📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

10 January 2016

Care e faza cu PR (Page Rank) Domain Authority si Page Authority?

Ro Only
 Ianuarie 2016 și încă există oameni care se întreabă cum să ajungă și ei la un PR 1 (true storry).
 Chiar și eu am fost intebata recent ce PR am? (a nu se confunda PR de la Public Relations cu Page Rank- în acest articol, mă refer strict la Page Rank).

 Ca idee, PR blogului meu este de 2. Tot 2 era și acum aproximativ 2-3 ani, când Google a făcut ultima modificare din istorie.
 Pentru cei care s-au trezit târziu, PR nu mai e relevant.

 Dar hai să vedem ce înseamnă Page Rank: 

   Conform Wikipedia, Page Rank este un algoritm care măsoară importanța relativa a unui site/blog. Numărul alocat e de la 0 până 10 . Acesta ține cont de mulți factori, cum ar fi relevanța și originalitatea conținutului, numărul de link`uri către site, etc iar rezultatul final exprimă relavanta blogului/ site-ului în căutările google, printre altele.

 Ce s-a întâmplat? 

 Page Rank a încetat să fie relevant în momentul în care s-au descoperit metode a trișa. Va mai amintiți perioada cu shimbul de link`uri care era la modă? Asta nu e nimic. Site-urile relevante (a se citi cu PR mare) se ofereau să vândă link`uri doritorilor. Însă cea mai tare metodă de a manipula PR-ul era prin redirecționarea unei pagini către home-page google, cauzând astfel ca un site cu PR 0 să ajungă la PR 10 instant.
 Google a încercat o vreme să lupre împotrivă metodelor de a trișa PR-ul, însă în noiembrie 2013, a fost făcut ultimul update din istorie.

 Deci, dacă blogul a fost făcut în jurul acelei date, probabil aveți un PR 0 sau 1. Nu veți mai crește niciodată, nu veți scădea niciodată. Page Rank`ul încă poate fi verificat, nu a dispărut, însă el nu mai are nici o relevanță.

 Cu ce a fost înlocuit? 

 Avem în prezent Alexa Rank, Domain Authority, Page Authority s.a.m.d, in total vreo 200 de metode de a cota un site/blog.

 În opinia mea, Page Authority și respectiv Domain Authority exprimă cam același lucru ca și vechiul PR. Numeratoarea este de la 0 la 100, iar modalitățile de creștere a acestor valori, sunt legate de un conținut de calitate, cuvinte cheie, poze relevante etc.
 De reținut este că, e mult mai ușor să crești de la 10 la 20, respectiv de la 20 la 30, decât va fi să crești de la 70 la 80.
 Page Authority exprimă probabilitatea de conținutului unui pagini de a ajunge pe primele locuri în motoarele de căutare.
 Deci, cheia rămâne conținutul.

 Ce e mai important Page Authority sau Domain Authority? 


 Cele două valori sunt corelate. Dacă Page Authority crește, va crește și Domain Authority. Unele surse susțin însă, că Page Authority ar fi mai relevant, pentru ca Domain Authority e influentat si de factori cum ar fi platforma de hostare, viteza site-ului si alti factori SEO (care pot dezavataja pe unii si avantaja pe nedrept pe altii). De exemplu, blogurile de tip wordpress, blogger, tumblr etc, sunt considerate subdomenii wordpress, blogger etc. De aceea, vor fi cotate mult mai bine la Domain Authority decat un blog .ro, .com etc.
Page Authority exprima mai fidel schimbarile, calitatea continului si popularitatea la modul general a unui pagini.

 Te mai ajută schimbul de link-uri? 


 Da și nu. Link-urile către propriul blog/site contează, vor conta mereu, la fel si numarul de link`uri de pe blog, însă algoritmul nu favorizează acest aspect. Pentru comparație, priviți poza de mai jos:
Defapt, 100 de link`uri de pe un anume site vor avea aceasi valoare ca 50 de link`uri de pe 50 de site-uri diferite.
Regula ramane aceeasi: mai multe link`uri de pe site-uri putin relevante, nu vor valora niciodata mai mult decat 2-3 link-uri de pe site-uri relevante (continut de calitate, continut care are legatura cu nisa ta etc).
De retinut e faptul ca sunt favorizate site-urile/ Blogurile vechi.


Ce inseamna un Page Authority bun?

Cititi mai sus si haideti sa discutam putin despre ce inseamna un Page/Domain Authority bun.

In primul rand, acum ca am stabiliti ca PR nu mai e relevant, oricine poate spune ca defapt  PA/ DA de 30 si 31 e echivalentul la PR 4 sau PR 5. In realitate, nu se poate calcula asa. Nu poti imparti la 10 ca sa ajungi la valoarea vechiului PR.
DECI: Page Authority 40  nu e egal  cu PR 4.

Cum e corect ?


Domain Authority:

  • 30-40 e mediu 
  • peste 40 e bun 
  • peste 50- excelent 
Cu mentiunea ca subdomeniile pot fi avantajate in aceasta sectiune.


Page Authority

  • 45-55  mediu
  • peste 50 bun
  • peste 60 excelent


Doar pentru ca un site a avut PR 6 in 2012 nu inseamna ca el ar avea acum aceeasi valoare. In lipsa unui update, nu poti stii care e valoare reala. Sau poate poti...

Page Rank si Moz Rank


SFAT: 
Atunci cand verifici DA si PA, folosesti Moz Metrics. Pe langa DA si PA, vei mai primi cateva valori, cum ar fi numarul de link`uri, nivel de spam dar si Moz Rank.
Moz Rank e important, pentru ca Domain Authority poate sa apara mare si datorita altor factori.

Moz Rank, dupa unele surse, ar fi echivalentul vechiului Page Rank.

De exemplu:

Aici vedeti un blog de Wordpress cu un Domain Authority foarte ridicat (probabil pentru ca platforma pe care exista blogul e apreciata pozitiv), insa Moz Rank e zero. Page Authority e 1 (un blog mediu are minim 20-30).
Iata de ce toate aceste aspecte sunt relevante impreuna!

Deci (conform moz.com), Moz Rank incepe, ca si Page Rank de la 0 pana la 10. Marimea medie, cosiderata ok este in jur de 3. 
Spre deosebire de PR, Moz Rank apare cu zecimale. Deci, daca Moz Rank`ul blogului tau este 2.60 esti aproape de 3, deci e ok. 


Ca o concluzie:

Nu mai intrebati de PR. Daca doriti mai multe informatii despre un blog, Domain Authority, Page Authority si Moz Rank sunt criteriile la care va puteti raporta.


*Nota:

Ideea articolului a pornit citind despre un site din seria "lucreaza de acasa" (de la care am primit un email), unde sunt platite articole in functie de Page Rank. Utilizatorii erau foarte confuzi in legatura cu acest aspect si majoritatea vroiau sa stie cum sa ajunga la un PR mare. 

Moz Rank nu este o noutate pe internet. Desi exista de ani buni, a devenit cea mai buna metoda de a cota un blog/site abia din 2014, dupa ce Page Rank`ul a devenit irelevant. 
Inca exista confuzii despre PA, DA si metodele de a creste aceste valori. 
Articolul meu prezinta in linii mari cateva informatii pentru incepatori. Mai multe detalii puteti gasi pe Moz.com.




Please follow me :



Vote my Looks:

1 comment:

  1. Interesant! Uite nici eu nu stiam niste chestii si ma bucur ca ai scris acest articol si ca l-am citit - mai important!
    Am cautat si eu pe MozRank si imi da 4.41, deci spre 5. Ceea ce inseamna chiar foarte bine, din ce citesc. Merci!

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤