📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

23 February 2012

Despre BeautyBox. La ei si la noi

Ati auzit despre ele sub diverse denumiri. Ati admirat cu siguranta aceasta initiativa din alte tari. Acum exista si in Romania, in 3 variante: Glampack, Stylebox si Beautybox.
Conceptul a aparut la initiativa lui Michelle Phan, care nu cred ca are nevoie de prezentare. Ideea presupune un abonament lunar prin care, pentru o suma simbolica-( pretul de 10 dolari, transport inclus) - fiecare poate primi un pachetel cu 4-5 produse full size sau testere si in prezent si o gentuta pentru cosmetice.
Ideea a fost aplaudata si  ulterior preluata si in alte tari. In Italia, de exemplu,  dupa eforturile depuse de comunitatea Beauty, a fost creat un concept sub tutela celui initial, din State. Insa, ca si in Romania, rezultatele nu au fost chiar cele asteptate.

In timp ce multe persoane se declara  destul de multumite, dar din acestea, doar jumatate promit sa comande si pe viitor, un alt  procent se declara nemultumite pentru ca au primit produse nepotrivite/sau pe care nu le utilizeaza in mod obisnuit. De asemenea, multi considera ca pretul platit acopera exclusiv costurile produselor primite, si deci, nu li se pare proiectul util din punct de vedere financiar.
In cealalta tabara, sunt persoanele care considera ca proiectul in sine e dezastruos, pentru ca astfel se creeaza premize pe viitor, ca sa platesti pentru mostre si testere, adica lucruri, care e firesc sa fie gratuite pentru consumatori.
In Romania situatia e astfel:
Glam Pack
  • 4-5 produse si/sau un serviciu beauty valabil in Bucuresti
  • pret: 29 lei+taxe transport:   prin Posta Romana,  prin ramburs (va costa 10 lei) sau in avans prin transfer bancar (va costa 5 lei).
 Style Box
  • 5 produse (4 mini si unul full size)
  • pret:34,99 transport inclus
Beauty Box (nu am link, pentru ca momentan site`ul nu functioneaza)
  • 3 produse full size +mostre 
  • pret: 50 ron, transport prin curier inclus
 Pareri si review`uri cred ca ati avut deja ocazia sa cititi pe alte bloguri. Evident, unele au fost mai norocoase, altele nu.  Eu personal nu am fost prea atrasa de aceste proiecte dar, dupa ce am citit cateva review`uri, am renuntat definitiv la ideea de a incerca macar.  In primul rand, nu prea m-au atras produsele trimise, din ce am vazut pana acum. Pretul in sine, nu ma deranjeaza. Chiar daca produsele sunt in majoritate testere, munca depusa de cei care au initiat proiectele e firesc sa fie rasplatita. Aici nu comentez. Dar pe de alta parte, publicul caruia se adreseaza un astfel de proiect e, in mare, compus din sectorul 15-24 ani si stau sa ma intreb, daca o liceeanca sau o studenta, ar plati aceasta suma pentru niste produse "misterioase".
Simt nevoia sa fac o mica paralela cu acel My Glam(Michelle Phan), pentru ca tocmai citeam un articol al unei bloggerite, care prezinta pachetul primit din ianuarie, din care 3 produse sunt full size, numai unul dintre ele costand in jur de 30 dolari. Poate pe viitor, o sa avem si noi noroc ca o bloggerita pe care o iubim sa preia initiativa si sa se ocupe de un astfel de proiect. Eu sunt convinsa ca multe fete pe care le citesc de mult timp s-ar descurca perfect intr-un astfel de proiect. Pana atunci.. ramane sa visam!

2 comments:

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤