📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

15 January 2016

Comaptibilitatile Capricornului

El Capricorn, Ea Berbec
Ritmuri diferite de viata

El este semn de Pamant, ea- semn de Foc. Doua semne foarte puternice, care se vor confrunta si se vor infrunta pentru cele mai neinsemnate lucruri. Si focul poate distruge pamantul si focul poate fi stins de pamant in aceeasi masura. Sunt diferiti, incapatanati si duri si vor neaparat ca cealalalt sa se schimbe. Foarte greu lasa ceva de la ei in favoarea celuilalt. Amandoi vor sa domine si, de multe ori, ies scantei atunci se intalnesc. Barbatul Capricorn este un adevarat cap de familie, responsabil, serios, muncitor, perseverent, econom, care nu risca nici banii si nici linistea familiei sale cu excese sau infidelitati. Femeia Berbec este mai impulsiva, agitata, mai violenta, cel putin in limbaj, temperamentala, teatrala, schimbatoare, capricioasa, dar plina de farmec. Ea ii impune barbatului un ritm de viata alert, cere de la el prea multe lucruri deodata si, daca acesta nu reuseste  sa se incadreze in orar, isi manifesta zgomotos nemultumirile. Barbatul Capricorn are propriul ritm de viata si de munca, idealurile si planurile sale pentru familie, pe care nu simte nevoia sa le comenteze cu altii si nu accepta capriciile partenerei sale. Comunicarea dintre ei este deficitare in orice domeniu. In ciuda firii ei expansive, femeia Berbec este o romantica si o visatoare. El este destul de strain de sensibilitate si dulcegarii. Ii place sa faca dragoste in forta, simplu si traditional, fara declaratii spumoase de dragoste si preludii lungi. Amandoi insa au multa energie sexuala de consumat.
El Capricorn, Ea Taur
Aproape de perfectiune

Amandoi sunt semne de Pamant; conservatori, lenti, muncitori, ambitiosi, materialisti, cu mare dorinta de afirmare sociala. Femeia Taur este calma, amabila, cu simt estetic, stabila, uneori fixista, muncitoare, foarte sensibila la atentii si cadouri, la atmosfera romantica si cu un dezvoltat simt al propretatii. In general, este fidela, ca si barbatul Capricorn. Si el este pragmatic, realist, bine infipt cu picioarele pe pamant, ambitios, tenace, perseverent, dar are si punctele lui nevralgice si momentele sale de slabiciune. Desi pare dur, are mare nevoie de apreciere, incurajare si sustinere, mai ales din partea partenerei. Este un luptator foarte preocupat de cariera, de munca sa, reusind sa adune destle de-a lungul vietii. Ea este atrasa de puternicul sentiment de stabilitate pe care i-l confera, de interesul lui pentru casa si prosperitatea familiei. El ii apreciaza calitatile de gospodina, spiritul economic si delicatetea cu care il inconjoara. Nu sunt foarte comunicativi si, de multe ori, ai sentimentul ca nu se aud. Pot fi prieteni buni si pot munci bine impreuna. Compatibilitatea sexuala este peste medie. Relatia lor intima este comuna si nespectaculoasa. Femeia Taur este senzuala, pasionala, posesiva si geloasa si nu poate intelege lipsa de implicare si dezinteresul pe care barbatul Capricorn le arata fata de unele jocuri erotice mai subtile. Daca ea devine mai putin pretentioasa, iar babatul mai putin rigid, se pot intelege foarte bine si din punct de vedere sexual.

El Capricorn, Ea Gemeni
Prea multe diferente

El este semn de Pamant, ea, semn de Aer. Desi nu au multe in comun si duc doua existente paralele, aceste semne se influenteaza reciproc, convietuind destul de bine. Aerul este cel care ajuta la dezvoltarea vietii pe pamant, la fertilizarea lui, dar nu are putea de a-l urni din loc, de a-l lua dupa el in jocurile sale. Barbatul Capricorn este destul de rigid, de conservator, de materialist, prudent in tot ceea ce face, chiar fricos uneori, cu teama de schimbare, refuzand noul si tot ceea ce-o da nesiguranta. Este un barbat puternic, muncitor, rezistent, mai ales la efortul intelectual, capabil de multa si sustinuta munca funzica, perseverent, indemanatic, in care se poate baza si avea incredere deplina. Isi asuma responsabilitati si are destula energie sa le indeplineasca pana la capat. Pentru el, casatoria este o responsabilitate, un ideal pentru mentinerea caruia se straduieste din asputeri. De multe ori, este un singuratic, fara incredere in oameni si in bunele lri inentii, preferand o viata solitara. Din acest punct de vedere, este foarte dificil de trait alaturi de el, ca si Geaman aerian, nelinistit, agitat, dornic de miscare, de aventura, de a cunoaste lucruri noi, oameni si locuri noi. Chiar daca se admira mult unul pe altul, se suporta greu, caci au personalitati si idealuri de viata diferite. Barbatul vrea stabilitate, lucruri care dureaza si nu se schimba, acumulari materiale, pozitie sociala si o casnicie destul de traditionalista. Femeia Gemeni viseaza la distractii, la calatorii, la iesiri in aer liber, ea nu vede viata cu atata gravitate, importanta si seriozitate precum Capricornul. Sexual, nu se inteleg prea bine, caci el prefera stilul conservator, ea este avangardista.

El Capricorn, Ea Rac
Relatie Complicata

El este semn de Pamant, ea semn de Apa. Conform teoriei astrologice, acesta combinatie ar trebui sa functioneze perfect, pentru ca elementul Apa este acela care fertilizeaza si da viata Pamantului. Numia ca de la teorie la practica este cale lunga. Daca apa s-ar limita la cativa stropi de ploaie binefacatoare, totul ar fi minunat. Problemele apar atunci cand ea se transforma in torente, care inunda si devasteaza. Amandoi comunica greu si nu stiu sa spuna ceea ce vor si ceea ce simt si nici sa ceara de la celalalt ceea ce au nevoie. Barbatul Capricorn este rigid, vorbeste putin si greu despre problemele lui intime, iar femeia Rac este mult prea sensibila si se simte imediat ranita de personalitatea colturoasa a partenerului sau. El este rational, ea intuitiva si deci vad viata in doua maniere diferite. Ceea ce ii tine impreuna multa vreme sunt nevoia ambilor de siguranta materiala si sentimentala, teama de a schimba ceva in viata lor, de a lua masuri radicale si de a pierde sau imparti ceea ce au agonisit impreuna. Desi romantica, detasata de lume si de prezent, femeia Rac are o mare doza de materialism si frica de saracie. Astfel, amandoi sunt capabili sa suporte o relatie tensionata multa vreme, chiar si o viata intreaga, crezand ca asa trebuie sa stea lucrurile intr-un cuplu: femeile si barbatii sunt foarte diferiti, fiecare trebuie sa se obisnuiasca sa traiasca in lumea sa, suportandu-l cu stoicism pe celalalt. Si la nivel intim sunt diferente mari, accentuate de lipsa de atractie fizica dintre cei doi. Uneori, relatia dintre ei poate semana cu cea din "Frumoasa si Bestia".

El Capricorn, Ea Leu
Orgoliu si incapatanare

El este semn de Pamant, ea semn de Foc. Pentru a intelege aceasta combinatie astrologica, trebuie sa luam in calcul elementele de forta ale celor doua semne. Capricornul este cel mai  puternic dintre cele trei semne de Pamant, este un barbat dur, nemaleabil, foarte incapatanat, tacut, rigid, conservator, cu principii ferme si imposibil de zdruncinat. Leul este orgolios si simte nevoia organica si greu de controlat de a domina. Intre ei, relatia este o confruntare permanenta, putin vizibila in exterior, caci Capricornul rareori are izbucniri de furie in afara. De multe ori, ai senzatia ca Leul de cearta singur, ca nu face altceva decat sa caute conflictele cu lumanarea. Barbatul Capricorn este un introvertit, care isi traieste dramele in interiorul sufletului sau si nu vrea sa le discute nici macar cu un prieten, iar femeia Leu este o extrovertita, care este capabila sa moara cu el de gat atunci cand i se pare ca ea are dreptate (adica intotdeauna!). Ea admira la el tot ceea ce nu recunoaste cu voce tare si, in forul lor interior, nu poate accepta langa ea decat un barbat capabil sa o domine total, sa-si manifeste puterea cu mai multa forta decat ea. Au personalitati, temperamente, rimuri de viata si idealuri diferite. Daca ea si-ar diminua orgoliul si el incapatanarea, lucrurile ar putea functiona foarte bine intre ei. Din punct de vedere sexual, compatibilitatea nu este maxima, dar au multa energie, barbatul Capricorn fiind dotat cu rezistenta, iar calitatile femeii Leu suplinind lipsa lui  de imaginatie erotica.

El Capricorn, Ea Fecioara
Compatibilitate maxima

Amandoi sunt semne de Pamant, stabile, conservatoare, incapatanate, ambitioase, perseverente, realiste, materialiste, rationale, cu interes pentru stabilitate, economie si pozitie sociala, cu un comportament retinut, timid, uneori rigid si cu o personalitate puternica, cu principii ferme, greu de influentat. Fiecare in parte formeaza un sistem inchis ermetic, care nu lasa nimci din afara sa le patrunda, sa le fecundeze ideile sau conceptiile. Desi femeia Fecioara vorbeste mult, ea nu comunica in adevaratul sens al cuvantului, caci nu accepta nimic din ceea ce vine de la altul, nimic nou sau strain de ea. Acestea se pot explica prin nevoia lor de siguranta si de stabilitate, de continuitate in ceea ce fac si gandesc. Orice imixtiune care ameninta sa le zdruncine temeliile este periculoasa si deci trebuie indepartata. Femeia Fecioara este atenta, riguroasa, metodica, ordonata, critica, analitica, cu un simt special pentru curatenie. Este o buna gospodina, pricepandu-se sa administreze bunurile unei case. Accepta cu greu criticile altora si i se pare ca numai ea are dreptul sa faca acest lucru. Barbatul Capricorn o considera o partenera perfecta pentru el, mai ale atata timp cat se face ca nu o aude sau ca nu-l deranjeaza comentariile ei. El ese un barbat muncitor, cu picioarele pe pamant, dintr-o bucata, care, atunci cand s-a hotarat sa se aseze la casa lui, isi ia in serios responsabilitatile de cap de familie. La nivel intim, sunt modesti in ceea ce priveste relatia sexuala.


El Capricorn, Ea Balanta
Sacrificii de ambele parti

El este semn de Pamant, ea semn de Aer. Pentru ca aceasta relatie sa mearga, Balanta trebuie sa-si "calce pe inima", sa-si inhibe personalitatea si sa caute in afara cuplului ceea ce are nevoie organica- romantismul, viata mondena si comunicarea. Barbatul Capricorn este conservator si rigid si, numai manat de o mare dragoste, poate accepta sa se schimbe, adica sa aiba incredere in partenera sa, sa-si deschida sufletul in fata ei, sa comunice la modul profund, sa o asculte si sa-i inteleaga nevoile. De cele mai multe ori, acest barbat considera ca dorintele unei femei Balanta sunt mofturi, capricii si n u dorinte de femeie serioasa si responsabila, care trebuie sa se dedice trup si suflet familiei si responsabilitatilor familiare. O considera vorbareata, neserioasa, plimbareata, cheltuitoare si prea cocheta. Atata vreme cat se simte mult prea incorsetata de un regim de cazarma, femeia Balanta se revolta si , chiar daca in general nu are prea multa putere si prea mare fermitate in luarea deciziilor, incepe sa-si caute portita de scapare si uneori, chiar alt partener. Faptul ca nu intelege ce se petrece in sufleul lui o demoralizeaza si o face sa nu mai aiba incredere in fortele si in feminitatea ei. Are mare nevoie sa se stie iubita si apreciata la modul demonstrativ. Capricornului ii e greu sa se comporte astfel si toate finetea, calmul, frumusetea si echilbrul acestei femei se transforma in suferinta zgomotoasa, apoi in indiferenta. Din punct de vedere sexual, nu sunt compatibili: el este dur, ea delicata; in plus, au ritmuri si fantezii erotice foarte diferite.


El Capricorn, Ea Scorpion
Relatie complicata

El este semn de Pamant, ea semn de Apa. Ultimul invigoreaza si trezeste pamantul, atata tmp cat se mentine la nivelul unei ploi binefacatoare si roditoare si nu degenereaza in torente de nestavilit, care inunda si distrug viata acestuia. Practic, demonstreaza ca, la randul lui, Capricornul poate fi la fel de distructiv sau inhibitoriu pentru Scorpion. Si pentru ca relatia lor sexuala nu functioneaza, este greu de crezut ca se vor intelege foarte bine in alte domenii. Erotismul femeii Scorpion ste exagerat pentru rigidul si conservatorul barbat Capricorn si nu face decat sa-l descumpaneasca si mai tare, sa-l inhibe si mai mult. Iar un barbat nu se simte bine alaturi de o femeie care il determina sa nu fie stapan pe sexualitatea lui. Hipersensibilitatea, senzualitatea, personalitatea ascunsa si secretoasa ale femeii Scorpion sunt in opozitie cu pragmantismul, materialismul, raceala si reticentele barbatului Capricorn. Lui nu-i place sa fie pus sub lupa, analizat si psihanalizat. Ii plac lucrurile simple, clare, deschise, asa cum se faceau inainte, caile deja batatorite, care nu presupun nici un fel de riscuri. Mintea ei este complicata, capricioasa, instabila si capabila de a gasi semnificatii si acolo unde nu sunt. Incompatibilitatea lor emotionala, sexuala si de gandire naste frustrari si conflicte, ale caror consecinte sunt greu de reparat. Rar, acest cuplu divorteaza, chiar daca neintegerile sunt mari, din cauza materialismului si a conservatorismului Capricornului si a egosimului si posesivitatii Scorpionului.

El Capricorn, Ea Sagetator
O relatie de nota 5

El este semn de Pamant, ea semn de Foc. Focul distruge tt ceea ce se afla bun sau rau pe pamant, daca nu este foarte bine tinut sub observatie. Iar, la randul sau, pamantul poate stinge orice foc mai mic, daca este aruncat peste acesta. In acest cuplu este vorba de o confruntare de forte, care poate fi cand constructiva, cand distructiva. Materialismul, conservatorismul, pragmatismul si rationalitata barbatului Capricorn se impaca greu cu larghetea de spirit, libertinismul, idealismul si superficialitatea femeii Sagetator. Nici unul dintre ei nu este adeptul casatoriei, dar amandoi devin responsabili si seriosi atnci cand se decid sa-si legalizeze relatia. Si tocmai aceasta viziune asupra vietii in doi ii tine mai mult timp impreuna. Altfel, vad viata diferit si asteapta de la ea lucruri diferite. Fiecare vrea independenta pentru el insusi, desi barbatul nu prea se impaca cu cea pe care o cere imperativ femeia. El este pasionat de cariera, de pozitia sa sociala, de ambitiile materiale, de agonisirea de bunuri, fiind un tip tenace, perseverent, muncitor, rezistent la orice efort, calculat, econom si prudent. Ea este o feminista convinsa, interesata de libertatea ei de miscare, de profesie, de calatorii, de sport si nu este adepta femeii care roboteste de dimineata pana seara in gospodarie, ingrijind de casa, de sot si copii. Din punct de vedere sexual nu sunt foarte compatibili. Ea este extrovertita, el introvertit; ea cu imaginatie erotica, el destul de rigid si traditionalist.

El Capricorn, Ea Capricorn
Relatie buna si durabila

El este semn de Pamant, ea - de asemenea. Relatia lor poate fi foarte buna si pot ramane impreuna pana la sfarsit. Doua persoane incapatanate, dar muncitoare, harnice, rezistente la efort fizic si intelectual, cu talent didactic, rabdatoare si perseverente. Sunt foarte conservatori si traditionalisti, nu au deschidere catre nou si se tem de schimbare. Sunt constanti, fideli si foarte rar isi parasesc partenerul de viata. Femeile au mare nevoie de stabilitate, de siguranta si sunt dispuse sa faca eforturi considerabile pentru a obtine ceea ce isi doresc. Barbatii sunt mai solitari. Nu sunt foarte atrasi de casatorie nici barbatii si nici femeile, dar, atunci cand oficializeaza o relatie, isi asuma si responsabilitatile aferente acesteia. Sunt oameni dinr-o bucata si te poti baza pe ajutorul lor cand ai nevoie. Chiar daca nu sunt intuitivi si senzitivi, au un suflet de aur, care se daruieste mereu. Amandoi sunt economi, uneori chiar zgarciti, cu o mare abilitate de afirmare sociala si profesionala, pasionati de cariera si de putere. Aduna multe bunuri si bani cat timp muncesc impreuna si renuna foarte greu la acestea. Sunt tentati sa puna pe primul plan succesul profesional, neglijandu-l pe cel conjugal. Fiind foarte seriosi, muncesc mult si nu le mai ramane deloc timp pentru odihna, distractii. Din punct de vedere sexual sunt compatibili, desi actul in sine nu este spectaculos si nici foarte important pentur ei. Comportamentul lor intim este destul de simplu si primitiv, dar dominat de o mare forta erotica.

El Capricorn, Ea Varsator
Foarte putin compatibili

El este semn de Pamant, ea de Aer. Aerul pluteste intotdeauna deasupra pamantului, nereusind sa se amestece deloc cu acesta.  Sigur ca energia si sensibilitatea lui ii dau putere si ii intretin viata, dar o contopire, o uniune adevarata se realizeaza greu. La inceput, femeia Varsator este pentru barbatul Capricorn ca o boare, ca un vant usor de primavara, care-l trezeste la viata, il incita si-i starneste curiozitatea. Atunci insa cand vede ca nu o poate prinde, ca in structura ei nu este nimic stabil, nimic sigur, ca pe ea nu te poti baza, pentru ca este in permanenta schimbare, se simte nesigur, debusolat si poate deveni depresiv, cautandu-si salvarea in alcool. Barbatul Capricorn este puternic, dur, inflexibil, incapatanat, care nu poate fi dominat. Numai o astfel de femeie reuseste sa-l demoralizeze, facandu-l si mai inchis in sine si mai dur. Dar nu intotdeauna. De multe ori, duritata si posesivitatea lui strivesc si ingradesc libertatea femeii Varsator. El vrea sa faca din ea, impotriva vointei si vocatiei svrdyris, o gospodina desavarsita si o femeie de casa. Conflictel dintre ei sunt profunde si diferentele si inregistreaza la toate nivelurile: el conservator, ea interesata de nou si de schimbare, el prudent, ei ii place riscul si aventura; el econom, ea cheltuitoare; el stabil, serios si fidel, ea agitata, jucausa si vesela; el un tip de casa, ea o mondena; el e perseverent, ea se plictiseste repede si, de multe ori, abandoneaza. La nivel intim, ea are o viziune avangardista si libertina asupra sexului, el fiind destul de primitiv la acest capitol.

El Capricorn, Ea Pesti
Relatie instabila

El este semn de Pamant, ea de Apa. Intre cele doua semne poate fi o relatie si buna si rea, in functie de cantitatea de apa care curge peste pamant. Pentru ca sa se inteleaga, trebuie sa aiba intelepciunea de a respecta echilibrul intre hipersensibilitatea Pestlor si duritatea Capricornului. Aceasta femeie este destul de instabila emotonal si, astfel, foarte usor de ranit. Personalitatea colturoasa si inflexibilitatea barbatului Capricorn nu o lasa sa se desfasoare, sa se manifeste la adevarata ei valoare, o inhiba si ii minimalizeaza pornirile, sentimentele si personalitatea. El are accentuate toate caracteristicile tipic masculine, iar ea pe cele tipic feminine. Sunt total diferiti, se afla la 180 de grade pe cercul zodiacal, deci pot beneficia de toate avantajele legii atractiei contrariilor. El este fascinat de delicatetea si fragilitatea ei, de feminitatea si misterul acestei femei, pe care simte nevoia sa o protejeze. Ea este fermecata de forta, de personalitatea puternica, de hotararea si ambitia lui. In fond, ei reprezinta idealul unul penru celalalt pana la un punct. Ea poate fi sotia ideala, gospodina perfecta, sotie si mama dedicata trup si suflet familiei; iar el poate fi acel cavaler in armura stralucitoare care sa o salveze de toate grijile si mizeriile vietii cotidiene. numai ca el nu va avea alaturi o femeie la fel de puternica si dura, iar ea nu va avea un barbat sensibil si romantic cum isi doreste. Daca pot sa treaca peste aceste neajunsuri, legatura lor poae fi buna toata viata. Sexual, compatibilitatea lor e buna, dar poate fi perfectionata.Please follow me :Vote my Looks:

1 comment:

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤