📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

27 March 2017

DIY: Scrub de Portocale + Câteva lucruri din Pepco



Așa cum știți deja, sunt un mare fan al proiectelor DIY (do it yourself) și întotdeauna mă străduiesc să încerc tot ce văd nou.
Partea bună cu acest gen de  activități este că, de cele mai multe ori, înveți să reciclezi o mulțime de lucruri, iar alte ori, pur și simplu poți să-ți faci singur lucruri care, cumpărate de-a gata, din comerț, ar fi destul de scumpe.

Ideea de azi, e așa de simplă, încât e păcat să nu o încercați măcar o dată.


Ingrediente necesare:


Rețeta de bază are doar câteva ingrediente, însă o puteți modifica după plac. Eu am adăugat câteva, pe care o să le precizez mai jos.


  1. 1-2 portocale,
  2. ulei de cocos,
  3. zahăr,
  4. esență de vanilie
Eu am adăugat  câteva felii de lămâie, 2 linguri de turmeric, ulei de mandarine, ulei de lămâie, vitamina A și am înlocuit uleiul de cocos cu cel de măsline, pur și simplu pentru că pe acesta îl aveam în casă. Portocalele pot fi înlocuite cu mandarine, portocale dulci sau oricare alt citric.

Din rețetă, portocalele au un efect antioxidant și iluminator pentru piele, zahărul va  fi ingredientul care va exfolia, turmericul confera luminozitate, este și el antioxidant și după unele surse are și efect anticelulitic- în plus, face amestecul și mai portocaliu. 

Puteți adăuga orice vitamine pe care le aveți la îndemână, sau chiar o pastilă- două de aspirină pisată (efect antiacneic), iar uleiurile adăugate, pe lângă faptul că vor conține multe ingrediente benefice, vor avea rolul de a parfuma amestecul, pentru că, altfel, aroma de zahăr va fi mai puternică decât cea de citrice.

Preparare


Măsura pentru fiecare ingredient, eu propun să fie făcută ”la ochi”, în funcție de rezultatul dorit. De exemplu: dacă aveți nevoie de mai multă hidratare, adăugați mai mult ulei, dacă aveți pielea cu tendință de îngrășare, adăugați mai multe felii de portocală sau lămâie, iar dacă vreți să fie cât mai abraziv, adăugați mai mult zahar, în raport cu celelalte ingrediente.



Puteți alege câteva metode pentru a face acest amestec:
  1. Fie dați pe răzătoare coaja de portocală și/sau lămâie și adăugați sucul lor ulterior,
  2. Fie mărunțiți portocalele la blender cu tot cu coajă. 
Sau orice combinație între aceste metode. 

Apoi pur și simplu amestecați bine ingredientele pe care ați ales să le folosiți și alegeți un recipient pentru a păstra scrubul de portocale.

Pentru că sunt șanse mari să vă iasă o cantitate mai mare decât plănuiați, va recomand excesul de scrub, să-l amestecați fie cu zaț de cafea, fie cu scorțișoară (transformând astfel scrub-ul într-unul anticelulitic).

Dacă aveți uleiuri esențiale care vă plac în mod special, puteți face combinații inedite de arome, de exemplu, scrub de portocale cu ulei de cireșe sau căpșuni. 


Observație: Nu știu exact cât timp puteți păstra acest scrub, având în vedere că nu conține nici un conservant, așa că, încercați fie să-l păstrați în frigider, fie să-l folosiți cât mai rapid.

Recipientele

Dacă nu știți în ce să păstrați acest scrub, sau pur și simplu căutați un recipient drăgălaș, dar care să nu vă coste o avere, puteți folosi idea mea. 

Pentru acest DIY am folosit borcanele de la Pepco, care mi s-au părut super- practice, plus au fost neașteptat de ieftine: cele fără inimă sunt la 2.99, în timp ce acela cu inimă este 4.99. Toate au 500 ml, deci pot avea întrebuințări multiple. Unul l-am folosit pentru a păstra mai bine scrub-ul de la Addams Body Scrub, pe care l-ați văzut aici

Eu îl folosesc pe cel cu inimă pentru a-mi păstra bombele de baie și chiar am câteva cumpărate tot din Pepco la 2.99 lei, care mi s-au părut simpatice și ieftine. (Le găsiți pe lângă casele de marcat).

Mai jos aveți pozele:

(Btw, în poze apare esență de rom, dar sunt destul de convinsă că am folosit de vanilie-cred.Sper 👀 )













Please follow me :



Vote my Looks:

13 comments:

  1. bravos, si eu fac de cate ori am ocazia, timp nu prea am dar iubesc sa realizez creme si alte chestii! bravos inca o data!

    ReplyDelete
  2. Zilele astea tot vorbim pe grupul meu despre machiaj, curatarea tenului etc si ma bucur mult ca am ajuns la tine pe blog si am descoperit ceva interesant :)

    ReplyDelete
  3. Mie imi plac foarte mult scruburile, dar le prefer pe cele cumparate. Nu mai am timp sa mi le fac acasa!

    ReplyDelete
  4. am si eu niste borcanele de genul, cred ca tot de pe la pepco luate. sunt super utile! iar scrubul e usor de facut!

    ReplyDelete
  5. multumim mult de reteta,am sa il incerc si eu,citesc si vad ca se face tare usor!

    ReplyDelete
  6. Ce imi plac borcanasele acestea de la Pepco. Si ce poze faine ai, imi plac! Multumesc pentru ideea cu scrubul, super simplu de facut!

    ReplyDelete
  7. Si eu sunt mare iubitoare de produse DIY.Imi fac frecvent produse homemade -naturale.

    ReplyDelete
  8. Arata bestial, dar nu stiu daca as avea atata rabdare. Cred ca daca ma uit mai bine am toate ingredientele si nu mi se mai pare chiar asa de greu :))

    ReplyDelete
  9. Oau ce frumos arata, cred ca miroase super <3, ador magazinul Pepco :)

    ReplyDelete
  10. Am incercat si eu diverse retete home made, dar in ultimul timp nu am avut timp. Foarte dragut borcanul cu inimioara. Trebuie sa ajung si eu mai des la Pepco, nu am mai fost demult.

    ReplyDelete
  11. Interesant. Am toate Ingredientele si voi încerca si eu rețeta. Nu sunt prea inventiva si nu fac retete de genul prea des. Chiar rarut!

    ReplyDelete
  12. Cred ca e treaia oara cand iti spun, dar faci niste poze beton. Te admiri mult pentru asta. Si scrub-ul de portocale mi-a ajuns la suflet :X:X

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤