📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

14 August 2012

Cateva sfaturi despre samponat

Stiu ca am mai vorbit despre alegerea corecta a samponului, dar prea putin ne gandim daca il si folosim corect. Cred ca in general nu acordam o prea mare atentie  modului in care aplicam samponul pentru ca pare ceva simplu si de la sine inteles.
Iata si cateva greseli pe care multe dintre noi le facem, fara sa stim:

1. Nu umezim suficient parul
Daca te grabesti la dus si incerci sa termini cat mai repede, atunci probabil ca nu lasi suficient timp ca parul sa se ude. Daca aplici imediat samponul, fara sa umezesti bine parul, atunci vei ingreuna actiunea samponului, pentru ca in primul rand, rolul samponului e sa te scape de sebumul acumulat. Aplicat corect, parul trebuie sa fie plin de spuma.
2. Insistam prea mult asupra varfurilor.
O alta greseala pe care o putem face e sa insistam prea mult asupra varfurilor si prea putin la radacini. Multi stilisti recomanda sa se efectueze un masaj al scalpului cu sampon, dar sa se evite varfurile. Varfurile sunt cele mai uscate, iar saponul le va usca si mai mult, ducand in timp la deteriorarea lor.
3. Il spalam prea des sau prea rar
Intrebarea cat de des ar trebui sa ne spalam pe par e destul de controversata. Stim deja ca ar fi indicat sa ne spalam cat mai rar, totusi, fiecare tip de par e diferit, iar daca folosim si o cantitate apreciabila de produse de styling, va fi inevitabil necesar sa ne spalam des. Fiecare  ar trebui sa isi cunoasca cat mai bine tipul de par si sa foloseasca produse speciale in functie de nevoile parului. Nu incerca sa te speli cat mai rar, daca ai parul foarte gras! In schimb, incearca sa inlocuiesti samponul obisnuit cu unul pentru par gras. De asemenea, foloseste mai rar mastile de par, pentru ca parul gras are parte de hidratare in mod natural. In cazul parului  foarte uscat si deteriorat, mastile si uleiurile vor fi de un real ajutor. Dar frecventa cu care te vei spala pe par, nu iti va modifica textura parului.
4. Lasam parul prea incarcat de produse de styling
E adevarat ca e foarte greu sa mentii o coafura pe perioada verii. Dar daca folosesti produse pentru a fixa coafura, nu lasa sa treaca prea mult timp inainte sa te speli pe par. Chiar daca arata curat, produsele de styling il vor imbacsi, in special daca sunt aplicate si reaplicate.

5 comments:

  1. din fericire nu fac nici o greseala de genul asta :)

    ReplyDelete
  2.  Eu recunosc ca de-a lungul timpului am facut cateva greseli de genul asta...

    ReplyDelete
  3. Nici eu nu fac una din aceste greseli dar recunosc ca fac alta mai grava, zgarii scalpul cu unghiile:| Desi stiu ca nu-i bine+ca ma ustura pielea capului dupa aia, nu reusesc sa ma dezvat de acest obicei, am impresia ca asa curat mai bine...:|

    ReplyDelete
  4. nu am facut nici una din greselile astea , eventual cea cu produse de styling ,folosesc rar ,doar daca e o ocazie deosebita, si e posibil din cauza leni sa raman cu spuma/fixativul vreo 2 zile pe par,dar in rest am destul de multa grija de parul meu

    ReplyDelete
  5. am evitat sa fac greseli mai ales ca parul meu se ingrasa repede...clatitul cu apa mai rece in schibm a facut minuni

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤