📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

03 December 2015

Coolpad- nou pe piata telefoanelor din Romania- lanseaza Smartphonul Coolpad Modena

 Coolpad este nou pe piața din România, defapt e nou pe piața europeană. Dacă nu ați auzit până acum de Coolpad, e perfect normal, însă e de știut faptul că sunt clasați în top 10 pe piața mondială a smartphonurilor și pe locul 4 în China.  
  
 Cel mai nou smartphone Coolpad este Coolpad Modena și, la modul general, utilizatorii sunt încântați de raportul preț/calitate. 
 Haideți să analizăm împreună și să vedem dacă e așa! 
 Adevărul este că, dacă vorbim de evaluarea unui smartphone, valoarea lui devine ușor subiectivă în funcție de preferințele consumatorului. Cu toate acestea, sunt câteva criterii principale pe care oricine le caută când vine vorba de un nou telefon: designul, mărimea disply`ului și durabilitatea bateriei. 



OSAndroid 5.1 (Lollipop)
BateriePana la 10 ore pentru 2G / 8 ore pentru 3G Standby: Pana la 330 ore pentru2G / 270 ore pentru 3G
Memorie8GB ROM, 1GB RAM 
Greutate 158 g
CipsetQualcomm Snapdragon 410, Quad-core MSM 8916, 64bit, 1.2GHz
Dispaly5.5-inch 
ConnectivityBluetooth 4.0 + LE, Wi-Fi (802.11 g/n), aGPS + GLONASS
Camera8MP cu autofocus, 2MP (din fata)
Features
  • dual-SIM card slot (Micro, dual standby)
  • microSD card pana la 32GB
  • micro-USB 2.0 (5-pin) input
  • built-in speaker
  • 3.5 mm headphone jack
  • FM radio
  • camera 1080p Full HD video
  • Senzor Lumina ambientala
  • Senzor de proximitate 
  • Accelerometru


1. Design si Display

Probabil unul dintre cele mai apreciate aspecte la noul smartphone Coolpad Modena este designul elegant, simplu si mai ales fara cadru. Acest lucru inseamna ca toata partea superioara este display si nu margini inutile. Marimea display-ului este mare. Nu atat de mare incat sa te intrebi daca defapt e tableta, dar cu siguranta suficient de mare (pentru filme, jocuri, browsing).
Pentru mine de exemplu, marimea display`ului e foarte importanta. Telefonul meu are 4,7" si mi se pare ok. Coolpad Modena are 5,5" ceea ce mi se pare ideal. Mai mult, ar fi prea mult. Parerea mea.
E disponibil in culorile alb, negru si auriu :D
E usor de accesat si daca e primul tau smartphone.



2. Durata de viata a bateriei

In zilele de azi, cele mai infricosatoare cuvinte sunt "low battery". A fost si unul dintre criteriile cele mai importante atunci cand mi-am cumparat un nou smartphone. 
Pentru a ma convinge de veridicitatea informatiilor oferite, eu obisnuiesc sa consult bloguri de specialitate care evalueaza, testeaza si decid daca informatiile oferite sunt reale. 
Acest test, l-a trecut cu brio Coolpad Modena, avand una dintre cele mai durabile baterii. 
Comparativ, vedeti rezultatele in acest grafic:



3. SIM or DUAL SIM?

Pe vremuri aveam doua telefoane, in doua retele diferite. Pe atunci nu exista conceptul Dual SIM, asa ca am renuntat la unul din ele. Pentru ca acum detin un singur numar de telefon, pentru mine, un singur SIM e suficient. Insa, e de retinut ca, telefoanele dual SIM au in general un pret mai ridicat (evident).

4. Camera

V-ar placea sa puteti face poze de o calitate superioara cu telefonul? Sunt convinsa ca nimeni nu poarta un aparat de fotografiat in buzunar pentru orice eventualitate. Astfel ca, voi trece in topul criteriilor de selectie ale unui smartphone si camera foto. Selfie addicts vor fi fericiti sa afle ca exista 2 camere, cea principala de 8 mp (care, conform testarilor face poze exceptionale) si cea frontala de 2mp (care evident, e mai slaba). Ce altceva ne mai ofera Coolpad Modena? Optiunea de corectare machiaj, optiunea night shot, HDR si captura de zambet. Foarte important din punctul meu de vedere e faptul ca exista un blit LED.

5. Bonusuri

Gesturi inteligente: pe ecranul in stand-by al smartphone-ului Coolpad se traseaza cu degetul o singura litera semnificativa pentru actiunea care se doreste a fi intreprinsa – “C” pentru a patrunde direct in panoul de format un numar, “E” pentru a deschide browserul de web, “M” pentru a asculta muzica. Deasemenea se poate apasa de doua ori pe ecran si acesta va iesi automat din stand-by. 
Sa speram ca prichindeii nu vor invata prea repede trucul acesta :) 

6. Pretul

Analizand specificatiile de pana acum, daca ar fi trebuie sa ghicesc, m-as fi gandit la un pret de peste 1000-1500 lei. Insa, surprinzator, pe  eMag si Media Galaxy il puteti gasi la 699, 99. 




Concluzii de final

Este probabil cel mai bun telefon de pe piata pe care il poti cumpara cu 700 lei, avand in vedere ca:
  • e Dual Sim
  • marimea display`ului e de 5,5"
  • durata lunga de viata a bateriei
  • are 2 camere foto, dintre care, cea principala e de 8 mp
  • design`ul atragator
  • numarul mare de imbunatatiri si aplicatii
De ce nu e perfect noul smartphone oferit de Coolpad Romania?

  • camera photo (cea de 8 mp) este buna, insa calitatea video nu la fel de exceptionala. E ok, insa cei care se asteapta la ceva profesional vor fi dezamagiti. (Eu personal as trece peste acest aspect);
  • ramele sunt mai groase in realitate decat par in poze (din nou, un aspect neglijabil, in opinina mea)



Deci, pe o scara de la 1 la 10, cat de mult va tenteaza noul Coolpad Modena?

Video oficial aici:



Please follow me :



Vote my Looks:

4 comments:

  1. super interesant , multumim de informatie

    ReplyDelete
  2. cat de frumos e telefonul asta! am pus si eu ochii pe el de ceva timp, multumesc pentru descriere ca nu ma prea pricepeam ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E un telefon destul de bun, ma bucur ca te-am putut ajuta

      Delete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤