πŸ“§ Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

12 March 2013

Sa salvam lumea prin jucarii!

Papusile cu rochite din dantela si coronita de printese, calutul de lemn, animalutele din cauciuc colorat, masinutele minuscule cu care faceam curse pe autostrazile construite ad-hoc din bucatarie pana in camera de zi, pistoalele cu apa, pe care le iubeam spre exasperarea parintilor, cortul construit din paturi si perne, unde ne jucam de-a familia iar motanul avea rolul de bebelus...
Doar noi, cei care suntem acum, sau suntem pe cale sa devenim parinti mai intelegem valoarea copilariei, asa cum era atunci.

 Sursa foto  
Baieteii de zeci ani, cu cearcane adanci, vorbesc in limbajul W.O.W. (World of Warcraft),  fac curse pe NFS si se joaca FIFA, nu fotbal in curtea scolii; iar fetitele costumeaza papusi virtuale; nu acesta e viitorul la care visam...
Si nu, nu am ceva impotriva tehnologiei. Dar tehnologia nu trebuie sa inlocuiasca jocul sau jucariile. Stiti care e rolul jucariilor? Chiar daca la o privire superficiala ele servesc doar pentru amuzament, totusi, scopul lor real este de a stimula creativitatea, inteligenta, perspicacitatea, reprezentand de obicei, miniaturi din lumea adultilor. In plus, jocurile si jucariile stimuleaza formarea relatiilor dintre copii.
Pentru ca istoria jucariilor este la fel de veche ca si istoria umanitatii, iar rolul lor nu s-a schimbat de mii de ani.
Jucariile alese de copil, pot oferi indicii privind personalitatea si pasiunile sale pentru cand vor deveni adulti. Si pentru ca, va spuneam ca nu sunt impotriva tehnologiei, ci doar a modului cum e intrebuintata, iata aici cateva jucarii, dupa care, cu siguranta am fi plans:
Acest Yaht cu telecomanda poate fi propulsat cu viteze intre 25-35 kilometrii la ora si precum vedeti, are un design foarte realist. Iar telecomanda are o raza de actiune de aproximativ 200 metrii.

Cand vine vorba de printese, nici nu ne putem imagina un cadou mai frumos decat o casuta (obligatoriu roz!) pentru papusi. Are trei nivele, doua scari interioare, peste 14 piese de mobilier elaborate. Casuta premite mai multor copii sa se joace in acelasi timp.





Daca vreti sa stiti unde gasiti aceste jucarii - adevarate opere de arta- vizitati magazinul JucariiOnline!

Jucariile vor ocupa mereu un loc special in inima noastra, pentru ca niciodata nu suntem atat de mari incat sa incetam sa apreciem bucuria copilariei. Eu v-o prezint pe Elena, papusa mea preferata din copilarie, care in prezent, are aproximativ varsta mea: