📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

18 March 2013

Masina de Cusut Magica

Era o noapte senina, cu luna plina. Vesele si galagioase, se adunara in jurul focului.
-Spune povestea! rugara in cor cateva fete, prinvind-o pe Bianca.
Fetita blonda de zece ani, deveni serioasa. Privind lung la flacarile care dansau in fata ei, incepu sa povesteasca:
- Se intampla acum o suta de ani... Pe atunci, tinerii se strangeau pentru a sarbatori recoltele manoase, in nopti calde si senine ca si aceasta. Tinerele fete imbracau straie de sarbatoare si se strangeau in jurul focului, cantau si jucau hore pana in zori.
Ana avea pe atunci saptesprezece ani, o fata frumoasa si sfioasa, dar era  fiica cea mare a vaduvei sarace din sat. Avea inca sase frati mici si, desi muncea din zori pana in amurg, niciodata nu isi putea cumpara straie de sarbatoare. In seara aceea, se duse in odaia sa mica, mai trista ca de obicei. Privi putin de la fereastra ingusta toti tinerii veseli care se indreptau spre lunca cea mare, unde in departate, deja se aprindeau facliile. Cu un oftat lung, stinse lampa cu gaz si adormi imediat.

Nu trecu insa mult timp si un clinchet de clopotel o trezi din somn. Se ridica mirata si aprinse o lumanare alba. Privi in jur incercand sa lumineze fiecare colt al camerei. Ceea ce vazu atunci, o facu sa creada ca inca viseaza: la usa, un soricel mic si alb cu un clopotel mic de aur o privea cu ochisorii mici si negri de carbune. Apoi disparu repede printr-o crapatura a usii.
Si, desi era convinsa ca inca mai viseaza, curiozitatea o facu sa deschisa usa si sa-l urmeze; lucru destul de usor de facut, pentru ca zgomotul ascutit de clopotel se auzea chiar si de la departare, in linistea serii.
Curand, ajunse in mijlocul paduricii de la marginea satului, unde o lumina albastra si fabuloasa stralucea in undele lacului albastru. Atunci o vazu pe ea, Zana lacului. Zana Albastra ii zambi si ii spuse ca ii va indeplini dorinta. Ridica bagheta magica si undele lacului albastru incepura sa fremete, ridicandu-se in valuri fine si cristaline.
Ridica din nou bagheta si imediat, aparu o masina de cusut magica. Valurile se prafacura in matase alba iar masina introduse automat firul de matase in ac si  incepu sa coasa repede cea mai frumoasa rochie. In cateva clipite, rochia era gata. Zana ridica din nou bagheta magica si cateva stele coborara din cer; masina magica le prinse imediat in rochia Anei.
Zana ii darui rochia si, ridicand din nou bagheta ei fermecata, disparu inapoi in undele lacului.
Ana imbraca rochia alba si pleca spre lunca, unde petrecerea era in toi.
Povestea spune ca in acea noapte si-a cunoscut alesul inimii, cu care mai tarziu a avut o singura fata, numita Ioana.
....
Fetele ascultau ganditoare. O voce intrerupse povestea:
-Bineinteles ca toate acestea nu pot fi adevarate. Cine ti-a spus aceasta poveste?
Bianca o privi suparata.
-E o poveste adevarata! Acum doi ani, am fost intr-un  Magazin de electrocasnice si, cand am ajuns la raionul de promotii electrocasnice, bunica mea, Ioana, privea ganditoare masina Singer. Apoi, in zilele urmatoare m-a invatat sa cos la o masina mare si veche, in timp ce imi spunea aceasta poveste.
In plus, n-ai auzit sfarsitul povestii!
Ana s-a reintors la lacul fermecat. Pe Zana Albastra n-a mai vazut-o niciodata dar, intr-un cufar, a gasit masina fermecata. Zana ii lasase un biletel in care ii spunea ca de acum, masina va fi singura magie de care va avea nevoie.
-Adica vrei sa spui ca aceea e masina magica pe care Ana o gasise in padure?
-Nu stiu, raspunse Bianca ganditoare. N-am indraznit sa intreb niciodata.
....
Noaptea devenea din ce in ce mai rece. Flacarile incepusera sa se stinga, iar fetitele, in grupuri mici, soptind intre ele, se indreptara spre corturi. Doar fetita blonda mai ramase in jurul focului, privind ganditoare la taciunii aprinsi...


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013
surse foto google

No comments:

Post a Comment

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤