📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

14 March 2017

Review: Cosmetic Plant * Șamponul Cafein- Activ * rezultate împotriva căderii părului de la prima utilizare

Ați folosit vreodată un șampon din gama Cosmetic Plant? Dacă nu, nu știți ce ați pierdut!
Probabil că nu o să le recunoașteți din pozele mele, pentru că, șampoanele tocmai și-au schimbat forma recipientului, dar dacă le căutați în google, sigur o să le recunoașteți.
Probabil cel mai faimos șampon este cel de urzică (mai exact, sulf și urzică), care este recomandat de cei care l-au folosit, în mod special, pentru efectul anti-cădere.

Nici eu nu le-am încercat pe toate, însă astăzi voi scrie despre cel mai nou șampon Cosmetic Plant, Șamponul Cafein- Activ cu cafeină și cafea verde.


Primul și cel mai important efect al utilizării acestui șampon este faptul că după prima utilizare, s-a întâmplat miracolul: mi-au mai căzut doar câteva fire de păr. 


Serios, le-am numărat: doar 5 fire de păr până la următoarea spălare.
Acest lucru a fost super-neașteptat pentru că, în primul rând nu e un șampon dedicat acestei probleme, în mod expres. În plus, mie îmi cade foarte mult păr, în mod constant, fără să fie o problemă majoră, pentru că îmi și crește la fel de mult. Este ceva obișnuit pentru mine, ca la schimbarea anotimpurilor, în perioadele cu mai mult stres, sau chiar și atunci când organismul este slăbit de o răceală de exemplu, să îmi cadă foarte multe fire de păr.

Desigur, rezultate am obținut cu multe produse destinate combaterii căderii părului, însă rezultatul s-a văzut în timp, după minim 3-4 săptămâni, sau efectul a fost treptat și graduat.

Așa că, să observi rezultate după prima utilizare, a fost extrem de neașteptat și primul gând a fost să pun acest aspect pe seama coincidenței sau pur și simplu pentru faptul că am schimbat șamponul. D-abia după mai multe utilizări m-am convins că efectul este de la el și că este unul constant.

Singurele fire de păr care or să mai cadă, or să fie atunci când vă pieptănați, la coafat, sau dacă vă pieptănați înainte să vă spălați pe păr. Atât. În rest, puteți sta liniștite.


Nu știu dacă sunt sigura persoană pentru care acest șampon a avut acest efect după prima utilizare, însă, având în vedere că sunt foarte familiară cu șampoanele de acest gen, fără să am vreodată rezultate imediate și atât de spectaculoase, cred că merită recomandat.

Volum superb de durată

Ca și cum acest efect neașteptat nu ar fi fost de ajuns, acest șampon m-a mai surprins cu încă un rezultat la care nu mă așteptam, tot după prima utilizare: mult volum.

Desigur, eu am părul ondulat natural, în sensul că, lăsat necoafat și nedisciplinat, o ia lejer spre ciufulit- oiță.
Iar în prima zi, coafat sau nu, are mereu volum. Din a doua zi însă, volumul dispare și eventual, începe să se îngrașe.

Cu acest șampon însă, nu numai că volumul a durat 4 zile, dar volumul este stric de la rădăcini, lăsând restul șuvițelor perfect aranjate, hidratate, fără să aibă acel volum la vârfuri.

Coafatul este muuuult mai ușor, părul se așează practic de la sine, iar în timp ce la rădăcini este plin de volum și drept, la vârfuri se va ondula foarte plăcut, în bucle perfect aranjate..


Alte detalii:

Parfumul este plăcut, proaspăt, fără să fie ceva extra-ordinar, un parfum care pare rezultat din ingrediente, decât ceva artificial adăugat ulterior. Fiecare șampon Cosmetic Plant are un parfum diferit, iar mie îmi place cel mai mult cel al șamponului cu sulf și urzică.
Ambalajul este ușor de utilizat, îmi place mai mult decât cel vechi.

Evident, dacă citiți ingredientele, devine evident că efectul observat de mine, anti-cădere, este datorat cafeinei, care stimulează creșterea părului și previne căderea acestuia.
În mod ciudat sau nu, eu deja simt că părul mi-a crescut mult mai mult în ultima vreme. Evident că nu m-am gândit să-l măsor înainte să încep să-l utilizez și în plus, nu-l folosesc decât de 2 săptămâni, însă chiar mi se pare că a crescut vreo 2 cm în acest timp. Cum încă nu am dovezi clare, o să revin cu un update cu mai multe impresii după o perioadă mai lungă de utilizare.

Tot din descrierea produsului, complexul de vitamine ar trebui să ajute la refacerea structurii firului de păr, ceea ce nu mi se pare exagerat deloc, pentru că părul meu chiar se simte mai ”elastic” și mai rezistent. În mod normal, pentru că am firul foarte subțire, se și rupe destul de des.

Abia acum observ, defapt, că nu mai găsesc vârfuri despicate, dar folosesc și un ulei de păr pentru vârfuri, așa că nu știu exact care a avut acest efect.

Mod de utilizare

Nu știu cât de mult contează, dar eu am aplicat mereu o cantitate generoasă, am masat scalpul timp mai lung decât aș face-o în mod obișnuit și am aplicat cel puțin de două ori șamponul (așa procedez cu fiecare șampon). 
Apoi l-am lăsat să se usuce în prosop cât mai mult timp, după care am aplicat balsamul fără clătire și am început să-l coafez. Nu aplic uleiul pentru vârfuri din prima zi, pentru că nu simt că e nevoie, însă îl aplic ulterior, fie a doua, fie a treia zi, când simt că vârfurile devin mai uscate. Inițial sunt însă hidratate de la șampon și balsam și nu are rost să încarc părul. 

Eu am folosit acest șampon împreună cu Balsamul Bifazic cu Acid Hialuronic, pentru că m-am înțeles foarte bine cu el și nu sunt pregătită să încerc altceva. În plus, uleiul Nashi (despre care o să scriu pe viitor).
Recomand să folosiți și un balsam, chiar dacă în mod normal nu o faceți, pentru că acest șampon întărește firul de păr și e posibil să îl simțiți mai încurcat decât de obicei. Deși pare încurcat cât e ud, se coafează foarte ușor și bine, așa că, probabil depinde de tipul de păr pe care îl aveți.

Ce nu mi-a plăcut


E foarte greu să găsesc defecte acestui șampon, dar dacă ar fi să caut nod în papură, aș spune că eu am observat că, cel puțin în cazul meu, are tendința de a-mi ondula părul. Adică în spirale superbe, chiar dacă cu o zi înainte l-am îndreptat cu placa. Nu știu dacă va crea bucle și pentru părul drept în mod natural, și desigur, dacă folosesc un produs de fixare, părul va rămâne drept, dar precum am spus, mi-e foarte greu să-i găsesc un defect. 
Și uitasem să vă spun, chiar îmi face onduleul natural din păr să se așeze ,ulterior, în spirale, chiar dacă cu o zi înainte l-am îndreptat. Și părul meu chiar arată mai bine, lucios și plin de volum. 

Bonus- e super ieftin

Prețul șamponului variază în funcție de magazin (șampoanele Cosmetic Plant sunt foarte ieftine, le puteți găsi de la 10 lei)  și dacă nu mă înșel, eu l-am cumpărat cândva din Kaufland. Dacă nu, îl puteți cumpăra online de pe magazinul Cosmetic Plant, la un preț foarte bun.


Șamponul Cafein- Activ:  Cosmetic Plant Shampon Cafein-Activ
Gama de șampoane Cosmetic Plant: dați click aici.

















Please follow me :



Vote my Looks:

23 comments:

  1. pai chiar imi place ce spui tu ca face! l-as lua si eu! macar sa vad cum e, ca mie-mi cade parul intr-o veselie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca nu pe cel cu cafeina, macar pe cel de urzica, este laudat de toata lumea pentru efectul anti-cadere

      Delete
  2. MIE IMI CADE FOARTE MULT PAR SI ERAM IN CAUTARE DE UN NOU SAMPON IMPOTRIVA CADERII PARULUI,ITI MULTUMESC DE SFATURI!

    ReplyDelete
  3. da, am folosit, nu acesta, ceva dintro gama mai veche, imi plac produsele noastre, ar trebui folosite mai des! o sa incerc ceva si din gama mai noua, neaparat!

    ReplyDelete
  4. Nu am avut un produs de la Cosmetic Plant de ani de zile. Nici nu stiam ca au scos atatea produse bune! Bine de stiut!

    ReplyDelete
  5. Superbe pozele ca si produsele. M-ai cucerit de la primul " mult volum" dar nu numai atat, si caderea parului e o chestie cu care ma confrunt

    ReplyDelete
    Replies
    1. In cazul acesta o sa-ti placa. Eu evit in mod normal produsele care dau volum, pentru ca de obicei, doar electrizeaza, dar acesta face fix ce trebuie

      Delete
  6. Trebuie sa incerc si eu sampoanele din gama asta, mai ales daca si coafeaza. :)

    ReplyDelete
  7. Nu am folosit nici un sampon din gama Cosmetic Plant,dar laudele tale ma fac sa vreau sa incerc,poate chiar acest sampon Cafein- Activ cu cafeină și cafea verde,pentru ca am mari probleme cu caderea parului si cu lipsa volumului.

    ReplyDelete
  8. Nu stiam de acest produs, dar eu l-as cumpara special daca zici ca onduleaza parul. De la o vreme incoaca am observat c aparul meu nu se mai onduleaza ca pe vremuri si ma enerveaza maxim acest aspect. Eu mor dupa parul ondulat. Nu imi place deloc parul drept ( la mine). O sa incerc clar acest produs, nu ma intereseaza ca el de fapt ajuta la altceva, eu vreau sa am parul cret din nou!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu candva, inainte sa incep sa ma vopsesc, chiar il aveam spiralat de la jumatate in jos. Insa volum prea mult la radacini, nu. Dar asta a fost cand aveam vreo 14 ani, presupun ca nu s-a mai asezat frumos din cauza faptului ca mereu a fost oarecum degradat. Acum a revenit iar cum era si presupun ca si in cazul tau, e posibil sa iti faca parul din nou ondulat

      Delete
  9. Tare imi plac produsele de la Cosmetic Plant. Pe langa faptul ca sunt ieftine, au ingrediente naturale, mai sunt si eficiente. Folosesc cu succes o ditamai crema anticelulitica de la ei. Zic ditamai fiindca e un recipient in care se afla...500 g de crema. :-) Ma tine mult!
    Sampon inca nu am testat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O stiu, inca mai am putin din ea si mie mi-a placut foarte mult, e una din putinele la care chiar simt efectul

      Delete
  10. Am 2 chestii de punctat la acest articol:
    1. Sampoanele sunt foarte tentante pentru ca imi cade parul intr-un stil barbar. As putea sa spun ca imi schimb si eu parul precum animalele. De fiecare data las cate un punct de par in baie. Chiar le voi cauta pentru ca sunt curioasa de rezultat. Referitor la partea cu incretitul nu-mi fac griji pentru ca de cele mai multe ori il intind.
    2. M-ai omorat cu pozele tale. M-am uitat la fiecare poza cu gura cascata. Foarte frumoase si foarte frumos gandite. Revin de fiecare data pe blogul tau pentru sfaturi noi si poze reusite si frumoase! te pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramona, o cantitate de par e normal sa-ti cada, mie inca imi cade cand fac dus sau cand ma coafez, atunci, imediat dupa spalare, insa pana la urmatoarea spalare, practic deloc. Ceea ce inseamna, din punctul meu de vedere, ca e fix cum trebuie. In general lasam par peste tot prin casa, mai rau ca pisica mea, nici macar nu intram in bucatarie fara sa am parul prins. Acum e muuuult mai bine

      Delete
  11. wow ce de sampoane, as fi tentata si eu sa incerc acest sampon, daca este util impotriva caderii parului.

    ReplyDelete
  12. Imi plac produsele de la Cosmetic Plant, dar acest sampon nu l-am incercat inca. Si vad ca au aparut multe noutati, cred ca voi incerca cateva dintre ele.

    ReplyDelete
  13. N-am folosit acest sampon, dar pisicul tau pare ca ma convinge din priviri!

    ReplyDelete
  14. Produse de la Cosmetic Plant am incercat dar nu acest tip de sampon...

    ReplyDelete
  15. L-am avut pe cel cu cafeina si ne-am inteles perfect. Mai am cateva produse cosmetice de la ei si au un raport calitate/pret excelent.

    ReplyDelete
  16. I haven't heard of this brand before but it does sound appealing. Especially love the photograph with the cat in :)

    Laura xx
    www.shehearts.net

    ReplyDelete
  17. Interesant, am sa le incerc si eu. Multumesc pentru informatii

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤