📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

10 May 2016

DIY: Un fel de decapaj ușor și ieftin === O altă metodă de a scapa de brunet sau roșcat fara decolorare


Ro Only

Metoda pe care o să v-o prezint azi este testată de mine, insă, din păcate, nu m-am găndit să fac poze la momentul respectiv și nu cred că voi mai avea nevoie de ea prea curând, asa că nu am cum să vă arat practic rezultatul.

Vă mai amintiți de metoda naturala de a decolora părul pe care v-am descris-o aici?
Deci, dacă aveți nevoie de o modificare mică a nuanței sau doar sa scăpați de nuanțele de galbui sau protocaliu care rămân in păr după decolorare, e poate mai ok să incercați masca cu miere de albine si lămâie ca metodă de decolorare.

Dacă însă vreți să treceți de la brunet sau roșcat închis la o nuanța mult mai deschisă, atunci metoda mea de decapaj e probabil singura eficientă, fara decolorare sau deteriorarea părului.

Partea bună e că e și foarte ieftină.

Aveti nevoie de 2 ingrediente:


  • pudră decolorantă (orice marcă e bună, eu am folosit Kallos);
  • șamponul pe care il folosiți în mod obișnuit.
Le puteți amesteca în orice recipient, însă dacă aveți un bol special pentru a amesteca vopseaua, vă recomand să îl folosiți.
Cele două se amestecă in proportie de 50% cu 50%. În unele cazuri, șamponul poate fi mai dens, deci dacă simțiți că soluția nu s-a amesteca suficient de omogen, mai adaugați șampon.

Cum se aplică:

Folosiți mănuși (pentru a evita orice posibilă alergie)!

Situația 1. Vreți să deschideți nuanța intregului păr

Aplicați omogen, exact cum șamponați in mod normal, dacă doriți să deschideți nuanta pe tot părul. Masați părul timp de minim 5-10 minute. In funcție de cât de mult doriți să deschideți nuanța părului, lasați să actioneze pana la maxim 20 min. Ajută dacă măsați parul in acest timp- dar nu e obligatoriu.

După perioada de acțiune, șamponați și folosiț balsam de păr și/sau mască.

Situația 2. Deschiderea a unor porțiuni sau suvițe de păr

Dacă doriți sa deschideți doar anumite zone, atunci procedați ca și cum v-ați vopsi (despărțiți suvițele pe care vreți să le decolorați cu staniol sau chiar împachetați dacă e cazul).
Timpul de acțiune ar fi bine sa fie undeva între 5-20 minute. Puteți prelungi doar dacă nu se văd rezultate evidente.

Clătiți, samponați apoi in mod obișnuit.

Foarte important de știut!!!!

Acest procedeu va funcționa doar pe părul vopsit, niciodata pe cel natural. 
Practic, acest procedeu este un fel de spălare de vopsea. 
De fiecare dată când te vopsești, mai adaugi un strat de vopsea pe firul de păr. Evident, chiar dacă ai păstrat aceeași culoare ani si ani, ai aplicat totusi multe straturi de vopsea, in mod repetat. Această metodă poate înlătura 1-3 din aceste straturi. În unele cazuri va deschide deci foarte mult nuanța părului- până la blond inchis (in special in cazul roșcatului), iar alte ori, rezultatul nu pare foarte diferit fata de nuanța initială.

E foarte important să știți că există o probabilitate foarte mare să se deschidă mai mult decât v-ați dori, deci nu fiți generoase cu timpul de actiune.

Pentru că nu am facut poze, am alăturat doua nuanțe de vopsea pentru a va face o idee despre cum mi-a ieșit mie.

Untitled #339


De la brunet (defapt un șaten închis) am ajuns la un fel de roșcat, cu portocaliu și anumite porțiuni de blond gălbui. Nuanțe destul de neplăcute, desigur, însă m-a scutit de o decolorare. Nu mi-a ieșit însă aceeași nuanță uniformă.



Dezavantajele metodei:

  • nu puteți controla prea mult nuanța care va ieși. E posibil sa iasâ mai deschis decât vă doriți.
  • nuanțele care rezultă, nu vor fi finale. Vă recomand această metodă doar ca un pas intermediar, în locul decolorării care vă deteriorează părul. Recomand această metodă de decapaj doar în următoarele situații:
  1. Pentru a trece de la brunet la roșcat, fara decolorare.
  2. Pentru a trece de la brunet la șaten ciocolatiu, șaten arămiu etc. Pentru că, cele care ați încercat să vă vopsiți peste brunet o nuanță deschisă, cred că ați observat deja că noua culoare prinde doar la rădăcini si pe anumite porțiuni, însă niciodată omogen. 
  3. Pentru a trece de la roșcat închis la o nuanța de caramel sau aramiu. Nu prea va merge dacă vreți să ajungeți la blond.
  4. Pentru a scoate din parul blond nuanțele rămase de la un nuanțator (fie roz, fie albastru etc).

Avantajele metodei:

  • Pudra decolorantă din amestec nu acționează asupra părului nevopsit. Așa cum v-am spus deja, pe părul nevopsit (de exemplu pe rădăcinile crescute) nu va acționa în nici un fel. Pudra se activează doar amestecată cu oxidantul (acel lichid albicios, din cutia cu vopsea). Deci poate fi o metodă bună de a modifica puțin nuanța părului, fără a modifica nuanța rădăcinilor, dacă asta vă doriți.
  • Nu degradează deloc firul de păr, pentru că nu acționează în profunzimea lui. E astfel, o metodă ne-invazivă, pentru cine dorește să scape de nuanțele vechi ale părului. 
  • E o metodă ideală, care poate înlocui cu succes, în unele cazuri, decolorarea efectivă, atunci când se dorește o schimbare majoră.
Dacă vă mai pot oferi alte detalii sau aveți întrebări, vă invit să îmi lăsați un comentariu!

Please follow me :



Vote my Looks:

4 comments:

  1. Se poate de făcut aceasta procedura de mai multe ori?

    ReplyDelete
  2. Ti am citit cu interes articolul si vroiam sa stiu parerea ta,am parul bopsit cu acaju de la loncolor dar vreau sa scot aceasta nuanta din par.Daca folosesc pudra decoloranta+sampon voi reusi?

    ReplyDelete
  3. Cel putin partial, trenuie sa mearga

    ReplyDelete
  4. Desigur, insa repetarea consecutiva nu o sa dea rezultate cu mult mai bune. Insa conteaza si despre ce culoare e vorba.

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤