📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

26 March 2013

Scrisoare din Insula Kerkyra

Iubitul meu,

Imi pare rau. Imi pare rau pentru tacerile mele de pana acum. Imi pare rau pentru tot.
Ziua aceea a fost sfasietoare pentru mine, pentru noi si da, am plecat. Au trecut zece zile de atunci...
Insula e plina de magie, de arta, de istorie si mergand pe urmele zeilor, am ajuns sa inteleg. Dar sa incep cu inceputul...
In seara aceea ti-am spus ca totul e gresit. Ca lucrurile nu sunt ceea ce speram si ca trebuie sa plec. A doua zi, eram la sediul Agentiei de turism Paralela 45,cerand un bilet spre "oriunde". Presupun ca doar intamplarea a facut sa ajung pe aceasta insula de legenda. Pe atunci nu stiam ca o vacanta in Corfu avea sa schimbe totul.

Inca din primele zile , vizitand ca orice turist harnic Kastropolis- Orasul Castel cu stradutele lui inguste, am inceput sa-ti simt lipsa. As fi vrut sa fii aici, sa ne plimbam distrati pe langa fortaretele venetiene sau sa stam visatori sorbind o cafea la luxoasele cafenele in aer liber.
As fi vrut sa vedem impreuna Academia Ioniana, Palatul Sf Mihail si Gheorghe, Muzeul de arheologie sau Kanoni  care se afla printre ruinele orasului antic.
Iata cate lucruri am aflat:
Despre Nymphes  ar trbui sa stii–  conform legendei,in antichitate, nimfele obisnuiau sa se imbaieze la cascadele din acest sat.
Mon Repos – Corfu Town
Palatul Mon Repos a fost construit pe dealul Analipsis, in zona Kanoni in 1826 de catre Comisionarul britanic Frederic adams, ca un cadou pentru sotia sa, Nina Palatianou.
Palatul Achilleon
Palatul achilleon a fost construit in 1890 ca resedinta de vara pentru Imparateasa Austriei Elisabeta a Bavariei, cunoscuta drept “Sisi”. Palatul a fost construit in zona Gastouri si a fost denumit „Achilleon” dupa eroul mitic Ahile.
Palatul anaktora
Palatul anaktora (Palatul Sfintilor Mihail si Gheorghe) este un complex de constructii in stil arhitectural romanic in capitala insulei. In trecut au locuit aici Familia Regala a Greciei si Guvernatorii Britanici.
Muzeul de arheologie din Corfu
A fost construit intre 1962 si 1965, initial cu scopul de a gazdui descoperirile arheologice din Templul lui Artemis din Corfu.
Muzeul Folcloric din Corfu
Muzeul Folcloric din Corfu a fost infiintat de catre Societatea Folclorica din Corfu, in anul 1982. Este gazduit intr-o casa traditionala in satul Sinarades, la o distanta de 12 km la vest de Corfu Town.
Muzeul de arta asiatica din Corfu
Muzeul de arta asiatica din Corfu a fost construit in 1927 cand 10 500 de piese din colectia Gregorz Manos au fost donate. Din 1974 muzeul a devenit Muzeul de arta asiatica pentru ca expune multe colectii din Asia Centrala.
Muzeul Bizantin din Corfu
Gazduit in Biserica antivouniotissa, Muzeul bizantin din Corfu expune o colectie bogata de icoane si vestigii Bizantine si Postbizantine, reprezentand mai mult de cinci secole de arta religioasa.
Muzeul lui Solomos
Dionysius Solomos este poetul grec care a scris versurile Imnului National al Greciei.
Muzeul Scoicilor
Muzeul Scoicilor din Corfu detine una dintre cele mai vaste colectii de scoici din Europa si se afla pe strada principala din Benitses.
Muzeul de Numismatica
Fondat de Banca Ionica in 1981, Muzeul de Numismatica este gazduit intr-o cladire proiectata de un architect localnic, Ioannis Chronis si este singurul muzeu de acest gen din Grecia.
Galeria Municipala
Galeria Municipala din Corfu gazduieste o colectie vasta de opere donate de catre artisti corfioti renumiti din secolul al XIX-lea.
Biserica Sfantul Spirdon
Construita in 1589, Biserica Sfantul Spirdon se afla in Corfu Town (aproape de zona Liston) si este cea mai cunoscuta si vizitata biserica de pe insula.
Manastirea din Palokastritsa
A fost construita in 1277 si restaurata in 1722. Gradinile de aici si manastirea ofera privelisti spectaculoase asupra golfurilor din Paleokastrista.
Biserica din Garitsa
Biserica bizantina a Sfintilor Jason si Sosipater a fost construita aproape de malul sudic al golfului Garitsa.
Biserica din Kanoni
Biserica din Kanoni este peste drum de intrarea la Mon Repos, in Kanoni. Astazi putem vedea numai ruinele bisericii, dar structura constructiei este clar definita.
Manastirea de la Muntele Pantokrator
Construita pe muntele Pantokrator („atotputernicul”) in jurul anului 1347, manastirea a fost distrusa in 1537 si reconstruita la sfarsitul secolului al XVII-lea.

Si totusi, lucrul care m-a impresionat cel mai mult e povestea insulei. Conform legendelor, Poseidon s-a indragostit de frumoasa nimfa Korkyra, pe care a rapit-o si a adus-o pe aceasta insula. Insula nu avea pe atunci un nume, iar Poseidon a botezat-o dupa numele iubitei sale, nume care a ramas pana in zilele noastre, chiar numele insulei.
Capitala, avand acelasi nume,  te surprinde prin contrastul dintre doua lumi: orasul vechi, care s-a dezvoltat in interiorul fortificatiilor si orasul modern, de o eleganta si o frumusete luxurianta.
Vechi si nou, legende si iubire...
Acum iti scriu de pe  plaja Agios Georgios. Privesc marea si departarea, iar pe nisipul fierbinte, valurile sterg urmele pasilor ultimilor zei.
Abia acum am inteles ca nici un loc nu e la fel fara tine...
Duminica aceasta pleaca un Charter Corfu la orele 17.30. Te astept si te iubesc,
A ta pentru totdeauna,
Isabela

Suse: Wikipedia, Paralela 45,Travel Magazine

Articol scris pentru Sprin SuperBlog 2013

No comments:

Post a Comment

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤