📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

29 January 2017

Să Vorbim despre Găzduirea Web


Am vorbit deja într-un articol mai vechi despre importanța de a avea un domeniu propriu. Nu voi reveni asupra motivelor, însă un domeniu propriu nu înseamnă doar decizia de a alege un nume pentru blogul tău.

O dată ce te-ai hotărât pentru un domeniu propriu, există multe alte lucruri la care să te gândești și cu care să-ți bați capul, cum ar fi unde găsești gazduire web de calitate, ce costuri implică, cum se face transferul, cum te vei apăra de spam și lista continuă.
Iar blogger nu e sinonim deloc cu specialist în IT. Tocmai de aceea, mulți dintre voi ați ales un subdomeniu, de frica tuturor lucrurilor la care nu vă pricepeți. Cel puțin pentru început.



Iată principalele griji atunci când ne mutăm pe un domeniu propriu, la care puteți găsi soluții ușoare și răspunsuri de la Gazduire Enterprise:

  • ⇒Cât costă și cum plătesc?


Prețurile pornesc de la 9 lei pe lună pentru majoritatea pachetelor, iar ca metode de plată poți alege metoda cea mai potrivită pentru tine, incluzând chiar și plata prin paypal sau transfer bancar.

  • ⇒Ce se întâmplă dacă întâmpin probleme la transferul de pe domeniu gratuit la domeniu propriu? Cum arată panelul de control și în ce condiții pot solicita ajutor?
Gazduire Enterprise oferă o dată cu pachetul lunar ales de gazduire web, atât transfer gratuit domeniu și site, un panel de control ușor de accesat dar și suport 24/7/365, putând fi contactați prin live chat, email sau telefonic.


Dacă vă mai amintiți, blogul meu a funcționat la început pe platforma de Wordpress, doar câteva luni. Motivul pentru care m-am mutat pe Blogspot este faptul că platforma de Wordpress nu accepta anumite widgeturi. Deși am petrecut ani buni pe Blogspot, tot aș spune că Wordpress e oarecum mai ușor de utilizat și cumva mai plăcut ca aspect, indiferent de tema aleasă. Vă recomand să vă uitați pe pachetele de gazduire wordpress.

Ce nu îmi place la platforma de Blogger și probabil motivul principal pentru care mă voi muta pe domeniu propriu este faptul că nu am deloc atâta libertate pe cât mi-aș dori la alegerea temei blogului. Fie sunt prea simple, fie sunt prea ciudate și încărcate, că până la urmă te obosesc.

Widgeturile: când este pe un domeniu gratuit, nu toate widgeturile se împacă între ele. De exemplu, disqus`ul cu formularul de comentarii de la facebook merg bine doar un timp. După care nu se mai încarcă nici unul decent. 
Nu poți pune câte widgeturi vrei, pentru că vor afecta viteza de încărcare a blogului. 

Pe voi, cei care aveți blog pe un subdomeniu gratuit, ce vă deranjează mai mult la el?
Și care ați spune că sunt principalele griji la un domeniu propriu sau ce eventuale probleme ați întâmpinat până acum la firmele de găzduire?






Please follow me :



Vote my Looks:

11 comments:

  1. Eu am cumparat hosting si domeniu asta vara de la Gazduire enterprise si sunt foarte multumita, o sa vezi

    ReplyDelete
  2. Eu inca nu am, dar de ceva timp caut un pachet special. Multumesc de sfat!

    ReplyDelete
  3. Ai face un pas mare sa te muți pe domeniu. Ai un blog frumos si bine documentat. Un alt n-are plus este calitatea fotografiilor! Le admir foarte tare

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai dreptate, la acest aspect nici nu m-am gandit, plus ca Blogspot nu te lasa sa iti alegi dimeniunile dupa cum ti-ai dori tu. La Worpress e un pic mai bine

      Delete
  4. La blogspot ma deranjeaza temele si faptul ca trebuie sa stiu HTML ca sa-mi scriu codurile pentru orice vreau in plus fata de ceea ce au ei prestabilit.

    ReplyDelete
  5. Și eu mă gândesc foarte serios la acest aspect😉

    ReplyDelete
  6. Si eu ma tot gandesc de ceva timp sa trec pe domeniu, dar pentru ca nu ma pricep......aman mereu chesti asta :)))). Multumesc pentru sfaturi.

    ReplyDelete
  7. Eu am host la ei din mai 2016 si sunt foarte multumita. In plus de fiecare data cand am avut nevoie de ajutor, l-am primit gratuit. Blogul se incarca repede si sunt foarte multumita de pachetul pe care il am.

    ReplyDelete
  8. Si eu am scris cativa ani pe platforma gratuita, dar mi-am facut curaj si m-am mutat pe domeniu. Chiar te incurajez si pe tine sa te muti.

    ReplyDelete
  9. Si eu ma tot gandesc serios de ceva timp sa trec pe domeniu, dar pentru ca nu ma pricep.aman, mi-e frica si nici nu stiu unde sa ma adresez si ce implica toata treaba..... Multumesc pentru sfaturi.

    ReplyDelete
  10. Utile informatii, chiar te fac sa te gandesti serios asupra acestui aspect. Multumesc pentru sfaturi. :)

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤