📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

22 January 2014

Sfaturi pentru cresterea parului

Mai mult ca sigur cunoasteti persoane carora parul le creste parca fara nici un efort, in timp ce parul vostru nu pare deloc sa fie viu?
Foarte multe femei se confrunta cu aceasta problema a cresterii parului, iar eu cunosc cel mai bine acest neajuns. Practic, de mai bine de 10 ani de zile, parul meu nu a mai crescut mai jos de umeri.
Cauzele pot fi diverse si multiple, inclusiv probleme ale scalpului, folosirea unei perii de par nepotrivite, deci trebuie sa va ganditi serios si eventual sa vizitati un medic, pentru a afla cauzele reale ale problemei.
Dar daca problema nu e una medicala, atunci va pot ajuta cu cateva idei, descoperite de mine.

Iata care au fost cauzele in cazul meu:

  • tratamentele dure - ani de vopsit, indreptat etc;
  • lipsa unei diete echilibrate;
  • mostenirea genetica
Cum se manifesta:

Din pacate, iata ce am aflat dupa o vizita la medic. In cazul meu, radacina si scalpul sunt sanatoase. Dar firul de par este foarte subtire (genetic) si supus deteriorarii rapide. Astfel, chiar daca firul de par are un ritm de crestere normal, acest lucru nu se observa niciodata, pentru ca fie se inspica si se rupe foarte repede, fie cade foarte mult. Per total, lungimea parului ramane aceeasi chiar daca am incercat si sa-l tund cat mai rar.

Ce am incercat:
  • tratamente cosmetice (keratina, fiole, vitamine, masti, uleiuri de par)- toate acestea au un efect, dar minimal si nu se observa pe termen lung, cel putin nu in cresterea parului. Deci, toate acestea ajuta, dar nu va asteptati la o minune de la ele;
  • Vitamine si minerale - desi pe multe persoane au ajutat diversele tratamente cu vitamine si minerale disponibile in comert, in cazul meu nu au avut nici un efect notabil asupra firului de par;
Ce solutii am gasit
Pentru un rezultat rapid dar si pe termen lung, trebuie urmate toate sfaturile de mai jos, in acelasi timp:
  1. Reduceti/eliminati orice tratament care afecteaza parul. Aceasta inseamna sa incercati sa folositi cat mai putin placa de par, feonul, vopsitul (cel putin vopsitul care inseamna deschiderea nuantei parului si care presupune si decolorarea lui), extensiile;
  2. Folositi o data pe luna o masca cu ulei. Poate fi ulei de ricin sau mai simplu, ulei de masline. In functie de problemele parului, puteti experimenta cu diverse masti naturale (de ex. ulei de masline+ suc de lamaie pentru parul gras, etc). Incercati sa lasati cat mai mult timp aceste masti naturale sa actioneze pe par.
  3. Spalati-va maxim de 2-3 ori pe saptamana parul (chiar daca vi se ingrasa des, incercati sa nu va spalati pe par zilnic). Incercati mai bine sa gasiti un sampon care ajuta parul gras. Daca va cade prea mult parul, eu va recomand Revalid. La mine e singurul care a avut un efect vizibil (utilizati sampon + masca). Nu uitati cand va samponati, sa masati si scalpul;
  4. Pieptanati-va in fiecare seara, cateva minute, cu o perie de calitate. Pe mine m-a ajutat peria Tangle Teezer care maseaza bland scalpul si descurca usor si parul.
  5. Luati Fier 1-2 capsule pe zi.
Deci, pentru mine, tratamentul-minune au fost capsulele de fier, dar impreuna cu celelalte sfaturi de mai sus. Dupa 2 saptamani, cresterea parului a devenit vizibila. Am inceput acest tratament doar de o luna, dar am de gand sa-l continui pe termen lung. O sa ve prezint rezultatele si dupa o perioada mai indelungata. Pana atunci, priviti diferentele intre doua poze facute la diferenta de o luna:

Eu estimez ca mi-a crescut parul cam cu 3 centimetri, intr-o luna. Pentru mine, e ceva fara precedent, asa ca m-am gandit sa va povestesc si voua si sa va recomand sa incercati ideea mea. 

Daca si voi cunoasteti retete bune si eficiente pentru cresterea parului, va invit sa imi spuneti intr-un comentariu!

Nu uitati de concursurile de pe blog:

Please follow me :

3 comments:

  1. Acsinte Lorena IsabelaJanuary 22, 2014 at 1:42 PM

    Ce pot sa spun, cam aceeasi problema am avut si eu, par care se ingrasa la 2 zile, fin si rar si de cand m-am tuns la un salon nou deschis (asta insemnand acum 2 ani-tunsa pana sub urechi ca sa zic asa) abia mi-a crescut putin peste umeri....l-am tuns si rar la varfuri pentru ca altfel ramaneam cu parul si mai scurt...am luat vitamina E, calciu si magneziu. Am incercat ca mananc cat de multe nuci am putut si ma spal cu un sampon din comert de la Natura, cu ulei de argan. Parul meu a inceput sa se indese , sa aiba aspect mai frumos, am foarte mult puf nou ca sa zic asa :D s-a regenerat, incat sta urat daca il prind in coada, deci mai astept la capitolul prins. Nu stiu ce anume a cantarit mai mult din cele mentionate dar cert este ca mi-au facut bine. Cat despre vopsit...intotdeauna m-am vopsit foaaaaarte rar, adica de 3 ori pe an, chiar de doua ori. Pentru ca la mine este vizibil deteriorarea parului dupa vopsire. Si folosesc de un an doar Loreal fara amoniac. :)

    ReplyDelete
  2. Acsinte Lorena IsabelaJanuary 22, 2014 at 1:46 PM

    Si mai folosesc pentru varfuri si lungimea firului de par,pe parul umed, tot de la Natura, Hair Elixir Argan Oil, are in compozitie si ulei de rapita. Lasa parul moale si atunci cand folosesc placa aspectul ramane frumos si sanatos. Cam atat :D
    Sunt curioasa de tratamentul cu Keratina, oare este eficient?
    Nu stiu keratina lichida de la triodeluxe cat de buna este....?
    Gata, an scis povesti :))

    ReplyDelete
  3. Mă bucur tare mult că ai găsit cea mai potrivită soluţie pentru problema în cauză.
    Eu, în schimb, mă minunez lună de lună, creşte într-un ritm ameţitor.
    Pupici, toate cele bune! ♥

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤