nevoie. El este un tip responsabil, generos cu familia sa, muncitor, creativ, plin de imaginatie, tonic, abil, ambitios, loial si chiar fidel, atata timp cat nu se simte tradat. Are mare nevoie de aprecierea si incurajarea partenerei, de comunicare, ii place sa discute impreuna cu ea planurile de viitor ale familiei. Vrea sa fie personajul principal al vietii iubitei sale, iar ea sa fie cat mai docila, fidela, decorativa, vesela, fara opinii personale puternice. Ii place "sa-si educe" femeile, "sa le creasca, sa le modeleze dupa dorinta sa". Iata de ce isi alege partenere fie din alta categorie sociala, fie mai tinere, fie mai putin instruite decat el. Femeia Berbec tine mult la independenta ei si nu ii va face pe plac Leului multa vreme. Latura ei masculina de luptatoare , bine ascunsa in primele luni, iese repede la iveala, uimind si dezamagind barbatul. Fac o echipa excelenta ca parteneri de munca, pentru ca numai atunci barbatul Leu accepta o femeie de la egal la egal. Sexual, sunt foarte compatibili, amandoi fiind la fel de pasionali.

El Leu, Ea Taur
Doua pietre tari

El este semn de Foc, ea - semn de Pamant. Conform teoriei, cele doua semne nu se potrivesc deloc, focul distrugand viata pamantului. Dar sunt multe exceptii care confirma aceasta regula. O femeie cu simt estetic si nu foarte incapatanata, pe care nu o deranjeaza rolul de femeie de casa, de sotie cuminte, care are grija de copii si camin, fara a fi prea interesata de cariera proprie, poate rezista o viata intreaga fericita langa un barbat Leu. Mai ales ca acesta este un tip generos, care ii poate satisface majoritatea viselor ei materiale. El nu suporta femeile prea independenta, moderne, emancipate, mondene, care il contrazic si ii pun rabdarea la incercare. Vrea sa ii fie recunoscut rolul de sef, de principal sustinator al familiei. Este un tip inteligent, vesel, optimist, cu simtul umorului, foarte interesat de femei si care are probleme cu ... fidelitatea. Femeia Taur este greu de multumit. Este materialista, zgarcita, calculata si mereu face planuri sa obtina ceva bani in plus. In dragoste este conservatoare, pasionala, posesiva si geloasa. Sunt doua caractere puternice, doua esente tari, care se confrunta, adesea, cu consecinte mai mult sau mai putin importante. Femeia Taur tine mult la familie, iubeste confortul si intimitatea casei. Apreciaza la barbatul Leu forta,determinarea, simtul afacerilor si, mai ales, stralucirea acestuia. Ceea ce au in comun este idealul de ascensiune sociala si de acumulari materiale. Din punct de vedere sexual, nu sunt foarte compatibili si , adesea, fac confuzii intre atractia fizica si dragostea adevarata.

El Leu, Ea Gemeni
Focuri de artificii

El este semn de Foc, ea - semn de Aer. Atunci cand un semn de Foc intalneste unul de Aer, este fericit, caci simte de la distanta ca se afla in preajma unei energii benfice pentru el, din care se poate hranii, cu ajutorul careia poate evolua. Din pacate, oricat de atras ar fi, la randul sau, semnul de Aer de un astfel de partener, intalnirea dintre ei nu este la fel de benefica si pentru el. Aceste il "consuma" si la propriu, si la figurat , dar asta nu inseamna ca nu poate fi fericit, daruindu-se pe altarul iubirii. O femeie isteata il poate face pe acest barbat sa se simta implinit langa ea, daca nu i se pune impotriva, daca ii gandila putin orgoliu masculin, tratand cu veselie, optimism si, mai ales, salvand situatiile delicate cu o gluma sau dezamorsand conflictele cu un zambet si un gest tandru. Pentru femeia din zodia Gemenilor, acest tip de comportament nu poate fi dificil, caci este dotata cu toate calitatile necesare. Comunica excelent la orice nivel si pot face o echipa imbatabila, muncind impreuna. In caznicie, barbatul Leu trece un troc avantajos pentru ambii parteneri : el vrea ca femeia sa ramana cu un pas in urma lui, sa nu lupte pentru emancipare (oricum nu cu el!) , in schimbul unei vieti linistite, la adapostul sigurantei materiale. Daca ea accepta latura sa dominatoare si nu ii da motive de gelozie, pot trai fericiti toata viata. Din punct de vedere sexual, sunt foarte compatibili, caci au o imaginatie erotica debordanta si isi pierd greu interesul unul fata de altul.

El Leu,Ea Rac
Ca Soarele si Luna

El este semn de Foc, ea- semn de Apa. Focul face ca apa sa se evapore sub valvataia lui puternica, sa-si transforme natura si sa-si depaseasca conditia. Ca simbol astrologic, Femeia Rac reprezinta "mama" , sub guvernarea Lunii, iar barbatul Leu "tata" , sub guvernarea Soarelui. Aceste calitati le au foarte dezvoltate ambii parteneri si le exercita si unul asupra celuilalt. Femeia Rac este fascinata de stralucirea barbatului Leu, de parte lui romantica, de manierele si generozitatea sa si , iluzorie cum este, refuza sa ii vada de la inceput defectele incompatibile cu dorintele ei. Leul, desi prefera femeile foarte feminine, suave, loaiale si casnice, nu poate trece de capriciile, comoditatea, naivitatea, nerealismul, instabilitatea emotionala si sensibilitatea uneori exagerate, ale Racului. Defectul lor comun este egoismul, pe care si-l imputa unul altuia in toiul disputelor si pe care niciunul nu-l poate depasi. Comunicarea dintre ei este greoaie : Racul este sofisticat si ambiguu, Leul e clar si concis. Femeia Rac viseaza la siguranta si stabilitate, barbatul Leu vrea distractie si aventura.Iar infidelitatile Leului strivesc sufletul plin de iubire al femeii si o imping la acte necugetate. Suferinta ei cea mai mare este cauzata de eforturile zadarnice pe care le face pentru a-si schimba partenerul. Din punct de vedere sexual, se simte foarte atrasi unul de altul, dar lipsa de sincronizare si tipul diferit de sensibilitate ii fac incompatibili pe termen lung.

El Leu, Ea Leu
Dragoste cu pretentii

Ambii parteneri sunt semne de Foc.Acestea pot "arde" mult timp impreuna, mai ales daca sunt animate de idealuri comune si au aceleasi modalitati de a vedea viata. Atat femeia, cat si barbatul sunt plini de energie, optimisti, pozitivi in gandire, veseli, deschisi , orgoliosi, extrovertiti, cu caractere puternice. Au un dezvoltat gust pentru lux, confort si stralucire, si vor sa fie protagonistii vietii celuilalt. Impreuna, reusesc sa se sustina in cariera si sa evolueze profesional si social. Defectele lor sunt orgoliu, egoismul si incapatanarea, pe care cuplurile inteligente reusesc sa le depaseasca. Iubirea lor este cu scantei, caci , de multe ori, mandria ii impiedica sa isi vada si mai ales, sa isi recunoasca greselile. Barbatului ii place sa isi domine partenera, ca ea sa depinda de el, iar daca accepta rolul de sotie fidela, fara aere feministe, el devine generos si loial. Este alergic la scenele de gelozie, chiar daca sunt intemeiate. Nu va da socoteala pentru intarzieri, pentru timpul petrecut in afara casei si pentru banii cheltuiti. Ii place sa isi exercite rolul de cap al familiei si , mai ales ca acesta sa ii fie recunoscut. La randul ei, femeia Leu tine si ea la indepenta ei si la afirmarea profesionala. Ea cere partenerului apreciere pentru eforturile pe care le face pentru ingrijirea casei si a familiei si intelegere pentru nevoile de afirmare sociala. Din punct de vedere sexual, sunt foarte compatibili, unul dintre liantii puternici ai aceste relatii fiind sexul.

El Leu, Ea Fecioara
O relatie furtunoasa

El este semn de Foc, ea- semn de Pamant. Focul energic si rapid devasteaza in scurt timp viata pamantului. Asfel relatia dintre aceste semne este greu de explica si de inteles din afara. Ceea ce ii place cel mai mult Leului este sa fie remarcat si laudat si ceea ce ii iese cel mai bine Fecioarei este sa analizeze si sa critice. Femeia din zodia Fecioarei este inchisa in sine si, desi vorbeste foarte mult, exprimandu-si opiniile chiar si in fata celor neinteresati, nu comunica la modul profund, pentru ca nu lasa pe nimeni sa-i citeasca sufletul. Barbatul Leu este deschis, optimist, repezit si nu are rabdare nici sa o asculte, nici sa o cunoasca in deaproape. Dorinta intima de securitate si stabilitate a femeii Fecioara nu poate fi indeplinita, pentru ca Leul fuge de monotonie, de cicaleala, de reprosuri, nu este prea fidel si este tentat sa caute ceva nou si provocator. Barbatul Leu vrea o femeie frumoasa, la moda, eleganta, cu gusturi rafinate, cocheta, emancipata, vesela, exuberanta, cu care sa se poate mandri in lume, si o vrea la propriu, in exclusivitate, numai pentru el. Iar faptul ca Fecioara accepta dominarea Leului, rolul de femeie de casa, ascultatoare si cuminte, nu este destul pentru a face aceasta relatie sa functioneze bine. Ca sa-i pastreze interesul viu, trebuie sa faca uz de toate siretlicurile feminitatii ei, de diplomatie si, mai ales, de creativitate si imaginatie erotica. Din punct de vedere sexual, nu sunt cei mai potriviti parteneri, caci au ritmuri si sensibilitati foarte diferite.

El Leu, Ea Balanta
Un rege si o vestala

El este semn de Foc, ea- semn de Aer. Din acest punct de vedere sunt foarte compatibili: elementul Foc se hraneste cu energia Aerului, care ii pune in valoare calitatile si-l ajuta sa progreseze. Conflictul se naste intre calmul, armonia si echilibrul de care are nevoie Balanta si agitatia si inconstanta la care o supune Leul. Pot avea o prietenie extraordinara, din care se poate dezvolta o relatie serioasa si profunda, de lunga durata. Femeia Balanta este foarte atenta la nevoile barbatului ei si, cel putin atat timp cat este indragostita, este dispusa sa-i implineasca orice dorinta. Feminitatea si discretia ei, estetismul si farmecul  de care se inconjoara cuceresc orice barbat Leu. Fuge de conflicte si, mai ales, de agresivitate si trivialitate si cauta intotdeauna sa rezolve neintelegerile pe cale pasnica. La prima vedere, ar putea parea o femeie pasiva, fricoasa si fara personalitate, din cauza lipsei de implicare in viata concreta si a dispretului pentru lucrurile urata sau materiale. Ii place sa fie rasfatata, iar barbatului Leu ii face placere sa fie generos, mai ales, cand aceste gesturi ii sunt apreciate pe masura. Sunt doua personalitati creative, carora le place sa-si faca viata frumoasa. Nemultumirile vin din lipsa de incredere in sine a femeii Balanta si, implicit, in seriozitatea relatiei si a sentimentelor lui, neincredere prin care si-o manifesta prin capricii si gelozie, intr-un mod deranjant pentru barbatul Leu. Sexual, sunt compatibili, desi Balantei i-ar placea mai multa atentie si rafinament.

El Leu, Ea Scorpion
Lupta pentru putere

El este semn  de Foc, ea- semn de Apa. Teoretic, sunt doua semne putin compatibile. Dar gradul de compatibilitate este invers proportionala cu gradul de incapatanare si falsitate ale femeii Scorpion si cu orgoliul si cu dorinta de dominare ale barbatului Leu. Amandoi sunt naturi expansive, puternice si dornice sa-i influenteze pe altii, impunandu-le, intr-un fel sau altul, punctul lor de vedere. El este rational, orientat spre exterior, spre lumea din afara, ea, spre interior, imbinanad materialismul cu misticismul intr-o singura personalitate. Femeia Scorpion are un fel foarte iritant, ironic si sarcastic, uneori chiar plin de furie, de a-si manifesta dezacordul in discutiile cu partenerul. Este fascinata de stralucirea Leului, de felul in care se face remarcat in societate, de forta si creativitatea lui si va trece la cucerirea cu arme irezistibile. Este o actrita desavarsita si, cel putin pentru inceput, va deveni oricine va intui ea ca viseaza barbatul Leu. Atunci cand se simte stapana pe el, isi dezvaluie adevarata ei personalitate si incepe sa emita diferite pretentii si sa ia in stapanire bunurile barbatului. Leul nu accepta pentru mult timp un astfel de tratament si certurile violente nu vor intarzia sa apara. Este o femeie temperamentala, care se lasa condusa de emotii, dar care poate fi foarte fidela partenerului ei, atat timp cat obtine de la acesta ceea ce are nevoie. Sexual, sunt compatibili, mai ales ca femeia Scorpion face multe pentru a obtine nopti de amor conforme dorintelor si nevoilor sale.

El Leu, Ea Sagetator
O prietenie durabila

Ambele zodii sunt semne de Foc. Sunt foarte compatibili, caci au caractere asemanatoare: sunt deschisi, corecti, sinceri, temperamentali, puternici si luptatori. Toate aceste calitati se datoreaza profundului lor cald sufletesc, singurantei de sine si increderii pe care o au in ei insisi si in cei din jur. Ambii sunt comunicativi, veseli, prietenosi, cu simtul umorului, optimisti si dotati cu un savoir vivre de invidiat. Impreuna formeaza un cuplu solid, care poate trece peste orice obstacole. Au talente si calitati in multe domenii si , mai ales, perseveranta de a lupta si a duce lucrurile pana la capat. Atata vreme cat intre ei nu se isca nici o competitie distructiva, cat nu sunt tentati sa lupte pentru suprematia in cadrul cuplului, totul este perfect. Femeia Sagetator este inteligenta, energica, serioasa, ambitioasa, tine mult la cariera si viseaza la o pozitie sociala inalta. Este emancipata si ii place sa fie libera si independenta. Poate fi  un partener pe masura barbatului Leu, care sa-l incite permanent, cu care sa munceasca cot la cot, sa-si indeplineasca visele, sa-l sustina in mod serios si direct. Ea are capacitatea de a se ocupa si de casa, si de familie, si de serviciu, fara sa i se pare viata un supliciu continuu. Barbatul Leu este un om dintr-o bucata, al carui comportament devine cu atat mai protector, cu cat femeia este dispusa sa i se incredinteze, sa fie mai feminina. Din punct de vedere sexual, sunt foarte compatibili, mai ales ca sunt plini de energie si de imaginatie erotica.

El Leu, Ea Capricorn
Pradatorul si prada

El este semn de Foc, ea- semn de Pamant. Focul puternic si necontrolat devasteaza viata pamantului, dar si pamantul aruncat peste foc ii diminueaza strlucirea si, pana la urma, il stinge. Iubirea dintre cei doi are putine sanse de rezistenta in timp, oricat de rabdatoare, perseverenta, muncitoare, si dispusa sa recunoasca meritele barbatului ei ar fi femeia din zodia Capricornului. Amandoi sunt cinstiti si sinceri, dornici sa respecte legile atat sociale, cat si cele impuse de divinitate si , totusi, toate acestea nu sunt suficiente pentru ca ambii sa poata trai fericiti mult timp impreuna. Personalitatile lor sunt foarte diferinte, ca si idealurile de viata si felul in care lupta sa le atinga. Barbatul Leu admira la femeia Capricorn marea rezistenta in fata vietii, puterea de munca, ambitia, seriozitatea, responsabilitatea si determinarea acestuia. Impreuna, constituie o echipa puternica, ce munceste cu rezultate excelente. Felul putin romantic si aparenta duritate, lipsa de imaginatie, comunicarea deficitara si simplitatea femeii Capricorn il departeaza mai ales pe Leul tanar, care viseaza la o femeie sofisticata, expansiva, eleganta si rafinata. Ea este timida, retrasa, conservatoare, econoama, dornica sa evolueze pe scara sociala si dispusa la sacrificii si munca pentru aceasta. Ritmul de viata al barbatului este mult mai alert si energia lui se indreapta mai mult catre activitatile din afara casei. Ii place luxul si cheltuieste mai mult decat poate accepta femeia sa. Nici din punct de vedere sexual nu sunt compatibili.

El Leu, Ea Varsator
Orgoliu si incapatanare

El este semn de Foc, ea -semn de Aer. Compatibilitatea dintre aceste doua semn este cu atat mai mare, cu cat este subliniata de atractia contrariilor (caci zodiile se afla la 180 de grade una fata de alta, deci in opozitie ) . Idealul masculin al femeii Varsator este asemanator cu portretul barbatului Leu, dar nu identic. Ceea ce vrea ea , iar el nu poate sa ii ofere este legat de libertatea de miscare si decizie, de independeta financiara si de manifestarea orgoliului personal. Sunt doua semne deosebit de mandre si incapatanate, care nu stiu sa ceara scuze atunci cand gresesc, iar unii dintre ei nici nu vor sa o faca. Ceea ce vrea el, iar ea nu poate sa ii dea, este legat de supunere, de reununtarea la egoism ,si de acceptarea rolului de femeie de casa. Leul iubeste familia mai mult decat Varsatorul, ii respecta valorile si intelege mai bine rolul si importanta pentru dezvoltarea individului. Amandoi au probleme cu fidelitatea, femeia avand in plus si unele legate de acceptarea responsabilitatilor. Ii este greu sa se dedice familiei, sa puna pe primul plan dorintele altuia in detrimentul afirmarii propriei personalitati. Instinctul matern este foarte slab si ceea ce face pentru copiii ei vine din ratiune sau impulsuri sentimentale de moment. Din punct de vedere sexual se inteleg perfect caci atractia dintre ei este foarte puternica.

El Leu, Ea Pesti
Consum reciproc

El este semn de Foc, ea - semn de Apa. In functie de cantitatea de apa care se arunca peste foc, se pot obtine doua reactii : fie focul se stinge, fie apa se evapora. Dar , oricum ar fi, unul dintre parteneri este " consumat " , epuizat de energia celuilalt. Relatia dintre cei doi este destul de dificila, pentru ca sunt foarte diferiti ca personalitate si vad viata cu totul diferit. Barbatul Leu este ambitios, dur, energic, optimist, rapid in gandire si reactii, dominator si libertin, iar femeia din zodia Pestilor este tocmai opusul : lenta, pasiva, introvertita, pesimista, fidela. Sensibilitatea ei excesiva, instabilitatea emotionala, faptul ca traieste dramatic, cu capul in nori, cu un simt al realitatii foarte putin dezvoltat, fascineaza numai pentru inceput Leul. Din pacate, acesta nu are rabdare cu capriciile si toanele femeii, nu poate sa ii inteleaga felul de a gandii si, desi este un tip generos si un barbat iubitor, langa ea devine nelinistit si chiar agresiv. Cu timpul, o poate simtii ca pe o povoara de care nu poate sa scape. Ea iubeste foarte intens, este capabila de multe sacrificii pentru persoana iubita si renunta greu la aceasta, oricat de prost ar merge relatia dintre ei. Femeia din zodia Pestilor devina dependenta de barbatul ei si ajunge sa il sufoce cu scene de gelozie, suferinte teatrale, santaje sentimentale, si tot feluri de trucuri pentru a-i atrage atentia. Si oricat ii place Leului sa fie in centrul atentiei, o astfel de femeie este mult prea mult chiar si pentru el. Nici din punct de vedere sexual nu sunt compatibili.
Sursa: Compatibilitati astrologice. Dragote si sex, Daniela Toma


5 comments:

  1. Noi suntem amandoi lei.Se cam potriveste ceea ce scrie aici. Sa vedem acum cum vor decurge lucrurile si cand o sa stam impreuna

    ReplyDelete
  2. Si eu sunt leu, dar m-am inteles destul de bine cu alti lei. Eu cred ca leii sunt persoane inteligente si stiu sa se comporte in orice situatie. Asa ca mi se pare ca relatia leu-leu nu poate fi decat perfecta, indiferent de ce spun "astrele" ;)

    ReplyDelete
  3. de ce nu scrii si despre pesti si fecioare?

    ReplyDelete
  4. eu sunt pesti si sotul meu e fecioara, din ce am mai citit pe net, noi nu trebuia sa rezistam ca si suplu

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤