📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

28 January 2014

Animal Haters

Sunt convinsa ca e o problema mai veche decat cea cu oul si gaina, dar nu credeam sa ajung sa ma enervez atat de tare vreodata.
Multe dintre voi stiti deja, sunt o persoana care iubeste animalele. Ba chiar am trei pisici, pe care le-am gasit abandonate si obisnuiesc sa hranesc aproape zilnic animalele din cartier, din banii mei. Le-am dus la doctor, le-am tinut acasa cat timp au fost bolnave si am incercat mereu sa le gasesc stapani.
Bineinteles, nu am cum sa salvez toate animalele din lume, nu am cum sa le adopt pe toate, nu le pot castra eu personal pe toate. Din pacate unii oameni nu inteleg asta!

Chiar ieri am gasit o pisica care statea in varful unui brad -pentru ca era zapada peste tot (remeber, Buzau, chiar si in centrul orasului, nu ai unde arunca un pai fara sa nimeresti un munte de zapada), care efectiv plangea de foame si frig.

Dar chiar mai devreme, un domn in varsta a considerat ca e cazul sa ma faca pe mine vinovata de problema animalelor fara stapan din cartier. Ba ca sa le iau la mine la bloc, adica 10 metri mai in colo (probabil vroia sa le bag in sacosa pe toate 5 si sa fug cu ele), ba ca eu le pun pe masina lui, ba ca de ce vin eu la el la usa sa hranesc animalele (?!!??), ba ca fac eu mizerie, ba ca eu le-am adus acolo si lista a continuat la nesfarsit.

Ok, inteleg sa nu iti placa animalele, sa nu le vrei pe strazi (de parca eu pe strazi le vreau), dar atata timp cat nu faci nimic, dar absolut nimic sa rezolvi problema, de ce naiba sari la gatul oamenilor care au suficienta mila incat sa nu le lase sa moara de foame?
Nu pot sa cred ce scandal mi-a facut si cata ura putea sa aiba pentru mine!
 Efectiv mi-a stricat toata ziua. 
Apropo, ati observat ca exista site-uri si bloguri special pentru cei care urasc animalele?

Daca cineva din Buzau vreau sa adopte vreo pisica (si sa il scape pe bietul domn care nu are loc de pisici in orasul acesta), e bine-venit sa ma contacteze!

5 comments:

  1. Stii, eu sunt de acord cu mosul uracios. Si eu am boala pe oamenii care stau si aduna toate animalele din cartier si le dau de mancare toata ziua. Si pana sa zici ca urasc animalele, am si eu pisici acasa, 4 momentan, desi au fost mai multe. Si n-o sa ma apuc sa hranesc acum toate animalele din cartier.
    Cu pisicile e problema mai mica, pentru ca sunt mici si nu fac pagube. Doar o mizerie de nedescris daca se intampla sa ai un petic de pamant. Sau poate tie ti-o place sa strangi toata ziua rahatei de pisica din gradina, ca s-au invatat sa vina unde stiu ca e mancare. E o placere nemaipomenita vara, cand se incinge pamantul, un miros de mai ai putin si pici din picioare.
    Dar tu realizezi cand dai de mancare unui caine, ca tu pe animalul ala il inveti ca e teritoriul lui? Iti pasa asa, macar putin, ca animalul ala pe urma sare la picioarele oamenilor, ca i se pare ca ii invadezi teritoriul? Foarte bine ti-a zis mosul, ca are dreptate! La mine in cartier e plin de rahati de caine si nu pot sa merg noaptea pe stradute ca imi sar toate javrele la picioare. Totul pentru ca oamenii marinimosi ca tine nu gandesc mai departe si nu le pasa, si pe urma vin cu argumente tampite de genul "simte ca ti-e frica". Noh, de ce sa-mi fie frica de o haita de caini? Sunt eu proasta.
    Si pe urma noi suntem tampiti si uram animalele, pentru ca tinem la sanatatea noastra si la curatenie. Daca tot ii iubesti atat, fa si curat dupa ei si du-i la doctor pe toti si invata-i sa nu omoare oamenii care nu le dau de mancare. Vrem sa fim tara europeana, dar avem rahati de caine la fiecare colt de strada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joice, sa stii ca si eu, sunt perfect de acord cu toate argumentele tale. Si crede-ma ca am fost muscata de un caine in curtea scolii chiar, iar cand locuiam in Bucuresti intr-o seara nu am putut sa intru in bloc din cauza cainilor din cartier, deci cunosc toate problemele. Si mie inca imi e frica de cainii vagabonti.
      Dar iti dai si tu seama, ca eu, doar pentru ca iubesc animalele, nu am cum sa ma ocup eu de toate. Pentru asta exista primarii si responsabilitate sociala, daca fiecare ar ajuta putin, lucrurile ar fi mai bine. Solutii exista, daca exista bunavointa.
      Nici eu nu vreau ca animalele sa fie pe strazi (pot deveni periculoase, chiar si numai prin faptul ca pot raspandi boli-nici nu mai are rost sa vb de haitele de caini) .
      Dar solutia nu e sa le lasi sa moara de foame si frig pe strazi. Si nici sa te iei de mine, nu e ok.

      Adevaratii vinovati sunt cei care abandoneaza zilnic animalele pe strazi. Daca iti poti imagina, toata vara pui de pisici si caini au fost abandonati fix in centrul orasului.
      Sunt oameni ca si mine, care din bugetul propriu, au mai castrat din animalele din cartier, le-au deparazitat, ne ocupam si le gasim stapani. Dar problema nu se revolva niciodata, atata timp cat oamenii vin si abandoneaza mereu puii din propriile gospodarii pe strazi.
      In unele orase mai exista asociatii care se ocupa sau pot ajuta. La mine in oras nu exista nici macar hingheri.
      Si apropo la mine in oras nu am vazut in viata mea pe cineva care sa stranga dupa propriul caine. Nici macar nu exista acest concept. Pur si simplu, ies cu cainii si ii lasa liberi sa isi face nevoile unde vor.
      Ar fi perfect daca ar exista niste legi mai clare in primul rand pentru cei care au animale in gospodarii, pentru ca multi nu inteleg ca asta implica o mare responsabilitate.
      Departe de noi sa fim o tara europeana, crede-ma! Oricum nu poti sa spune nici tu ca iti doresti ca animalele sa fie lasate sa moara de foame, mai mult ca sigur si tu te gandesti la solutii mai umane.

      Delete
  2. Tot timpul ma lovesc de ura oamenilor din cartier pentru ca hranesc animalele ...
    Nu pot sa inteleg cat cruzi pot fi unii...nici nu-si merita titlu de "oameni".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga, Carmen,
      Problema exista si e reala, pana aici au dreptate.
      Dar nu inteleg nici eu, de ce se comporta de parca noi am creat aceasta problema. Nu cred ca persoanele care iubesc animalele le abandoneaza, nu le castreaza sau le abandoneaza puii pe strazi.
      Si mie imi e cumplit de frica de cainii comunitari, dar solutia nu este sa-i omoram! Si oricum, in cazul meu, eu hraneam niste pisici, nu incurajam nici o haita sa isi marcheze teritorul aici...

      Delete
  3. Unii au prea multe frustrari in viata personala si vazand oameni care au suflet bun, simt ca e momentul sa atace ca acestia nu vor riposta, dar poate vor vedea fiarele din ei :)))

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤