📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

02 June 2017

DIY #retetameacucocos: Scrub aromat pentru mărirea buzelor


#retetameacucocos
S
unt un mare fan al rețetelor cosmetice făcute în casă, mai ales dacă vorbim de îngrijirea tenului.  Este probabil cel mai vechi hobby al meu, descoperit pe vremea când încercam să recreez clasicul strugurel, așa cum mi-l aminteam eu, din copilărie.
Iar prima rețetă reușită a fost chiar balsamul de de cocos. Pornind de la acea rețetă simplă, am reușit să ajung la câteva variante de scruburi  pentru buze- destul de asemănătoare cu ceea ce găsim în comerț, însă cu un efect surprinzător.

Iată rețeta mea cu cocos:

Scrub aromat pentru mărirea buzelor cu ulei de cocos

Rețeta de baza este simplă și conține doar 3 ingrediente. Cel mai important dintre ele este uleiul de cocos, care, fiind exact ingredientul care asigura hidratarea, calmarea și hrănirea, trebuie să fie de calitate. Eu am folosit Uleiul de Cocos Extravirgin Bio Niavis, pe care îl puteți în magazinul Vegis.

Lip Plumper- este un produs care mărește volumul buzelor, prin stimularea circulației și iritarea lor. Aceste produse pot fi sub forma de balsam, gloss, lipstick sau tratament. Acest efect de mărire/stimulare este produs de unul dintre aceste ingrediente: piper cayenne, cafeină, mentol sau ghimbir.
Însă multe persoane, inclusiv eu, nu apreciază prea mult senzația acestor produse, chiar dacă au efectul dorit de mărire. 
Așa am ajuns la ideea unui scrub, al cărui efect iritant este mult mai scurt, în timp ce efectul de mărire durează câteva ore.

Chiar dacă produsul conține doar 3 ingrediente, ele sunt perfect alese pentru a se completa.

Ingrediente:

♡ scorțișoară

♡ zahăr

♡ ulei de cocos


Cum funcționează

În timp ce scorțișoara vă mări volumul buzelor, zahărul va exfolia blând, iar uleiul de cocos va fi cel care va hidrata, îngriji și păstra efectul de mărire.
În plus, uleiul de cocos are și proprietăți antibacteriene, antimicrobiene și antifungice dar și conține vitamina E, vitamina K, acizi grași Omega 6.

Proporția ingredientelor poate fi modificată în funcție de efectul dorit (de exemplu, dacă doriți o exfoliere mai profundă, adăugați mai mult zahăr), însă rețeta mea este astfel: o parte scorțișoară, două părți zahăr și o parte ulei de măsline.


În rest puteți adăuga orice pigment (sau balsam colorat, colorant alimentar sau chiar ruj/ ruj lichid) pentru a-i da o culoare plăcută scrubului și eventual arome- sau câteva picături de vanilie.
Eu am adăugat pigment mov și un ulei cu aromă de bomboane. Însă puteți personaliza în orice fel acest amestec.
O altă variantă, pentru a-i da și culoare și aromă este să adăugați un fruct în amestec. Pentru că e sezonul potrivit, eu am adăugat o căpșună. Însă acest scrub va trebui păstrat la frigider.


Efecte și durată

Marele avantaj al acestui scrub este faptul că, folosit de 2 ori pe săptămână, ajută la regenerarea pielii, stimularea circulației sângelui, hidratarea și prevenirea crăpării buzelor.
În plus, efectul temporar de mărire nu se simte atât de neplăcut ca în restul produselor dedicate măririi buzelor. Efectul durează câteva ore, însă efectul poate fi mai puternic și de durată mai mare, dacă adăugați mai multă scorțișoară.
Uleiul de cocos este foarte important în rețetă și, pentru că are și gustul și mirosul plăcut- eu nu l-aș înlocui cu un alt tip de ulei.

Dacă v-a plăcut această rețetă, nu ezitați să încercați și balsamul de buze cu aromă de cocos, pentru care aveți nevoie doar de ulei de cocos și ceară.

Shop Here:


Ulei de Cocos Extravirgin  250g: https://goo.gl/MoJPTh

















Please follow me :



Vote my Looks:
Lookbook    Cichisimo     Chictopia 

13 comments:

  1. Superbe fotografii. Felicitari si pentu retetele deosebite! Si mie imi place foarte mult uleiul de cocos, il folosesc cel mai des ca masca pentru par.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cica ar fi excelent si pentru cresterea genelor. Chiar as vrea sa incerc si metoda aceasta

      Delete
  2. Ce interesant si usor de realizat! Imi plac pozele si trebuie sa iti marturisesc ca eu am avut un ulei de cocos, care a expirat. :))
    Voiam sa zic ca am avut si nu PREA (spre deloc) l-am folosit. :)))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. La mine uleiul de cocos niciodata nu e destul! Fac ce fac si mereu raman fara. Chiar il folosesc foarte des

      Delete
  3. excelent, ma bucur ca ti-a iesit, imi place sa mesteresc si eu diverse retete!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am uitat sa mentionez cat de gustos e scrubul. Chiar merita incercat!

      Delete
  4. Foarte bine arata. Sunt chiar curioasa de efect. O sa il incerc si eu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E foarte placut si eu chiar sper ca daca il folosesc constant, efectul va fi ceva mai ”permanent”

      Delete
  5. Mi-ai adus aminte. Si eu faceam strugurel in liceu.

    ReplyDelete
  6. Exista scrub de marire a buzelor? Cand te gandesti ca unele fete isi injecteaza tot felul de substante pentru marirea buzelor, iar solutia e la indemana oricui, mai ca nu-ti vine sa crezi...

    ReplyDelete
  7. Foarte interesanta reteta. Nu m-am gandit pana acum sa-mi fac un scrub natural. Chiar am toate ingredientele necesare si sper sa ma pun si eu pe treaba

    ReplyDelete
  8. Imi plac foarte mult retele pentru acasa pentru produse cosmetice. Cred ca voi incerca balsam chiar in seara asta, sunt tare curioasa!

    ReplyDelete
  9. Si eu sunt fana retetelor cosmetice facute acasa, mai ales a mastilor pentru fata!

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤