📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

07 December 2015

Portofelul: Scump vs Dragut si Ieftin

Cand vine vorba de cumparaturi, evident, calitatea este extrem de importanta. Sau mai exact, raportul pret/calitate.

E absolut logic sa optezi pentru un produs de calitate, mai scump, pe care il poti folosi cativa ani, in defavoarea unui produs ieftin, care te tine maxim un sezon.
Sau e chiar asa?
Hai sa vedem cateva argumente:


  1. Nu intotdeauna un lucru scump/ de firma e foarte bun si rezistent. Evident exista o grama de lucruri ieftine, fara nume cunoscute, care insa pot fi de o calitate excelenta.
  2. Moda. Moda se schimba de la an la an si de la sezon la sezon. Are cu adevarat rost sa cumperi ceva scump (posibil si foarte rezistent in timp) insa pe care nu il vei purta decat un anotimp?
  3. E pana la urma inteligent sa cumperi un singur produs de firma (presupunem ca si de calitate) sau de aceeasi bani sa cumperi 3-5 produse mai ieftine (si probabil mai putin bune)? Adica rezista un produs scump mai mult timp decat 3-5 produse ieftine?
Cum e mai util? In fond, care e alegerea mai inteligenta?

Eu personal aleg asa:

  • Incaltaminte si bijuterii in mare majoritate de calitate (materiale bune si rezistente) si evident, mai scumpe;
  • Piese vestimentare de calitate (si evident mai scumpe) de iarna, cum ar fi haina, puloverele, in timp ce pentru manusi, fulare, pantaloni, leggings sau jegging mai ieftine, pentru ca le port mai mult de un sezon;
  • Haine de vara mai ieftine/no-name- pentru ca le schimb destul de des si nu le port mai mult de 1 an -2;
  • Lenjeria de corp/ intima- scumpe/ de calitate- cele no-name in general sunt din materiale mai slabe, au croiala mai ciudata si ofera mai putin confort;
  • Genti/ portofele-in general no name/ieftine- le schimb destul de des, detin foarte multe pentru ca imi place sa le asortez tinutelor. Avand in vedere ca moda se schimba extrem de des, nu le port prea multa vreme, asa ca nu mi se pare justificat sa platesc prea mul. Cu cateva excentii, cateva piese sunt totusi produse de firma (in general modele clasice, culori clasice);
  • Accesorii de par- clar, le prefer pe cele ieftine.
Sunt curioasa cum alegeti voi. Intre timp, articolul de astazi va prezinta 3 portofele care au costat cu tot cu transport sub $20, pretul lor fiind $10 impreuna si transportul cu numar de urmarire $8. 









Pentru mine e foarte important ca portofelul sa fie ultra-incapator (sa incapa chiar si cartea de identitate) si eventual sa aiba si o parte pentru marunti. La final, cel roz este cel mai incapator, desi nu e asa bine delimitata zona de fise si cea de bancnote, deci se mai intampla ca monedele sa ajunga peste restul banilor.

Portofelul ar fi fost chiar dragut, daca nu ar fi fost acel scris dubios pe el "Somlloh" care nu stiu ce rost are acolo, daca inseamna ceva sau se vrea a fi un brand. Whatever.
Cel  mint green e simpatic si girly. Ma vad folosindu-l poate la vara. Asa, la modul casual :)
Iar cel mai dragut dintre cele 3 e cu siguranta Portofelul cu Paris. Din pacate, e si cel mai putin incapator. Nici macar cardurile nu intra prea bine, sunt extrem de inghesuite si daca il umpli, portofelul nu se mai inchide.


Ca o concluzie, nici unul dintre cele 3 portofele nu a fost perfect. Unul e doar dragut (Cel cu Paris), insa nu e practic deloc. Cel verde ar fi ok, insa e foarte greu sa pui cardurile, din cauza fermoarului, asa ca nici el nu e prea practic. Cel roz e usor de folosit si incapator. Insa nu inteleg rostul acelui inscris dubios. Altfel, precum spuneam, ar fi fost copilaresc si simpatic.
Asa cum am spus, pe acesta am ales sa il folosesc si chiar il port de vreo 5-6 luni. Nu prezinta deloc urme de uzura, ceea ce mi se pare surprinzator. Pretul lui a fost de $4. Pe care ii face. Acum e la $3.67
Mai jos aveti link`urile de unde puteti cumpara cele 3 portofele:


Toate trei sunt cumparate de pe DressLink, acelasi site care are celebra promotie de haine la $0.99. Zilnic produsele la promotie se schimba, insa au dezavantajul ca trebuie sa mai cumperi minim un produs cu exceptia celui de $0.99. Mie mi s-a parut o promotie convenabila si am profitat de ea, de fiecare daca cand am dat o comanda pe Dresslink. 
Aveti si un sistem de puncte, destul de usor de strans, iar 100 puncte valoreaza $2. Destul de convenabil. Despre acest sistem de puncte am scris aici.
In ceea ce priveste calitatea, pe Dresslink lucrurile stau destul de clar: uitati-va la ultima poza si veti vedea cum arata produsul in realitate. Daca seamana prea putin cu poza de prezentare, v-ati convins, nu? In concluzie sunt si lucruri ok  dar si proaste. Alegeti cu atentie!





Please follow me :



Vote my Looks:

3 comments:

  1. Si eu am un portofel ieftin de pe un site chinezesc. E cu pisicute, si desi nu-mi palc pisicile deloc, acest portofel m-a convins, arat foarte frumos, nici nu zici ac e 2$. Si l-am folosit mereu dar nu s-a uzat niciun gram + ca e si incapator.

    ReplyDelete
  2. adorable wallets,loved the mint ones
    Keep in touch
    www.beingbeautifulandpretty.com
    www.indianbeautydiary.com

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤