📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

13 December 2013

Compatibilitatile Fecioarei cu celelalte zodii

El Fecioara, Ea Berbec
50% bine

El este semn de Pamant, ea - semn de Foc. Conform teoriei astrologice, elemantul Foc este devastator pentru Pamant, iar acesta, la randul lui, arunca peste Foc, il domoleste si chiar il stinge. Succesul acestei relatii consta in echilibrul dintre manifestarea celor doua forte. Femeia Berbec este pe gustul barbatului Fecioara, caci admira la ea fira optimista, puterea cu care razbeste printre greutatile vietii si curajul cu care infrunta problemele. Dar nu se impaca cu lipsa ei de maturitate in ceea ce priveste asumarea responsabilitatilor si respectul valorilor materiale. Femeia se poarta precum un copil mare de care Facecioara trebuia sa aiba grija in cele mai mici detalii. Daca la inceput amandoi percep aceasta ca pe un rasfat, cu timpul, Berbecul se obisnuieste cu binele si i se pare ca totul i se cuvinte, iar Feciara va resimti aceasta situatie ca pe o povara, mai ales daca nu au situatie materiala foarte buna. El este barbat responsabil, matur, ordonat, echilibrat, rational, econom, cu capul pe umeri si picioarele pe pamant, care stie sa tina drepte fraiele familiei. Partenera sa impulsiva si dezordonata nu face fata "sacrificiilor" trasate asa cum si-ar dori el si, drept urmare,  barbatul Fecioara isi manifesta nemultumirea cu mult spirit critic in reprosuri si discutii sterile, care plictisesc si enerveaza femeia Berbec. Ea este mult prea aeriana  pentru gustul lui si rar o vede ca pe o posibila mama a copiilor lui, ca pe femeia care sa aiba grija de casa si familie.
Nici sexual nu sunt compatibili.

El Fecioara, Ea Taur
Dragoste si munca

El este semn de Pamant, ea- semn de Pamant: stabili, seriosi, conservatori, familisti, cu numeroase placeri domestice si planuri de lunga durata. Pot avea o relatie foarte buna, daca barbatul este mai putin sever, mai putin critic, mai comunicativ si mai atent la sensibilitatea femeii Taur. Amandoi stiu de foarte tineri ce vor de la viata si muncesc impreuna pentru atingerea idealurilor comune. Sunt oameni muncitori, care nu se dau batuti in fata obstacolelor si care reusesc sa aduca la indeplinire cam tot ceea ce isi propun. Sunt practici, materialisti pana in maduva oaselor si, din aceasta cauza, barbatul Fecioara nu are timp si nici nu ii sta in fire sa fie romantic, atent la visele si dorintele intime ale partenerei lui.  Lipsa de rabdare, de rafinament, de subtilitate ranesc uneori femeia, care viseaza in acele momente, la un partener mai sensibil si mai senzual. Femeia Taur este posesiva si geloasa si nu iarta infidelitatile. Barbatul Fecioara nu  pare sa ii displaca aceasta posesivitate si, de multe ori, o interpreteaza ca pe un mare gest de iubire. Ceea ce isi doresc amandoi cel mai mult de la o relatie este stabilitatea fiind capabili sa ofere aceste sentiment partenerului lor. Nu sunt cheltuitori, dimpotriva, si unul si altul sunt dispusi sa faca economii atunci cand este cazul, fara sa se simta frustrati. Din punct de vedere sexual, sunt foarte potriviti, desi nu au acelasi grad de senzualitate. In plus, au acelasi ritm si aceleasi dorinte erotice.

El Fecioara, Ea Gemeni
Compatibilitate minima

El este semn de Pamant, ea- semn de Aer. Acesta din urma favorizeaza dezvoltarea pamantului, rodirea si inflorirea lui. Astfel, in aceasta relatie, femeia din zodia Gemenilor il ajuta pe barbatul Fecioara sa se deschida spre lume, sa fie sociabil, comunicativ, vesel, sa traiasca putin mai detasat si mai liber.  Atata timp cat se iubesc intens, barbatul poate face abstractie de toate defectele partenerei sale. Cu timpul insa, neseriozitatea si superficialitatea Gemenilor il indeparteaza din ce in ce mai mult. El vrea o femeie stabila, serioasa, familista, econoama, meticuloasa, harnica, ordonata, alaturi de care se poata face planuri pe termen lung. Nesansa relatiei consta in faptul ca Fecioara e prea rationala si analizeaza tot timpul comportamentul Gemenilor, tinand sa  isi exprime toate nemultumirile, sa faca reprosuri, sa ofere solutii si sa dea indicatii pretioase. Nu este deloc un barbat romantic, nu stie sa faca complimente unei femei si spune foarte greu te iubesc. Oricat de docila ar fi, femeia Gemeni- si ea vorbareata si lipsa de diplomatie in astfel de situatii- nu poate suporta acest comportament.  Ea tine mult la libertatea de miscare si vrea sa evite asumarea responsabilitatilor. Este copilaroasa, agitata, imprastiata, se plictiseste repede si uraste rutina. Admira mintea barbatului Fecioara, capacitatea sa de a face bani, constiinciozitatea si metoda, dar nu poate trece peste lipsa lui de imaginatie si de entuziasm, peste conservatorism si atitudinea parinteasca pe care o are fata de femei. Sexual, nu sunt compatibili, desi Fecioara are o rezistenta de admirat.

El Fecioara, Ea Rac
Intre da si nu

El este semn de Pamant, ea - semn de Apa. Teoretic, apa ar trebui sa faca pamantul roditor, sa readuca energia si viata. Practica insa demonstreaza ca nu se intampla asa de fiecare data. Atata vreme cat nu exista echilibru si apa iese din matca, pamantul este cel care are de suferit, caci se inunda si gradina se transforma in noroi.  Cei doi sunt foarte diferiti si nu au multe sanse de a rezista impreuna. Ea este instinctuala si intuitiva, el este rational; ea este sensibila, el este dur; ea idealista, el materialist; ea romantica, el lipsit de imaginatie.
Ea viseaza la un barbat puternic, tandru, afectuos, poetic, care sa-i faca declaratii de dragoste si gesturi cavaleresti, sa-i ofere un statut social si in mainile carui sa-si incredinteze viata. El este un tip distant, care nu se implica sufleteste asa cum ar vrea femeia Rac, cat despre vorbele lui dulci, nu prea le gasesti in vocabularul lui. Ea are oroare de critica si este usor de ranit, iar el este expert in a face disectii verbale pe comportamentul femeii. Racul are o memorie buna, iarta nedreptatile care i se fac, dar nu le uita niciodata si le aduce in discutie ori de cate ori i se ofera ocazia. Si acesta este punctul lor comun: amandoi critica si reproseaza, fiecare discutie contradictorie degenrand in conflict. Un alt punct comun este interesul pentru casa si bani. Muncesc mult pentru a-i  aduna si nu prea stiu sa se bucure de ei. Diferentele mari dintre ei isi spun cuvantul si in pat, caci si din punct de vedere sexual sunt incompatibili.

El Fecioara, Ea Leu
Prea multe discutii

El este semn de Pamant, ea -semn de Foc. Desi aflate unul langa altul pe cercul zodiacal, nu exista similitudini de caracter intre ele. Focul distruge viata existenta pe pamant, caci, in cazul acestei relatii, de cele mai multe ori, femeia este cea mai puternica. Desi este o persoana deschisa, pozitiva, stralucitoare, energica, optimista, vesela, iubitoare si familista, femeia Leu nu poate sa se adapteze cerintelor si viselor barbatului Fecioara, aducandu-i astfel suferinta. Aceste este fascinat de personalitatea sclipitoare a femeii Leu, dar cu greu reuseste sa-i faca fata. Firea ei extrovertita ii starneste gelozie si insecuritate. El nu se poate abtine sa nu o critice, sa nu-i faca reprosuri pentru tot ceea ce nu ii convine. Orgoliul lui masculin il face sa ceara socoteala pentru fiecare clipa si pentru fiecare ban cheltuit in afara casei. Leu nu suporta deloc criticile, mai ales ca i se pare ca Fecioara nu are niciodata dreptate, ca exagereaza si face din tantar armasar, ca este asupritoare, mult prea conservatoare si anacronica. Ea este o femeie moderna, libera, cu cariera, care nu mai vrea sa fie tratata ca un copil neascultator. Nu vrea de la partenerul de viata un rol de parinte sever si ursuz ci unul de iubit exuberant si dinamic, impreuna cu care sa cucereasca lumea. Sexual este foarte important pentru Leu, caci adora sa fie in centrul atentiei, sa reprezinte centrul universului partenerului sau. Barbatul Fecioara trebuie sa renunte la orgoliu pentru ca sa poata satisface femeia la nivelul la care isi doreste ea, sa se lase in voia simturilor mai mult.

El Fecioara, Ea Fecioara
Iubire cu prejudecati

Amandoi partenrii sunt semne de Pamant: foarte interesanti de partea materiala a vietii, analitici, conservatori, stabili, atenti, sarguinciosi, constanti, ordonati, logici, zgarcisi, economi, precauti. Le pasa foarte mult de gura lumii, de imaginea lor sociala si, de multe ori, ascund multe nemultumiri in ei pentru a nu se face de ras. Astfel pot ramane casatoriti cu un partener nepotrivit, intr-o relatie care le aduce suferinta, numai pentru a nu divorta si a fi judecati de lume. Dar o relatie dificila intre aceste doua zodii se intalneste rar. In general, acest cuplu rezista in timp, deoarece partenerii au multe in comun: interesul pentru familie, nevoia de stabilitate emotionala si sociala, idealul de a construi impreuna o casa, de a aduna cat mai multe bunuri, de a face cat mai multi bani, crezand ca astfel  isi asigura linistea sufleteasca si fericirea. Femeia Fecioara are o intelepciune practica de invidiat cu ajutorul careia poate rezolva multe probleme dificile pentru majoritatea femeilor. Din pacate, nu are aceasi gandire agera si atunci cand judeca oamenii: este foarte exigenta, uneori ezitanta si, de multe ori, face alegeri gresite. Este o femeie manierata, modesta, dar mandra, severa cu sotul si copiii ei. Barbatul este pretentios, cu un temperament nervos, critic, tenace si constiincios. Defectul lor comun este gandirea plina de prejudecati. In pat sunt destul de traditionalisti. Sexual se inteleg bine, mai ales ca barbatul are energia si rezistenta.

El Fecioara, Ea Balanta
Intre ordine si dezordine

El este semn de Pamant, ea- semn de Aer. Pamantul infloreste si se dezvolta sub influenta benefica a aerului. Balanta este un semn cardinal si masculin si, in consecinta, oricat de feminina si suava ar fi, aceasta are in ea o dorinta subconstienta, de a prelua controlul lucrurilor din viata ei si in situatii limita, dezvaluie o forta de care nu o credea nimeni capabila. Desi viseaza la un super-barbat care sa o scape de toate problemele si aspectele urate si neplacute ale vietii, atunci cand nu il gaseste, nu cade in deznadejde ci lupta pentru a invinge. Barbatul Fecioara poate fi acel superman pe care-l asteapta Balanta, care sa se ocupe cu placere si pricepere de partea materiala, de bani, de facturi. Din pacate, nu-i poate satisface si nevoile emotionale, si de aici frustrarile. El este un tip restras, rational, caruia nu-i plac mondenitatile, econom, calculat, care nu intelege nevoia partenerei de a cheltui pe lucruri abstracte. Este un tip bine organizat, caruia ii place ordinea; ea este dezordonata si nonsalanta, uneori chiar lenesa. El e sever si dintr-o bucata, ea e rafinata si delicata. Spiritul lui critic si transant il face sa se exprima necizelat, ea este diplomata si amabila. Amandurora le place sa critice, sa despice firul in patru si astfel se pot intinde in discutii interminabile, fara a ajunge la o concluzie. In pat, barbatul Fecioara trebuie sa aiba mai mult decat rezistenta pentru a satisface o femeie Balanta; ii trebuie rabdare, atentie la amanuntele de natura estetica, tandrete, vorbe frumoase si multa imaginatie erotica.

El Fecioara, Ea Scorpion
Intre ratiune si intelect

El este semn de Pamant, ea -semn de Apa. Teoretic, ar trebui sa le mearga excelent. Practic insa, le poate fi si bine si rau, in functie se iubesc si cat de mult isi doresc sa fie impreuna. Trebuie sa existe un echilibru foarte bun intre Apa si Pamant, pentru ca relatia sa functioneze, ca sunt multe diferente intre ei. Dorinta femeii Scorpion este de a-si cunoaste partenerul in profunzime, de a-i cerceta trecutul, subconstientul, mintea, gandurile si faptele. Barbatul Fecioara nu accepta sa fie controlat astfel. El este un tip timit, retinut, cu unele complexe, care se deschide greu catre lume, caruia ii place sa analizeze si nu sa fie analizat. El este rational si stabil, ea se bazeaza pe fler, fiind extremista si instabila emotional. Amandoi sunt foarte gelosi. El, dintr-un sentiment de insecuritate, ea din nevoia de posesiune totala. Amandoi sunt analitici si critici si nu pierd ocazia sa-si exprime opiniile: Fecioara, direct si fara diplomatie, Scorpionul, insinuant si ironic. Si din punct de vedere sexual sunt foarte diferiti. Ea este temperamentala, expansiva, impulsiva, patimasa, cu un apetit erotic mare; el este linistit, fara prea multa initiativa, cu un apetit sexual controlat.  Nu reprezinta genul de cuplu care isi pot rezolva problemele in pat ci, dimpotriva, acolo pot crea altele. Nevoia de pasiune dezlantuita a femeiii Scorpion nu se impaca prea bine cu felul rational al barbatului Fecioara de a face dragoste.

El Fecioara, Ea Sagetator
Diferiti, dar fascinanti

El este semn de Pamant, ea- semn de Foc. Focul distruge viata pamantului in orice imprejurare si oricat de mic ar fi. In aceasta relatie, cei doi parteneri sunt foarte diferiti si  nu au aproape nimic in comun. Aceste diferente pot fi fascinante la inceput, dar, cu timpul, ele ies in evidenta si deranjeaza din ce in ce mai tare. Ceea ce ii uneste este dorinta de comunicare. Amandoi sunt exigenti cu cei din jur si vor prea mult de la viata. Femeia Sagetator vrea un barbat modern, avangardist, in pas cu timpurile in care traieste, mobil, caruia sa-i placa sa calatoreasca, sa accepte cu usurinta schimbarile de planuri si sa nu vrea neaparat o casatorie ca la carte. La randul sau, barbatul din zodia Fecioarei isi doreste o partenera casnica, familista, linistita, serioasa, gospodina, modesta si la locul ei. Si de la viata vrea fiecare altceva. Femeia lupta pentru cariera, pentru egalitatea cu barbatul, vrea sa evolueze in continuu, sa vada lumea, sa treaca din experienta in experienta si sa cunoasca astfel locuri si oameni noi.  Idealurile barbatului se invart mai mult in jurul familiei si caminului sau, dorind neaparat o pozitie sociala superioara celei pe care o are partenera sa, o viata ordonata si calma. Faptul ca iubeste viata, ii place sa o traiasca din plin, sociabilitatea si abilitatea Sagetatorului de a-si face multi prieteni de sex opus cu care sa-si petreaca timpul il duc pe barbatul Fecioara la puternice iesiri de gelozie. Din punct de vedere sexual, au putine sanse sa se inteleaga pe termen lung.

El Fecioara, Ea Capricorn
Cu picioarele pe pamant

El este semn de Pamant, ea - semn de Pamant si au foarte multe in comun. Amandoi sunt semne fixe, cardinale si feminine, adica sunt perseverenti, calmi, puternici, ambitiosi, pretentiosi in relatia cu partenerul, materialisti, pragmatici, economi, prudenti, fara prea multa incredere in fortele proprii si uneori, prea pesimisti. Stiu foarte bine si de foarte tineri ce vor de la viata si lupta pentru indeplinirea idealurilor comune ca o adevarata echipa. Nu prea stiu sa se bucure de viata, sunt cam crispati si nu prea au simtul umorului. Cam tot timpul si-l petrec facand economii, planificandu-si banii, timpul si eforturile pentru a aduna alte si alte bunuri. Sunt doi oameni sobri care iau lucrurile mult prea in serios, sunt conservatori, se tem de schimbarile majore si de ceea ce le paote aduce viitorul. Le pasa de gura lumii, vor sa pastreze aparentele, se ghideaza dupa multe idei preconcepute de care scapa cu greu si din aceasta cauza, suporta multe. Le plac sobrietatea, lucrurile sigure, rezistente in timp, simplitatea, calmul si siguranta caminului. Femeia Capricorn este singura femeie a zodiacului care nu se lasa exasperata de criticile Fecioarei si uneori, chiar le interpreteaza ca pe niste sfaturi utile. Sunt rezervati, timizi, nu foarte tandri, lipsiti de imaginatie si initiative erotice. Amandoi sunt fideli, nu apreciaza prea mult sexul, nu stiu sa-si exteriorizeze sentimentele si din punct de vedere sexual, sunt foarte compatibili. Cu timpul, pot deveni un cuplu abstinent.

El Fecioara, Ea Varsator
El conservator, ea nonconformista

El este semn de Pamant, ea semn de Aer. Aerul invioreaza Pamantul, ii da suflu de viata, energie si vigoare. Oricat de mult si-ar dori, oricata dragoste ar fi la mijloc, cele doua elemente nu se pot contopi. Sunt foarte diferiti si fiecare isi doreste altceva de la viata. Barbatul din zodia Fecioarei vrea siguranta, pozitie sociala inalta, un camin linistit, solutii traditionale si o viata calma fara schimbari majore. Femeia Varsator lupta pentru independenta, pentru reusita in cariera, pentru drepturi egale cu barbatul, pentru tot ceea ce este nou si avangardist si vrea o viata trepidanta, traita la maximum. Atunci cand se gandeste la viitor, nu se vede amestecand in cratita si legand o droaie de copii asa cum o doreste partenerul sau. Ea este o femeie moderna, emancipata, mondena, nonconformiste, idealista, cu capul in nori, care nu viseaza la rochia alba de mireasa ca si celelalte fete. Este adepta amorului liber consimtit, fiind vesnic  in cautarea barbatului potrivit. Acest stil nu va fi pe placul Fecioarei nici macar la inceputul relatiei si va incerca din rasputeri sa o schimbe. El este conservator, adept al drumurilor deja batatorite, al traditiilor si obiceilor si poate fi scandalizat de libertismul Varsatorului. El este ordonat si organizat, ea este aeriana, dezordonata si imprastiata. Personalitatea lui pamanteana, va taia aripile cu care zboara Varastorul. Desi pot simti o atractie fizica puternica unul fata de altul, compatibilitatea sexuala  nu este pe masura acesteia.

El Fecioara, Ea Pesti
Relatie sterila

El este semn de Pamant, ea- semn de Apa. Echilibrul intre cele doua elemente poate fi mentinut cu greu. Apa este acea care poate in acelasi timp, sa irige, dar si inunde pamantul, totul depinzand insa de cantitatea si de itensitatea cu care acesta se "implica". Semnul de Apa este foarte sensibil si aerian, emotiv, iluzioriu si intuintiv. Aceasta femeie poate fi o adevara oaza pentru barbatul Fecioara, ii poate oferi caminul linistit, confortabil si sigur la care el viseaza. Este ascultatoare, asa cum ii place lui, de casa, cuminte, recunoascatoare pentru tot ceea ce primeste. La randul sau, barbatul ar putea aduce in viata ei ordine, disciplina si organizare in manifestarile ei creative. Din pacate, oricate eforturi ar face (iar femeia din zodia Pestilor stie  chiar sa se sacrifice!!!), nefiind usor adaptabila, aceasta suporta cu greu materilismul, pragmatismul si duritatea barbatului Fecioara, lipsa lui de tandrete, imaginatie si romantism. Exista varianta femeii torent, care poate debusola total un barbat prin instabilitatea ei emotionala, prin haosul din mintea ei, prin capriciile si inconstanta ei. Sensibilitatile celor doi se afla la poli opusi si astfel nu se pot intelege unul pe altu. In cele mai multe dintre aceste cupluri, fiecare incearca sa-l schimbe pe celalalt, iar aceasta vesnica infruntare duce la dezamagiri, conflicte si rupturi violente. Chiar daca atractia fizica este mare, din cauza contrariilor care se  atrag ( se afla la 180 grade unul de altul pe cercul zodiacal), compatibilitatea sexuala nu este pe masura acesteia.

sursa: Compatibilitati astrologice de dragoste si sex, Daniela Toma

2 comments:

  1. Eu sunt berbecuţă, dar nu m-am regăsit deloc în descrierile de mai sus :-)
    Weekend minunat îţi doresc! ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu m-am regasit la mine (leu), dar sa stii ca mai conteaza si ascendentul, care poate modificat multe!

      Delete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤