📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

12 October 2019

Trucuri pentru cresterea rapidă a părului care chiar funcționează


Π
n ciuda tuturor eforturilor, părul meu este veșnic degradat și pare să crească extrem de puțin sau chiar deloc. Ocazional, mă confrunt și cu problema căderii excesive.
Vă regăsiți în aceeași situație?
Iată câteva motive pentru care părul nu crește atât de repede pe cât ne-am dori și câteva metode demonstrate să funcționeze aproape miraculos de repede!

Greșeli:


1. Șamponul

Cei mai mulți oameni nu folosesc tipul de șampon potrivit părului lor. Acesta e un aspect foarte important. Cel mai bine ar fi să alegeți un șampon natural, fără suflați sau alte ingrediente care pot irita scalpul. 
Stiliștii recomandă ca șamponarea să se facă prin masaj blând, doar asupra scalpului, fără a insista și asupra vârfurilor. În mod corect, trebuie să aplici șamponul de două ori: prima dată pentru a curăța impuritațile, iar a doua oara pentru ca substanțele hrănitoare să pătrundă în firul de păr.

De asemenea, nu uitați că șamponatul zilnic nu este recomandat. Chiar dacă aveți părul cu tendință de îngrășare rapidă, încercați să îl obișnuiți cu spălatul mai rar, între timp, folosind un șampon uscat (însa nu în exces)

2. Balsamul

O a doua greșeală comună este să renunți la balsam sau măști. Acest lucru e foarte important în mod special pentru părul de lungime medie sau lung, care, cu timpul are nevoie de mult mai multă hidratare decât poate obține în mod natural.

3. Periatul

În timp ce unii stiliști interzic periatul parului ud, în cazurile unui păr foarte încurcat, se recomandă totuși perierea lui (umed), începânad de vârfuri și urcând progresiv spre rădăcini.
Este totuși foarte bine să vă periați părul în fiecare seară, înainte de culcare.
Folosiți o perie de calitate, de exemplu o perie de lemn, sau una cu peri naturali, precum sunt cele de mai jos de la Melkior:
            

4. Uscarea părului

Evident, vi se recomandă să evitați orice sursă de căldură asupra părului, în mod special dacă doriți să crească mai repede, mai des sau mai sănatos. Însă dacă nu puteți renunța la feon, metoda ideală este să prindeți lejer într-un prosop părul (fără să îl frecați sau să îl uscați în vreun fel cu ajutorul prosopului), timp de 5-10 minute și să lăsați prosopul să absoarbă excesul de apa. Când părul este umed, puteți să folosiți uscatorul de păr și să vă coafați ca de obicei.

Acest pas este foarte important, deoarece părul ud este mult mai vulnerabil și tinde să se rupă mai ușor.

5. Îl prinzi cu eleastice de păr

Conform stiliștilor, elasticele de păr contribuie la ruperea și căderea prematură a părului. Zona unde a fost un elastic prins, firul de păr, din cauza presiunii devine mai slab, urmând să se rupă mult mai ușor. Încearcă să înlocuiești eleasticele de păr cu clame lejere sau agrafe.



Acum că am discutat despre cele mai frecvente greșeli, haideți să aflăm cât de repede creste părul. Desigur, depinde de influența genetică și desigur și de alimentație, dar, în medie, firul de păr crește 1.25 cm pe lună. Asta înseamnă că într-un an, ai putea avea 15 centimetri în plus. Asta dacă evităm greșelile de mai sus.
Aici mai trebuie adaugat și faptul că, deși e ok să te vopsești, e recomandat să eviți nuanțele mult mai deschise , în special cele de blond deschis. Sigur, poți repara într-o măsură părul degradat de la vopsit, însă dacă dorești să vezi rezultate spectaculoase în ceea ce privește creșterea lui, alege nuanțe mai apropiate de culoarea ta naturală.

Cum ajuți părul să crească mai repede

1. Primul pas e o dieta echilibrată

O dietă bogată în proteine și vitaminele B și minerale. Iată câteva alimente care conțin vitamina B:
alune, nuci, migdale, ouă, somon și avocado.
Spanacul și broccoli conțin de asemenea, vitaminele necesare creșterii părului.
Un complex de vitamine specifice pot ajuta și ele la creșterea mai rapidă a părului.


         


2. Clătește părul cu apă mai rece

Și părul este sensibil la apa calda, care îl poate deteriora. Așa că, atunci când te clătești, ține cont să o faci cu apă cât mai calduță. Apa fierbinte face ca foliculii părului să se deschidă (pentru a-i putea curăța), însă apa rece ajută la închiderea lor , ceea ce face ca părul să nu se mai electrizeze și să devină mai puternic.

Poți adauga în apa cu care te clătești si oțet, un remediu cunoscut deja ca având efect împotriva mătreței și ajută în problemele căderii părului.

3. Tunde vârfurile despicate regulat

Chiar dacă pare contra-intuitiv, când vrei să îți crească părul, vârfurile despicate, lăsate de capul lor, vor duce la ruperea constantă și necontrolată a firelor de păr. Astfel că, vei avea impresia că părul nu crește deloc.

Dacă totusi vrei să eviți cu orice preț să îl tai, neapărat trebuie să te obișnuiești să faci câteva măști și să folosești uleiuri pentru a preveni înspicarea lui.
Cele mai bune în acest sens sunt: uleiul de cocos, uleiul de masline, aloe vera, ulei de ricin, maști cu ouă și miere de albine și chiar vaselina. 
Pentru eficiență maximă, aplică aceste uleiuri/măști prin masaj și asupra scalpului, până la vârfuri și lasă să acționeze peste noapte.
 
Dacă vă este de ajutor, uleiul de păr Nashi mie mi s-a părut miraculos, îl aveau cândva pe Notino, dar acum îl găsiți pe eMag. Am scris despre el aici.

4. Încearcă ceaiul de pelin


Metoda verificată de mine, în ceea ce privește stoparea căderii părului, ceaiul de pelin face minuni. Se folosește doar în ultima apa cu care te clătești. Nu îți face probleme dacă curge pe față sau corp, ceaiul de pelin este excelent și pentru ten.

5. Încearcă produse destinate creșterii părului

Acum există în comenț produse foarte bune care ajuta și stimulează creșterea părului. 

      

6. Metoda Inversiunii

Știu că pare legendă urbană, dar din experiență proprie pot spune că da, chiar funcționează.

Dacă nu ați auzit de această metodă, iată cum se face: trebuie doar să stai cu capul în jos(foarte important e să te apleci suficient încât inima să fie mai sus decât capul) și să îți masezi scalpul timp de 5-10 minute, cel putin 7 zile consecutive în fiecare lună.

O poți practica în timp ce aplici un ulei, pentru eficiența maximă, efectuezi masajul , urmând să lași uleiul/masca să acționeze peste noapte.

N-am idee cum și de ce funcționează, dar absolut toată lumea are rezultate evidente cu această metoda. 






Please follow me :



Vote my Looks:
Lookbook    Cichisimo     Chictopia 

No comments:

Post a Comment

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤