📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

03 November 2013

Totul despre seriale: How I met your mother

Prima oara cand am auzit titlul "How I met your mother" m-am gandit ca e un serial cu adolescenti, plin de glume rasuflate, copiate din "Salvati de clopotel". Cu greu am putut sa fiu convinsa sa ma uit macar la primul episod. Noroc ca e genul de serial care te prinde din prima!

Pe scurt, titlul filmului, aticipeaza actiunea lui: personajul principal, un romantic incurabil, genul tocilarului naiv (dar dragut) povesteste copiilor lui adolescenti cum a intalnit-o pe mama lor si iubirea vietii lui.
E adevarat ca trebuie sa asteptam vreo 8 sezoane pana ca personajul feminin misterios macar sa apara pentru cateva minute in serial, dar asta n-o sa va supere deloc, pentru ca intre timp o sa va indragostiti de toate cele 5 personaje ale filmului si povestile lor interesante.
E de aseamenea adevarat ca fiecare personaj intruchipeaza un stereotip.
Ted Mosby (si povestitorul filmului)- un romantic incurabil, care in ciuda tuturor deceptiilor in dragoste, isi cauta marea iubire, indragostindu-se in schimb de fiecare data numai de persoanele nepotrivite.
Ted e de asemenea snob, se considera intelectualul grupului, dar in realitate e usor naiv, copilaros, trecand de la stari de depresie, inspaimantat ca nu isi va gasi persoana potrivita, la stari de euforie naiva, gata sa ceara mana oricarei femei de care se indragosteste.
La polul opus, "familistul convins" si prietenul cel mai bun din facultate al lui Ted, e Marshal Eriksen, singurul din grupul de prieteni care are o relatie din faculate cu prietena lor buna, Lily Aldrin. Marshal e la randul lui un romantic si un idealist, care isi doreste sa "salveze planeta". Marea lui dilema e sa aleaga intre asteptarile mamei sale si deciziile iubitei/sotiei Lily.
Lily, per total e personajul feminin matur si puternic al grupului. Ea insasi educatoare la gradinita, si in viata de zi cu zi, trebuie sa aiba grija de prietenii ei mult mai copilarosi.
Robin Sherbatsky, e la randul ei un personaj atipic feminin. Desi iubita lui Ted la inceput, ea nu isi doreste o familie sau copii, fiind la polul opus fata de Lily. E genul de femeie de cariera, a carei sensibilitate a fost pusa in umbra de-a lungul vietii. Originile ei canadiene, sunt sursa de amuzament a filmului, recreand multe stereotipuri culturale (pe care noi, ca romani poate le intelegem mai putin, dar raman la fel de comice). La randul ei dezamagita in dragoste, ca si Ted, ea devine cinica si practica chiar si domeniul sentimental. Treptat insa, cunoastem personajul si din ipostaze inedite, Robin dovedindu-se o vedeta nationala in Canada, romantica si feminina, spre deliciul grupului de glumeti, dar si spre incantarea noastra.

Asa cum se va observa, toate persoanjele sunt supuse transformarilor si maturizarii de-a lungul episoadelor.
Dar sarea si piperul serialului e cu siguranta Barney Stinson, un Stifler modern, care duce seductia la rand de misiune in viata. Cel mai misterios personaj, despre care stim ca e foarte bogat (chiar daca nimeni nu stie cu ce se ocupa exact) si ca singurul lui scop in viata e sa evite cu orice pret atasamentul emotional si relatiile.
Barney are o tona de reguli si povesti de domentiul SF-ul, dar care, spre surprinderea tuturor, se dovedesc de fiecare data adevarate.
Comedia in sine e una de calitate, povestea, desi complexa, curge fluent, iar personajele uimitoare. In fond, serialul are acea morala hollywoodiana ca iubirea invinge tot. Departe de a fi doar o comedie, serialul ne vorbeste de oamenii moderni si toate greutatile pe care trebuie sa le depaseasca, iar prietenia dintre cele 5 personaje rezista oricarei incercari.
Din punctul meu de vedere e un serial foarte reusit care are sansa sa ne mai incante cu inca vreo 8 sezoane, de care, va jur, ca n-o sa ne plictisim!
Nota mea: 10/10
Serialul poate fi vizionat si aici (fara sa va faceti cont).

Despre serial puteti sa aflati mai multe detalii si in acest video:


4 comments:

  1. pare interesant acest serial ,o sa ma uit si eu la un episod sa vad daca ma prinde flama

    ReplyDelete
  2. Și eu urmăresc How I Met Your Mother. Cred că este unul dintre cele mai amuzante seriale pe care le-am văzut până acum. :D

    ReplyDelete
  3. Îmi plac tare mult recenziile astea :-)

    ReplyDelete
  4. e printre serialele mele favorite :X

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤