📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

20 February 2016

Cum adaugi butonul "Pin it" pe fiecare poza de pe blog- Ghid Practic pentru incepatori

Ro Only


Daca ai un blog, deja stii ca e bine sa nu neglijezi canalele de socializare, cel putin cele mai importante dintre ele. Pinterestul, are un foarte mare potential. 
Daca ai deja un cont de Pinterest, cred ca ai observat deja ca urmaritorii de pe Pinterest, rar sunt directionati catre blog, iar cititorii de pe blog, rar ajung si pe pagina ta de Pinterest.

Daca ai poze dragute pe blog, vei avea numai de castigat daca vei adauga un buton de "pin it" pe fiecare poza care apare pe blog. 
Butonul nu devine vizibil decat atunci cand trecu cu mouse-ul deasupra pozei, deci nu va ramane cumva peste poza, stricand aspectul.

Astazi va arat cum adaugati acest buton, pentru blogurile de pe Blogspot, insa procedura pentu Wordpress nu e foarte diferita.

E foarte simplu, chiar daca sunteti incepatori.

Iata pasii:

 1. Da click aici, unde poti personaliza un buton de Pinterest: https://developers.pinterest.com/tools/widget-builder/
 2. Alege prima casuta (Cea pe care scrie Pin It) : 
 3. Sub aceste casute iti va aparea un nou meniu, unde, la Buton Type trebuie sa alegi " Image Hover"
 4. Sub poza iti va aparea un cod html.
 5. Acum, in meniul blogului, dai click pe Template (din meniul din stanga, scris in poza cu portocaliu):
 6.  Inainte de a merge la pasul urmator, ar fi recomandat sa efectuati o copie salvata, pentru orice eventualitate. Acest lucru se face, dand click pe Backup/ Restore (dreapta sus in poza anterioara). Daca nu sunteti chiar incepatori, puteti sari peste acest pas.
 7. Pe aceeasi pagina- dati click pe Edit HTML. Acum ati ajuns aici: 
 8. Dati un click oriunde in interiorul acestei pagini, apoi apasati CTRL + F (in acelasi timp). Va aparea o casuta mica, in care scrieti </body> apoi dati enter.
 9. In interiorul textului html, acum veti vedea </body> scris pe fundal galben. Chiar deasupra lui, veti pune codul pe care l-ati  obtinut la Pasul 4. (copy si paste direct deasupra lui </body>)
 10. Nu ati terminat, mai e un pas mic. Inainte de a salva, observati ca in codul pe care tocmai l-ati pus, apar aceste cuvinte " async defer ". Cautati-le si stergeti-le simplu. Acum, salvati, dand click sus, pe butonul "Save Template
 11. Gata, ati terminat. Verificati daca acum, pe fiecare poza de pe blog va apare butonul, atunci cand treceti cursorul deasupra ei.
Daca aveti nelamuriri, lasati un comentariu la acest articol si va voi raspunde in cel mai scurt timp!

Please follow me :Vote my Looks:

No comments:

Post a Comment

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤