📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

27 January 2016

Compatibilitatile Pestilor


El Pesti, Ea Berbec
Ritmuri diferite de viata


El este semn de Apa, ea semn de Foc. In acest caz, elementul Apa nu are destula putere pentru a stinge Focul si, de cele mai multe ori, acesta din urma face ca Apa sa se evapore din calea lui. Intre cei doi, relatia este destul de tensionata, mai ales daca barbatul din zodia Pestilor este mai putin norocos la bani. Femeia Berbec este plina de energie, curajoasa, dinamica, impulsiva, ambitioasa si vrea foarte multe intr-un timp cat mai scurt. In timp ce barbatul se gandeste de doua- trei ori inainte sa ia o hotarare sau sa actioneze, femeia Berbec a si terminat ceea ce avea de facut. Ritmurile lor de a gandi, de a reactiona la stimulii exteriori de orice fel, de a simti, de a iubi, de a trai sunt foarte diferite. El este un tip interiorizat, timid, sentimental, foarte romantic si sensibil in forul lui interior. De multe ori, experientele dureroase si teama de suferinta il determina sa se inconjoare de o platosa de om dur, morocanos sau badaran. Rar stie sa-si exteriorizeze sentimentele, mai ales langa o femeie care ii preia rolul ori de cate ori are ocazia. Alaturi de femei prea puternice, barbatul din zodia Pestilor nu rezista prea mult. Refugiul in alcool sau altfel de vicii este pentru el o cale mult mai la indemana decat divortul. Femeia Berbec il resimte uneori ca pe o povara sau o piedica in calea evolutiei ei si nu intelege cum un barbat poate fi atat de lipsit de ambitie sociala, de indemanare in a rezolva problemele legate de finante si social. La inceput, femeia este foarte atrasa de sensibilitatea si sufletul de poet ale acestui barbat, dar, cu timpul, nu le mai apreciaza. Nici din punct de vedere sexual nu sunt foarte compatibili.

El Pesti, Ea Taur
Dragoste greu exprimata

El este semn de Apa, ea de Pamant. Apa poate fi benefica pentru pamant atata timp cat se limiteza sa fie o ploaie care aduce viata si fertiliatea, dar poate fi si nefasta, daca isi depaseste zagazurile si se transforma in inundatie, distrugand ceea ce ea insasi a creat. Si, cum pentru un barbat din zodia Pestilor este greu de pastrat echilibrul, relatia lor oscileaza intre momente de mare profunzime sentimentala si momente de duritate maxima. Ambii parteneri au o sensibilitate dezvoltata, dar au probleme cu manifestarea acesteia in gesturi si mai ales in cuvinte. Amandoi sunt tacuti, necomunicativi, stangaci atunci cand vine vorba despre ceea ce simt cu adevarat, despre ceea ce isi doresc in adancul sufletului. Nici unuia dintre ei nu-i plac conflictele deschise si nici nu se grabeste sa ia decizii. Mai bine asteapta ca lucrurile sa se rezolve de la sine sau sa le preia altcineva. Barbatul nu are abilitati financiare, iar femeia Taur nu poate trece peste lipsuri. Ea este foarte ambitioasa, vrea o pozitie sociala inalta, o casa, o gospodarie adevarata, o familie si toate acestea presupun responsabilitati. Ea doreste ca barbatul ei sa fie un adevarat cap de familie, puternic, sigur pe el, care sa ofere tuturor siguranta si confort. Barbatul din zodia Pestilor nu se potriveste acestui portret. El este sensibil, sentimental, nostalgic, neadaptat social, indecis si nesigur, chiar daca nu arata. Nu au prea multe in comun, dar se pot adapta impreuna. La nivel intim, nu ating compatibilitatea maxima.El Pesti, Ea Gemeni
Compatibilitate minima

El este semn Apa, ea semn de Aer. Cele doua elemente se amesteca greu si foarte rar pot forma un intreg in adevaratul sens al cuvantului. Sunt diferiti, vad viata altfel si nu prea au multe in comun. Cei doi au o personalitate duala, iau decizii cu dificultate, sunt indecisi si oscilanti. Ea este foarte descurcareata, comunicativa, deschisa, agitata, el dimpotriva, mai stangaci, mai timid, introvertit, necomunicativ, nu-i place la fel de mult sa se miste printre oameni, sa iasa in oras, la petreceri si mondenitati. Ea este superficiala, grabita, nerabdatoare si se plictiseste repede, el traieste cu profunzime, sentimentele sale fiind puternice si stabile, chiar daca nu stie sa si le arate. Ea are nevoie de conversatii, distractii, contacte sociale, de noutate, el vrea liniste sufleteasca, un camin linistit si sigur, o partenera romantica si intelegatoare si, uneori, de singuratate. Nelinistea si agitatia femeii Gemeni ii dau acestui barbat o stare de permanenta nesiguranta si ii starnesc gelozia. El este posesiv si, de multe ori, isi ridica partenera pe un piedestal foare inalt, uneori chiar venerand-o, iar atunci cand ea nu mai corespunde asteptarilor lui, chiar o invinovateste de toate insuccesele si suferintele lui. Barbatul din zodia Pestilor face greseala de a-si construit intreaga existenta in jurul unui vis despre o relatie perfecta, despre partenera ideala, despre marea iubire si, atunci cand viata nu se conformeaza iluziilor sale, suferinta lui nu cunoaste margini. Isi poate gasi refugiu in viciu. Sexual, nu sunt foarte compatibili.

El Pesti, Ea Rac
Atractie maxima

El este semn de Apa, ea la fel. Acelasi element, acelasi tip de sensibilitate si de a percepe lumea. Doua personalitati romantice, visatoare, poetice si iluzorii, cu un simt al realitatii foarte putin dezvoltat. Atata vreme cat problemele materiale nu-i covarsesc, relatia lor poate fi perfecta. Amandoi au nevoie de multa intelegere si protectie. reactioneaza, de multe ori, imprevizibil, sunt impresionabli si usor de influentat. Au o relatie aparte, cu suferinta, si, uneori, adopta pozitia de victima, care atrage sistematic duritatea celorlalti asupra sa. Pentru ca amandoi sunt capabili de sacrificii pentru persoana iubita, pot ramane mult timp impreuna. Tot ceea ce are femeia Rac specifice ca trasaturi de personalitate, barbatul Pesti le are de doua ori mai accentuate. In plus, este iluzoriu, taieste cu capul in nori, nu are ambiti prea mari si este adeptul cauzelor pierdute. Femeia Rac traieste si ea intr-un noian de sentimente, care o covarsesc si prin care razbate mai greu la realitate, dar are mai multe calitati pentru  a se descurca social, decat barbatul. Cei doi comunica excelent, se simt unul pe altul si se inteleg din priviri, caci intuitia le este foarte dezvoltata. Femeia are nevoie de stabilitate, de un camin linistit, trainic si prosper. Barbatul Pesti este gata sa faca totul pentru a-i oferi toate acestea, insa nu are prea mari abilitati organizatorice, financiare sau economice. Amandoi sunt gelosi si posesivi si acestea sunt cauzele celor mai dese discutii. Intre ei exista o mare atractie fizica si o puternica compatibilitate sexuala.
El Pesti, Ea Leu
Relatie complicata

El este semn de Apa, ea semn de Foc. O relatie foarte dificila, care trece greu proba timpului. Dintre cei doi, Focul este cel mai puternic, cel care va face ca apa sa se evapore din calea lui. Desi se simt foarte atrasi unul de altul, energica si dominatoare femeie Leu nu va putea sta langa un barbat atat de indaratnic. La toata duritatea, intransigenta, orgoliul, incapatanarea si dinamismult ei, barbatul va raspunde cu o atitudine rece, introvertita, care ascunde o mare suferinta interioara. Sunt foarte diferiti, nu au nimic in comun si nu se pot accepta unul pe altul asa cum sunt. Femeia face incercari repetate sa-si impulsioneze barbatul, sa-l motiveze social, sa-l transforme intr-un luptator ca ea, dar nu are sorti de izbanda. Nici unul nu este adaptabil sau maleabil. Amandoi sunt creativi si generosi si aceste calitati le apreciaza unul la celalalt. Dar diferentele dintre ei sunt mai multe decat asemanarile. Femeia Leu este puternica si capabila sa ofere sustinere barbatului Peste cu conditia ca acesta sa nu o solicite in permanenta. Cum ei ii place mult sa domine, cel putin la inceputul relatiei, i se pare foarte atractiv ca acest barbat nu se razvrateste si-i accepta asuprirea. Cu timpul insa, simte nevoia sa stea langa un partener la fel de puternic ca ea. El este lent, ea dinamica; el este nehotarat si oscilant, ea hotarata si cu idei foarte clare; el este sentimental si sensibil, ea mai realista si rezistenta. Din punct de vedere sexual, nu sunt parteneri ideali, caci pana si exteriorzarea sentimentelor o fac diferit.

El Pesti, Ea Fecioara
Conflicte profunde

El este semn de Apa, ea semn de Pamant. Acest Pamant arid si tare se lasa foarte greu penetrat, fertilizat, influentat de Apa.  Femeia Fecioara se simte foarte atasa de personalitatea rmantica, sensibila, misterioasa si cuceritoare a barbatului din zodia Pestilor. Intalnirea dintre ei este foarte utila pentru ea, chiar daca nu recunoaste sau nu accepta. La inceput ii place sa se lase cucerita cum nu a mai fost pana atunci, sa asculte poeme, discutii filosofice, sa viseze cu ochii deschisi. Insa ea nu poate aprecia pana la capat poezia Pestilor pentru ca simte ca o face in detrimenul stabilitatii sociale si materiale, al confortului si al convenientelor. Femeia din zodia Fecioarei este mult prea calculata, econoama si materialista, iar barbatul nu prea are notiunea banului. Oricare le-ar fi situatia financiara, ei mereu vor avea ceva de impartit pe acest subiect. Ea este foarte ordonata, meticuloasa, realista si analitica, iar el nu poate face fata unei femei cicalitoare, care ajunge sa-i reproseze tocmai calitatile de care s-a indragostit odata.  Ei i se pare ca nu este suficient de responsabil,  de muncitor, de motivat, de dornic de realizare sociala, ca e prea visator, rupt de realitate pentru un barbat. Pentru el, Fecioara este o ancorare in realitate. Comunicarea dintre ei nu este prea buna, caci el e taciturn, iar ea o vorbareata. Atacia fizica dintre ei este mare, mai ales ca se afla la 180 gradeunul de altul, pe cercul zodiacal, fiind doua semne opuse, dar complementare.


El Pesti, Ea Balanta
Diferentele care ucid

El este semn de Apa, ea de Aer. Relatia dintre cele doua semne este greu de realizat pe termen lung. Si asta, pentru ca au putne lucruri in comun si nici unul nu vrea sa faca eforturi pentru a-l intelege pe celalalt si a-si depasi diferentele. Femeia Balanta are un fel de orgoliu feminin care nu o lasa sa cedeze, sa lase de la ea, deloc in confruntarile cu partenerul. Abia cu varsta invata sa fie toleranta si sa-si ceara iertare atunci cand greseste. Ea se plictiseste repede si nu are profunzimea sentimentelor unul Peste. Este o persoana mondena, care vrea sa fie in pas cu moda, destul de snoaba, careia ii place sa iasa in lume si sa fie vazuta si admirata. Barbatul Peste pare sa fie exact barbatul la care a visat toata viata: romantic, visator, tolerant cu capriciile ei, capabil sa-i admire cele mai mici detalii ale anatomiei. Cu timpul insa, toate acestea nu-i mai par suficiente. Ea are nevoie de un barbat puternic, care sa-i preia responsabilitatile vietii, sa o fereasca de monotonie si mai ales de saracie. Daca nu au probleme financiare care sa tulbure buna dispozitie a Balantei, pot fi fericiti impreuna. Comunica bine, caci ambii sunt empatici si intuitivi cand este vorba de sentimente. Femeia Balanta se bazeaza foarte mult pe logica si incearca sa descopere ratiuni si motivatii acolo unde barbatul din zodia Pestilor merge numai pe intuitie. Acest barbat este capabil de multe sacrificii pentru o femeie care il intelege si-i demonstraza iubirea. Atractia fizica dintre ei este foarte puternica, la fel si compatibilitatea sexuala.

El Pesti, Ea Scorpion
Relaxie sexuala intensa

El este semn de Apa, ea la fel. Doi hipersensibili, cu sentimente profunde si un fel mistic de a vedea viata. Inca de la incaput par sa formeze un cuplu perfect. Fraiele relatiei vor fi luate de femeia Scorpion, mult mai ambitioasa si mai motivata social decat partenerul ei. Barbatul nu pare sa fie deranjat sa stea "sub papuc", dimpotriva, aceasta pozitie este foarte comoda si-l scuteste de mult stres. Amandoi sunt posesivil, indiscreti si gelosi, dar cel mai zgomotos se manifesta femeia Scorpion. Nu-si lasa unul altuia loc de prea multa intimitate. Au personalitati asemanatoare din multe puncte de vedere: sunt introvertiti, secretosi, sensibili, profunzi si alunecosi. Starile lor de spirit oscileaza adesea intrea exaltare si depresie si nu sunt intotdeauna capabili sa-si ridice moralul atunci cand au nevoie. Barbatul este ceva mai rupt de realitate, viseaza cu ochii deschisi si este lipsit de spiritul intrepinzator. Femeia este ceva mai rationala si mai ancorata in realitate. Comunicarea dintre ei se face mai mult la nivel intuitiv, caci ambii stau prost la exprimarea sentimentelor in cuvinte. Atunci cand exista dragoste si atractie fizica, amandoi sunt fideli si statornici. Pentru ei, actul sexual este o experienta deosebita si cu multmai multe implicatii emotionale si sufletesti decat la alte semne ale zodiacului. Astfel, relatia lor este decisiv conditionata de comportamentul la nivel intim. Majoritatea problemelor de peste zi se rezolva in pat. Au o imaginatie erotica bogata si un apetit  sexual de invidiat.
El Pesti, Ea Sagetator
Intre sentimente si ratiune

El este semn de Apa, ea semn de Foc. Acest Foc este mult prea puternic si nici o Apa din lume nu-l poate stinge cu una, cu doua. Femeia Sagetator este la fel de oscilanta si nehotarata ca si barbatul din zodia Pestilor, dar alte asemanari intre cei doi nu exista. Ea este dinamica, optimista, iubeste viata si stie sa ia de la aceasta tot ce e mai bun. Ii plac calatoriile, distractiile, sportul si nu prea intelege un parener inchis in sine, cu stari de spirit fluctuante, visator si melancolic, rupt de realitate si iluzoriu. Acest barbat, de cele mai multe ori, are nevoie de intelegere, atentie deosebita, de tandrete ( ca si cum ar fi o planta rara sau o specie pe cale de disparitie!) si de sprijin, inclusiv financiar. Are o sensibilitate iesita din comun, dar pe care nu o lasa sa se vada sau sa se manifeste prea mult in gesturi sau cuvinte. Trairile sale sunt  mai mult interioare. Nu este deloc perseverent, nu are putere sa duca lucrurile pana la capat si se lasa repede descurajat, mai ales de nesiguranta materiala. De multe ori, in acest cuplu, femeia trebuie sa joace rolul barbatului, asumandu-si multe dintre responsabilitatile lui, daca vrea sa-i ramana alaturi. Felul de a fi al barbatului din zodia Pesti taie mult din elanul, curajul si energia femeii Sagetator. Comunicarea dintre ei este dificila: ea este foarte directa in exprimare, el ascuns si uneori ambiguu; ea are spirit critic, el e delasator. Sexual, sunt foarte diferiti. El trece totul prin filtrul emotional, ea face sex ca si cum ar face un exercitiu fizic.El Pesti, Ea Capricorn
Iubire intre doua lumi paralele

El este semn de Apa, ea semn de Pamant. Apa poate inviora pamantul, iar acesta se poate bucura de avantajele pe care i le ofera o ploaie fertilizatoare. Dar toate acestea se intampla atunci cand exista intelepciune din partea celor doi parteneri. Diferentele dintre ei sunt foarte mari. Femeia Capricon este puternica, muncitoare, calculata, perseverenta, materialista si ambitioasa. Cel mai mult isi doreste stabilitate si siguranta materiala si emotionala, la fel ca si barbatul din zodia Pestilor. Diferenta dintre cei doi consta in faptul ca femeia este capabila obtina toate acestea, iar barbatul, destul de rar. Lui ii lipseste simtul realitatii, nu traieste  cu picioarele  pe pamant si este iluzoriu, oricat de multar sustine contrariul. Nu stie sa faca bani si nici sa-i administreze si de aici pleaca mai toate nemultumirile partenerei lui. Comunicarea dintre ei este dificila, caci amandoi exprima cu dificultate ceea ce simt cu adevarat. El are un suflet de poet, care nu se poate exprima in voie in prajma unei femei ale carei valori sunt in principal cele materiale. Este un barbat capricios, intuitiv, destul de ascuns si greu de inteles, care are nevoie de multa atentie, de intelegere si de protecie. Atata vreme cat femeia Capricorn va accepta sa preia rolul de cap de familie si o parte din atributiile lui, pot avea o relatie destul de buna. Cei doi seamana cu personajele celebrei fabule "greierele si Furnica"; ea muncind, el cantand, fara sa se aprecieze unul pe altul pentru aceste calitati. La nivel intim, compatibilitatea este mica, la fel si atractia fizica.

El Pesti, Ea Varsator
Risipa de timp si energie

El este semn de Apa, ea de Aer. Aerul acesta poate bulversa foarte tare apa si agitatia lui poate genera acelasi efect pe care il au bulele de aer agitate intr-o sampanie nu foarte bine inchisa: vor impinge dopul, o vor face sa  "Explodeze" si sa se verse tot continutul pe jos. Risipa de energie, resurse si timp. Nu au nimci in comun, asteapta de la viata lucruri si au ritmuri foarte diferite. Barbatul din zodia Pestilor este lent, aparent calm, linistit, care nu-si prea face griji pentru ziua de maine. Femeia Varsator este agita, imprastiata, expansiva si imprevizibila. Amandoi fac eforturi pentru a acceptat fele de a fi al celuilalt. Barbatul este gelos si posesiv si nu poate intelege deloc nevoia de libertate, de miscar si de a flirta a partenerei sale. Frustrarile si suferinta lui se concretizeaza in scene teatrale, in santaje sentimentale sau in apelarea la vicii, in special in alcool. Barbatul din zodia Pestilor nu-i poate oferi femeii Varsator ceea ce isi doreste. Iar daca este mai putin norocos din punct de vedere financiar, atunci are foarte putine sanse sa o tina langa el. Ea este superficiala, se plictiseste repede si are nevoie de nou si de schimbare ca de aer. La inceput, se lasa fascinata de sensibilitatea, romantismul si intuitia lui, de aerul putin misterios, de tacerile incitante si de aplecarea lui catre spiritualitate. El este atras de inaccesibilitatea Varsatorului si de aerul modern. Sexual, nu sunt foarte compatibili, caci el isi doreste o implicare totala, pe care aceasta femeie nu i-o poate oferi.   


El Pesti, Ea Pesti
Utopie totala

Amandoi sunt semnde de Apa guvernate de Neptun, planeta impulsului christic. Cand doua Ape se unesc, obtnem una si mai adanca si mai profunda. Sunt misteriosi, sensibili, secretosi, mistici, iubitori, visatori, melancolici, idealisti, uneori iluzorii, imaginativi, creativi, plin de compasiune si in intelegere pentru suferinta umana.  In ei se duce o lupta continua intre trup si suflet, intre lumea materiala si cea spirituala. Si aceasta natura duala, aceasta divizare a sufletului lor ii fac de mule ori neadaptati, inapti social. Comunicarea dintre ei este excelenta, caci au o intuitie fantastica: se inteleg din priviri, se simt unul pe celalalt si chiar si isi transmit unul altuia propriile stari. Atat timp cat sunt capabili sa isi procure un minim necesar traiului zilnic, nu apar probleme intre parteneri. Amandoi sunt destul de rupti de realitate; le lipsesc simtul practic si cel al afacerilor si foarte putini dintre ei se pricep sa faca bani. Daca femeile se pot impaca cu aceasta ideea in ceea ce le priveste, barbatii o simt ca pe un grav handicap. Marele avantaj al acestei relatii este acela ca partenerii sunt la fel construiti, nu au pretentii absurde unul de la altul si sunt capabili sa-si inteleaga unul altuia natura. Fiecare are, la randul lui nevoia sa fie ajutat, ingrijit, iubit si protejat. Au acelasi rimt de viata, aceleasi pasiuni, aceleasi calitati si defecte. Ambii parteneri stiu sa iubeasca, se inteleg si pot fi fideli si constanti in sentimente. Si din punct de vedere sexual formeaza un cuplu perfect, impreuna se simt cu adevarat bine si se manifesta asa cum sunt ei, fara teama si fara inhibitii. 


Sursa: Compatibilitati astrologice, Daniela Toma


Please follow me :Vote my Looks:

No comments:

Post a Comment

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤