📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

04 January 2013

Totul despre Seriale: Elementary

Daca va era dor de un film clasic cu detectivi, Elementary este exact ce va doriti si ceva in plus. In acest caz, personajele principale sunt Sherlock Holmes si Dr. Joan Watson (nimeni alta decat Lucy Liu), in New York`ul zilelor noastre. Holmes, asa cum ne asteptam, e excentric, atotstiutor, direct, manipulator ( si enervant, daca vreti parerea mea). Serialul este inca la primul sezon si l-as declara destul de mediocru, iar cu exceptia cazului in care sunteti fani ai genului de seriale cu detectivi/crime, nu o sa-l gasiti prea atragator.
Personajul principal musteste de intelepciune, in timp ce tot restul lumii se inneaca in prostie si incompetenta. Singurul motiv pentru care am reusit sa il urmaresc pana acum e pentru simpatia pentru Lucy Liu, dar care apare ca un personaj sters, aproape invizibil, in umbra "maretului" Sherlock. In rest, totul e absolut banal la fiecare episod: se petrece o crima, nimeni nu banuieste criminalul, in afara de Sherlock, care, dupa ce hartuieste fiecare persoanaj si isi expune cunostintele demne de wikipedia cu orice ocazie, fie ca e sau nu necesar, spre surprinderea tuturor, reuseste sa rezolve "enigma crimei". Sfarsit!
Si pentru ca exista destul de multe filme cu detectivi/mister/crime mult mai bune, nu v-as recomanda acest serial decat daca chiar va plictisiti rau de tot!


Update: Ulterior i-am mai dat o șansă și mi-a placut ceva mai mult. Relația dintre Sherlok si Watson este foarte frumos conturata și personajele au ocazia de a evolua de-a lungul sezoanelor. Ca și serial cu detectivi, nu e cel mai bun, dar cu siguranță are aspecte unice și poate deveni interesant.

2 comments:

  1. Acsinte Lorena IsabelaJanuary 4, 2013 at 6:34 PM

    Pare captivant, imi plac genul de seriale, eu de altfel nu urmaresc seriale. Abia astept sa inceapa, unde va rula?

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤