📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

02 January 2013

Pudra de argila AslaVital

Cunoasteti deja pudra de argila AslaVital. Nu o sa va enumar beneficiile argilei pentru ca sunt convisa ca deja ati incercat-o. Presupun ca stiti si oferta curenta (la orice produs comandat de pe site, primiti o pudra de argila). Ceea ce poate nu stiati, e ca pudra de argila poate fi combinata in mai multe feluri pentru a obtine masti incredibile pentru ten.
 Iata o lista de idei si sugestii:

Pentru tenul gras:
  •  Argila+Suc de lamaie sau grapefruit-Sucul trebuie sa fie proaspat stors. Amestecati cateva linguri de argila cu sucul de lamaie/grapefruit pana se obtine o pasta. Aplicati si lasati sa actioneze 5-10 minute. Actiune: astingenta, matefianta, antiacneica. Micsoreaza porii si curata in profunzime tenul.
  • Argila +suc de castravete. In aceasta reteta pot fi amestecate si cateva picaturi de ulei de masline pentru hidratare in plus. Aceasta reteta poate fi folosita cu succes si pentru tenul mixt/normal
Pentru tenul normal/mixt:
  • Argila +lapte. Cateva linguri de argila+ aproximativ o lingura- doua de lapte. Amestecati bine si aplicati, lasand sa actioneze 5-10 minute. Clatiti cu apa din abundenta.
  • Argila+smantana (iaurt). Cateva linguri de argila +o lingura-doua de smantana/iaurt. Puteti adauga la aceasta reteta si cateva picaturi de lamaie sau cateva picaturi de de ulei (ulei daca va doriti mai multa hidratare, iar lamaie daca va doriti un ten mai mat). Lasati sa actioneze 5-10 minute.
  •  Argila+ apa minerala
  •  Argila +suc de morocov. Puneti un morcov in blender si folositi o lingura-doua din sucul rezultat, amestecandu-l cu cateva linguri de argila. Pasta obtinuta poate fi folosita si pentru tenul gras cat si cel uscat, pentru ca are un efect energizant pentru ten.
Pentru tenul uscat:
  • Argila+galbenus de ou. Cateva linguri de argila si un galbenus de ou. Amestecati pana devine o pasta. Recomand sa adaugati si cateva picaturi de ulei de masline, pentru ca pasta sa se omogenizeze mai bine, plus ca tenul uscat are nevoie de mai multa hidratare. Lasati sa actioneze 5-10 minute.
  • Argila+ ceai+ ulei. O reteta superba pentru tenul uscat porneste de la ingredientele de baza:argila, ceai si ulei. Folositi in functie de nevoile tenului un ceai special, sau pur si simplu ceaiul de musetel sau pelin. Adaugati 5-10 picaturi de ulei (puteti folosi ce aveti, incepand cu uleiul de masline, sau daca doriti ceva mai complex, uleiul esential de trandafir). Aceasta e o reteta care va lasa sa adaugati ingredientele care va sunt necesare, sau sa integrati ingredientele pe care le folositi in mod normal pentru ingrijirea tenului uscat.
  • Argila+ulei de masline. Daca va doriti o masca simpla si usoara, atunci folositi cateva linguri de argila si o lingura-doua de ulei de masline. E perfecta pentru tenul uscat.
Toate retele indicate de mine sunt usor de facut, din ingrediente pe care de obicei le avem in casa. Ca o mentiune, in afara de ingredientele indicate de mine, puteti folosi o gama larga de sucuri naturale (citricile si zmeura fiind mai bune pentru tenul mixt si gras, capsinile pentru un efect antirid etc). O reteta simpla si de baza, daca nu va cunoasteti tipul de ten poate fi cea cu Argila +Apa Minerala. Ingredientele trebuie amestecate bine, pana se obtine o pasta, deci daca ati pus prea mult ulei, sau prea mult suc/lapte etc, remediati, adaugand inca o lingura de argila. Timpul indicat de mine de 5-10 minute poate fi inlocuit cu timpul care dureaza ca masca sa se "usuce"(si sa isi schimbe culoarea).
Va recomand, in special tenurilor mixt si gras sa folositi aceasta masca ca si tratament, in fiecare dimineata pentru cel putin o saptamana. Veti obserba o imbunatatire la nivelul tenului, ajuta in tratarea tenului acneic, are un excelent efect antirid. In cazul petelor pigmentare veti observa si o "albire a tenului". Dar mai ales veti observa o curatare profunda a tenului si diminuarea punctelor negre. Daca mai stiti si alte retete bune si usor de preparat, puteti sa-mi lasati sugestii in comentarii la acest articol.

7 comments:

  1. Si eu am avut aceasta pudra de argila, i-am facut review aici http://portrait-in-black.blogspot.ro/2012/09/review-pudra-de-argila-aslavital-pentru.html . Pentur tenul gras, mi se pare si mai buna argila verde..

    ReplyDelete
  2. Foarte interesantă postarea. Am să-mi fac chiar azi o mască cu argilă și suc de lămâie. te pup

    ReplyDelete
  3. multumim pentru aceasta postare, eu cred k este foarte folositoare pentru multe dintre noi.

    ReplyDelete
  4. Eu o folosesc aproape in fiecare dimineata. Argila e buna in general. Cea de la AslaVital e cea mai usor de gasit si cea mai ieftina din punctul meu de vedere. Ma bucur ca va place si astept retetele pe care le folositi voi!

    ReplyDelete
  5. Acsinte Lorena IsabelaJanuary 3, 2013 at 11:08 AM

    Chiar ma gandeam la aceasta argila si nu stiam despre ea, cat de buna este sau nu. Merciiiii!

    ReplyDelete
  6. am auzit numai lucruri bune despre argila, dar sincer nu m-am apucat sa-mi fac singura :D
    eu am tenul mixt spre gras si cosmeticiana la care am fost mi-a spus aceleasi masti cu argila pe care le-ai enumerat si tu

    ReplyDelete
  7. Am folosit o si eu intr-o perioada, dar...bine ca miai amintit de ea. pup

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤