๐Ÿ“ง Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

20 March 2013

Elena

Stia ca e frumoasa. O spunea toata lumea. Stia ca frumusetea ei e casta, angelica, unica; inalta, subtire, cu ochii de un verde adanc si misterios si bucle aurii care coborau pe umeri aminteau de reginele din vechea Dacie.

 In timp ce defila zambind pe podium ii trecu prin minte o idee ciudata: frumusetea ei fara seaman, exact in acea zi, insemna cel  mai putin.
Pasii ii devenira putin nesiguri. Inconjurata de atatea femei frumoase, din toate colturile tarii, frumuseti exotice, calde sau de gheata, brunete, roscate, satene, cat mai valora frumusetea in care avea atata incredere?
Cum poti alege pe cea mai frumoasa dintre atatea femei frumoase? 
Oare care era secretul frumusetii ei, se intreba ea pentru prima data.
Ce era acel Farmec pe care il arunca in jur de fiecare data cand iesea din casa? Trebuie sa fi fost zambetul ei angelic. Sau poate ochii de smarald si privirea adanca si misterioasa. Cu siguranta trebuie sa fi fost si rafinamentul si eleganta de care dadea dovada in orice situatie.
Cu cat se gandea mai mult cu atat incepea sa realizeze ca mereu exista o armomie intre fizic si spiritual.
Iesi din nou pe scena prezentand tinuta de seara. Rochia vaporoasa ii mangaia trupul; zambea, dar teama ii coborase in suflet. Isi aminti pe loc de eroismul Ecaterinei Teodoroiu, femeia pe care o admirase din copilarie. Zambi din nou, de data aceasta multumita.
Privi cu incantare multimea care o incuraja din priviri. Si isi gasi forta de a crede din nou in propria magie, in propriul farmec personal.
Isi aminti zambind ca poarta numele celei mai frumoase femei de legenda: Elena.
Era destinul ei personal...
Bianca Elena Constantin avea sa devina cea mai frumoasa femeie din tara.
Se lasa incoronata cu gratie si recunostiinta. Visul ei acum se indeplinea.
...
- Ce sfaturi de frumusete le-ai da tinerelor din Romania? o intreba un reporter.
- Le recomand sa fie cat mai naturale, sa aiba incredere in calitatile lor, raspunse ea zambind. Si sa urmeze exemplul Romancelor cu Farmec, care ne-au dat curajul sa ne urmam visurile, exact ca si ele!

                                                 ...
Aceasta poveste e bazata pe fapte reale. Bianca Elena Constantin era o studenta obisnuita venita din provincie sa studieze in Bucuresti, care a castigat titlul Miss Universe Romania 2009.  Iar cel mai frapant lucru e frumusetea ei perfecta si totusi atat de naturala. Ea reprezinta pentru mine, nu doar "cea mai frumoasa din tara" ci si exemplul simplu si rafinat de frumusete a romancelor:
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013.



No comments:

Post a Comment

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ ๐Ÿ’— ๐Ÿ’™ ๐Ÿ’Ÿ ๐Ÿ’› ❤