📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

28 January 2013

Despre Operatii Estetice

Fiind un blog de beauty, subiectul operatiilor estetice era inevitabil. Pentru ca da, inca e un subiect controversat, hai sa vedem care sunt principalele operatii estetice si utilitatea lor!
 Estetica faciala:
  1. Rinoplastia-corectarea formei nasului
  2. Blefaroplastia- corectarea ridurilor si/sau pleoapelor inferioare sau superioare
  3. Lifting facial-are efectul de a "intineri" aspectul fetei.
  4. Otoplastie- corectarea formei urechilor
  5. Excizia alunitelor
  6. Revizia cicatricilor
  7. Marirea buzelor
  8. Tratarea ridurilor
  9. Peeling Chimic
 sursa foto
Toate ne dorim un chip perfect, sau cat mai aproape de perfectiune. Proportiile trasaturilor fetei fiind foarte importante pentru aspectul estetic al fizionomiei, multe persoane aleg rinoplastia, marirea buzelor sau otoplastia. Nu sunt impotriva acestor operatii. Dimpotriva. Daca esti nemultumita de aspectul anumitor trasaturi, sfatul meu e sa apelezi la una din aceste solutii. E de asemenea adevarat ca, cele mai multe persoane care apeleaza la astfel de interventii, nu au cu adevarat nevoie de ele. Cum ar veni, clientii clinicilor de interventii estetice nu arata deloc ca si Quasimodo. Chiar daca "defectul" e miniscul (sau in imaginatia clientelor), imbunatatirea aspectului fizic, duce mereu la o crestere a stimei de sine, in special in cazul femeilor.
Desigur, nu intelegeti acum ca  sfatuiesc femeile sa tinteasca spre un look perfect, de papusa Barbie (asa cum ati vazut si cazul "Papusilor Barbie Umane"), sau sa devina obsedate de perfectiunea atinsa doar prin bisturiu. Tot ceea ce cred e ca, daca o mica interventie te face sa te simti mai bine in propria piele, atunci ar trebui sa o faci!
Acum ca am discutat putin despre modificarea aspectelor fetei, sa trecem si la celelate categorii.
Restul categoriilor prezentate mai sus, reprezinta in mare, operatii de intinerire. Evident ca daca ati trecut de varsta de 30 de ani, ati observat deja aparitia primelor riduri. Tenul nu mai are aspectul de odata, va orientati din ce in ce mai des spre cremele si tratamentele care promit minuni. Mai mult ca sigur v-au ramas in minte acele reclame la crema X, cand o femeie cu un ten superb, de 20 de ani, va zambeste din spatele ecranului, in timp ce va spune ca acel produs i-a sters 10 ani de pe chip. Si nu ar fi bine ca sa folosesti o simpla si sa arati ca la 20?
Din nefericire, cremele nu sunt potiuni magice si actiunea lor e limitata. In plus, exista si un factor genetic pentru care tenul tau nu arata asa cum ti-ai dori. Stresul si noptile nedormite isi pun si ele amprenta. Asa ca mai devreme sau mai tarziu, ne intrebam daca ar trebui sa apelam la operatiile estetice.
Termenul de chirurgie/operatii estetice sperie pe multi. Adevarul e ca multe astfel de interventii sunt foarte putin invazive, cu rezultate imediate. Ca de exemplu, umplerea ridurilor sau chiar peelingul chimic, folosit pe scara larga, indiferent de varsta pe care o ai.
Despre peelingul chimic sunt convinsa ca ati mai citit pana acum. E un proces simplu, care dureaza 20-40 de minute si are ca efect inlaturarea ridurilor fine, a cicatricilor post acneice si a petelor pigmentare.
Ce trebuie sa stiti despre riduri:
Ridurile sunt de 2 tipuri: statice, adica ridurile formate prin pierderea elasticitatii pielii, scaderea nivelului de hidratare, expunerea prelungita la soare (“ridurile de varsta”), respectiv dinamice, asa-numitele “riduri de expresie”. 
Ridurile de expresie sunt rezultatul plierii repetate a pielii si apar ca urmare a contractiei muschilor. Primele riduri de expresie pot fi vizibile, de obicei, in jurul varstei de 30 de ani. Pe masura trecerii timpului acestea se adancesc, se alungesc si pot fi din ce in ce mai usor remarcate in repaus.
Tratarea ridurilor statice
Ridurile statice pot fi atenuate prin folosirea unor substante care injectate in piele in zona ridului umplu ridul si il fac mai putin sau deloc vizibil. Substantele injectabile folosite sunt de tipul acid hyaluronic. Interventia se realizeaza prin punctionarea delicata cu ac fin a ridurilor respective. Nu necesita anestezie locala, iar tratamentul nu lasa urme si permite reluarea imediata a activitatilor cotidiene. Sedinta de aplicare dureaza intre 15 si 30 de minute.
Rezultat. Efectul apare dupa 24-48 de ore dupa ce se reduce edemul si dureaza 4-6 luni. Repetarea procedurii poate prelungii efectul spre 8-10 luni.
Tratarea ridurilor dinamice
Toxina botulinica actioneaza NUMAI asupra ridurilor dinamice, in special asupra celor din etajul superior al fetei. Cu toxina botulinica se obtin rezultate foarte bune asupra ridurilor de pe frunte, dintre sprancene, ridurilor “laba gastii”.Toxina botulinica este injectata direct si usor in mai multe locuri cu ajutorul unui ac foarte fin, prin punctionarea delicata a muschilor respectivi. Nu necesita anestezie locala, iar tratamentul nu lasa urme si permite reluarea imediata a activitatilor cotidiene. Sedinta de aplicare dureaza intre 15 si 30 de minute. Se poate efectua in orice anotimp.
Rezultat. 

Efectul apare la 2-7 zile dupa injectare si se mentine 4-6 luni. Repetarea procedurii poate prelungi efectul pana la aproape 1 an.

Daca in cazul meu, ridurile nu au devenit inca observabile, fiind usor de acoperit cu un simplu fond de ten, exista totusi o interventie pe care doresc sa o incerc: marirea buzelor.
Daca ati incercat pana acum glossuri pentru volum si alte tratamente pentru buze, cred ca ati observat ca volumul inseamna un 10% care e prea putin observabil, iar durata lui e destul de mica, de cateva ore. Buzele isi pierd din volum o data cu inaintarea in varsta sau pur si simplu, buzele au un volum redus prin natura lor. Nu vorbesc aici de obsesia de gen Hollywood si mirajul buzelor a la Angelina.  In cazul meu nu e atat obsesia  in sine, cat faptul ca eu consider ca buzele mai pline are echilibra perfect trasaturile fetei mele. O astfel de operatie estetica extrem de reusita mi se pare cazul actritei Nicole Kidman, care asa cum stiti, avea buzele mai subtiri si al carei aspect de "dupa" mi se pare incredibil, vizibil intinerita, doar de un volum (nu exagerat) al buzelor.
 Acesta interventie m-a atras prin simplitatea ei, care, ca si in cazul ridurilor, presupune injectarea unor substante de umplere. Mi se pare o procedura destul de putin riscanta, iar pentru cazul in care nu esti atat de multumita de rezultate, nu e o  mare problema, efectul durand pana la maxim 4-6 luni.
Ce riscuri presupun interventiile estetice?
Daca ati vazut pana acum pozele incredibile ale vedetelor "inainte si dupa diverse operatii", cu siguranta, ati vazut si destule poze, tot ale celebritatilor cu operatii nereusite. Asa ca in acel moment v-ati pus si intrebarea legata de riscul unor astfel de interventii.
 Raspunsul e destul de simplu. In primul rand, interventiile estetice nu trebuie sa devina o obsesie. Scopul lor e sa imbunatateasca aspectul natural al unei persoane, nu sa o trasforme intr-o "femeie de plastic". Majoritatea operatiilor trateaza diverse probleme, imbunatatesc aspectul general si in functie de ce iti doresti, pot avea o durata limitata de actiune (cum e cazul maririi buzelor) sau pot fi definitive (cum e cazul rinoplastiei). Un alt factor de luat in considerare, e sa cauti un specialist de incredere. Ca in orice domeniu, exista medici exceptionali, cu rezultate deosebite. Inainte de a te decide pentru o astfel de interventie, informeaza-te!

Ce parere aveti despre acest subiect? Pro sau contra?

No comments:

Post a Comment

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤