📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

09 October 2013

Gustos si sanatos

Astazi vreau sa va vorbesc putin despre diete si despre ce inseamna un stil de viata sanatos.
Nu cred sa existe femeie care sa nu fi incercat macar o data in viata o dieta. Ne dorim sa aratam bine in primul rand. Dar uneori uitam sa ne si simtim bine.
In cazul meu problemele au aparut in anii studentiei, cand am avut, inevitabil, cea mai dezechilibrata alimentatie la cele mai nepotrivite ore. Defapt, cum ziua eram mereu pe drumuri, abia apucam sa imi cumpar ceva din oras, de obicei fast-food, sau diverse alimente pe care le gasesti pe la chioscuri sau tonomate. Iar singura mea masa consistenta era seara tarziu, cand ajungeam in camin.
Cu timpul am inceput sa simt si consecintele: pe langa kilogramele in plus, tot timpul eram obosita fizic si mental.
Bineinteles ca prima data am luat atitudinea impotriva kilogramelor in plus. Asa ca am inceput sa ma duc la sala, dar, spre stupoarea mea, dupa prima luna (desi ma duceam zilnic la sala), am mai luat inca 3 kilograme in plus. Acest fapt m-a pus pe ganduri si am cerut sfatul unui medic.


Acesta mi-a recomandat dieta mediteraniana, care in fond, e mai putin dieta si mai mult o cale spre o viata si o alimentatie echilibrata, sanatoasa. Nu trebuie sa taiem transat si definitiv orice placere culinara, putem cum s-ar spune sa "pacatuim" cu cate un dulce, dar indicat ar fi sa optam pentru fructe care sunt mult mai sanatoase.
Cea mai importanta schimbare pe care am adus-o in viata mea, e sa pun mai mult accent pe masa de dimineata. Daca iti doresti sa ai energie pe durata intregii zile, nu ar trebui sa sariti peste micul dejun.

Primul lucru pe care l-am eliminat din alimentatia mea au fost bauturile carbogazoase si apoi toate sucurile din comert in general. Asa cum stiti, chiar si sucurile naturale din comert, pot contine adaus de zahar si conservanti.
Am incercat sa optez cat mai mult pentru ceaiuri, dar nu eram cu adevarat multumita. Pana la urma, nu e placut sa consumi doar apa plata.
Ideea geniala mi-a venit cand am gustat minunatele shake-uri de fructe de la NessCafe. Adica geata si fructe proaspat stoarse. Fara zahar, fara nimic altceva. De atunci, am inceput sa-mi fac zilnic bauturi gustoase, iar vara in special, le amesetecam cu ghiata.
Si aceste minunatii le puteti face singure acasa, din ce fructe preferati, sau chiar din mai multe fructe, doar cu ajutorul uni storcator bun.
Puteti opta pentru o gama diversificata de storcatoare de fructe, sau storcatoare presare la rece, chiar din acest Magazin online, pe care vi l-am mai recomandat si cu alte ocazii.
Va recomand storcatorul Hurom, pentru ca nu vreau sa va duceti cu gandul la acele storcatoare groaznice care scoteau doar putin suc si toata pulpa ajungea in celalalt compartiment impreuna cu resturile sau samburii. In nici un caz! Un storcator bun, chiar va va convinge sa renuntati la sucurile din comert si va reprezenta si o alternativa de economisire.

Eu la micul dejun va recomand o cana de cafea fara zahar si un pahar generos de suc proaspat stors de portocale si banane. Un adevarat deliciu! Dar retelele pe care le puteti folosi nu trebuie sa se opreasca aici; folositi-va creativitatea si incercati sa descoperiti retete noi de cocktailuri delicioase!

Sunteti pregatite pentru un stil de viata mai sanatos?


Articol scris pentru Super Blog 2013, proba "Viata sanatoasa la tine acasa"

4 comments:

  1. Mult succes, Cătălina! Îmi place foarte mult modul în care ai ales să abordezi acest subiect! :-)

    ReplyDelete
  2. Fiecare femeie trebuie sa isi gaseasca propriul regim si stil de viata cu sport, hidratare si eliminarea exceselor...Sucul natural preparat acasa ne ajuta pe acest plan dar si in imunitate si vitaminizare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, pentru completare, Adina! :* Ai mare dreptate!

      Delete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤