📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

26 April 2013

Sustin ZeroCO2 !

Astazi vreau sa va vorbesc despre un proiect interesant: ZeroCO2
Ideea de baza ZeroCO2 nu e ca poluarea cauzeaza incalzirea globala, pentru ca aceasta idee, destul de controversata, nu a fost insa demonstrata 100%. Dar, poluarea provenita din activitatile umane accelereaza schimbarile climatice.

Cel putin noi, in Romania am experimentat acest fenomen, in ultimii ani, primavara si toamna micsorandu-se considerabil.

Pe scurt, miscarea ZeroCO2 atrage atentia asupra importantei de a duce o viata responsabila fata de mediul inconjurator si de a adopta un stil de viata carbon neutru.

Sa vedem care sunt principalele cauze ale schimbarei climei:

"Emisiile de dioxid de carbon sunt una dintre principalele cauze ale schimbărilor climatice. În prezent, fiecare dintre noi poate resimți efectele încălzirii globale într-un fel sau altul. Chiar dacă nu ai experiență în domeniu, probabil ai aflat despre aceste efecte prin intermediul mass-media.

  • Condițiile meteorologice extreme, cum ar fi zăpada care apare în mod neașteptat primăvara și vara, au paralizat metropolele. Un număr mare de oameni, chiar întreaga populație a unei țări, a fost adesea blocat din cauza zăpezii.
  • Locuitorii din anumite părți ale lumii au fost decimați peste noapte de dezastrele naturale (tsunami, viscole, furtuni de nisip, cutremure, inundații și secetă devastatoare) și aceste dezastre naturale devin din ce în ce mai des întâlnite.
  • Gradul înalt de radiații UV și cantitățile mari de praf din aer - smogul - au efecte cancerigene care fac ca expunerea în aer liber să devină periculoasă în multe locuri. În unele orașe japoneze, a devenit ceva obișnuit ca oamenii să poarte măști de protecție."
Sursa.

Daca va imaginati ca o singura persoana nu poate aduce un aport prea mare intr-un astfel de proiect, ar trebui sa va amintiti despre "Butterfly Effect", mai exact despre ideea ca fiecare gest, actiune, gand conteaza!

Mișcarea ZeroCO2 compensează 10 kg de emisii de fiecare data cand un nou membru se alatura.
Ca orice proiect verde, care poate fi un proiect ce ajuta la absortia de CO2 ( cum ar fi un proiect de  reimpadurire) sau previna emiterea de CO2 ( energie solara, un parc eolian sau o hidrocentrala) poate emite certificate de carbon. Acestea sunt achizitionate voluntar de catre persoane sau companii, iar banii proveniti din vanzarea certificatelor de carbon sustin dezvoltarea proiectelor verzi. 

 De fiecare data cand  se atinge 1 tona se  retrage un certificat de carbon din proiectul regenerabil selectat.
Va invit sa va alutarati si sa faceti un prim pas pentru stoparea incalzirii globale! Poti contribui la compensarea a 10 kg de poluanti cu un simplu click. Iar daca vrei sa te implici mai mult, ZeroCO2 iti va trimite un ghid care contine toate trucurile, sfaturile si cele mai bune modalitati de a face trecerea spre un stil de viata responsabil fata de mediu!
De asemenea, va puteti calcula amprenta de CO2 aici.

Va invit sa sustineti acest proiect, alaturandu-va pe harta ZeroCO2 aici:

1 comment:

  1. Hi, i read your blog occasionally and i
    own a similar one and i was just curious if you
    get a lot of spam responses? If so how do you prevent it, any plugin or anything you can recommend?
    I get so much lately it's driving me mad so any assistance is very much appreciated.

    Look at my web blog; dieta daneza

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤