📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

06 March 2015

Noutati de Primavara: Lapte Demachiant Ivatherm

Ro Only
Unul din cei mai importanti pasi cand vine vorba de ingrijirea tenului, din punctul meu de vedere, este demachierea.
Si va pot spune din experienta, cat de important este: pe vremea cand singurul demachiant cunoscut de pe piata era inca Doina, bineinteles, ca adolescenta nu ma interesau regulile! Asa ca de multe ori, uitam de demachiant.
Un experiment facut de o femeie care nu s-a demachiat timp de 30 de zile, arata ca tenul ei a imbatranit cu 10 ani, in acea luna.

Ce risti sa patesti daca nu te demachiezi 


Chiar daca uiti sa te demachiezi si o singura zi, exista cateva lucruri care ti se pot intampla:

  • Sa iti apara acnee- chiar si daca nu ai un ten gras sau presupus la acnee. Porii care nu sunt curatati, se vor umple cu resturi de produse de machiaj si se vor bloca. Poti risca si adevarate infectii, avand in vedere ca machiajul nu e singurului lucru care iti ramane pe fata, pe durata unei zile. Isi aduce cineva aminte de campania aceea (cam stupida, poate si usor jenanta) care te intreba daca te-ai spalat azi pe cap? Un barbat ras pe cap, iti arata la sfarsitul zilei cat de murdar era prosopul pe care se stergea pe cap, ca dovada ca praful, impuritatile, fumul si alti factori nocivi cu care intram in contact de-a lungul unei zile, raman pe piele. Imagineaza-ti ce se intampla cand machiajul se amesteca cu toate elementele nocive de afara.
  • Puncte negre- tot o consecinta a factorilor de mai sus sunt si aparitia si dezvoltarea punctelor negre. Tenul trebuie mereu sa fie cat mai curat pentru ca e foarte usor sa te trezesti cu puncte negre si mult mai greu sa scapi de ele.
  • Riduri- Sigur v-a spus si voua cineva cand erati mai tinere ca machiajul imbatraneste tenul. Bineinteles ca ati ras copios, dar adevarul e undeva la mijloc: daca iti imaginezi ca e ok sa stai machiata 24 din 24, atunci nu intelegi ca tenul trebuie sa "respire". Chiar daca te demachiezi, insa nu o faci corect, poti sa iti agravezi sau grabesti aparitia ridurilor.
  • Ti se raresc genele- Multe persoane considera rimelul cel mai inofensiv. Nu e ca si cum iti intra in piele, nu? Gresit. Genele tale vor avea de suferit. Plus, peste noapte rimelul nu ramane pe gene, ci coboara fix pe zona sensibila si delicata din jurul ochilor, care va avea de suferit. Nu e deloc neobisnuit ca o persoana care nu s-a demachiat sa se trezeasca cu ochii umflati.
  • Pori mariti- Persoanele care au deja aceasta problema, stiu cat de greu e sa te lupti cu porii mariti. E un aspect inestetic, iar daca ai deja un ten usor gras, nu ar fi deloc bine sa iti fortezi norocul, uitand sa te demachiezi!


Eu insa, am fost norocoasa: tenul tanar are totusi tendinta de a rezista mai bine, asa ca nu mi s-a intamplat nici una din aceste efecte, cu exceptia genelor rare. Mi se parea si mie, absolut ok, daca mai uitam sa imi demachiez rimelul sau o faceam automat, fara sa insist, sau sa ma asigur ca tot machiajul a disparut. In plus, nu am vazut nici un efect negativ pe moment, asa ca am ajuns la concluzia, ca nu e cel mai rau lucru din lume.
Desigur ca aveam gene firave, scurte si rare, dar puneam asta pe seama mostenirii genetice si nimic mai mult.
Marea schimbare pentru mine a fost momentul cand am inceput sa port lentile de contact (de vedere), moment in care, era absolut necesar sa ma demachiez temeinic.
Defapt, greseala mea cea mai frecventa, nu era ca nu ma demachiam, ci ca o faceam superficial.
In schimb, cand poti lentine de contact, ochii trebuie sa fie foarte-foarte curati, altfel iti e imposibil sa iti pui lentilele (orice impuritate, chiar invizibila, iti va irita foarte tare ochii).
Asa ca, demachierea a fost luata foarte in serios si dupa cateva saptamani, am descoperit ca defapt genele mele au devenit mai lungi, mai dese, mai rezistente.

Din punctul de vedere al demachierii perfecte, apa micelara mi se pare mult superioara demachiantului. Despre experienta mea cu apa micelara Ivatherm am scris aici.

Insa daca preferati demachiantul, iata ce trebuie sa stiti :

Pentru machiajul rezistent la transfer, alegeti un demachiant specific (in general bifazic sau cu ulei). Masati zona ochilor, prin miscari circulare, insa, chiar daca vreti sa fiti sigure ca v-ati demachiat perfect, nu e indicat sa apasati sau sa frecati genele de la stanga la dreapta, ca si cum ati vrea sa curatati o pata. 
Folositi dupa demachiant o lotiune tonica. Aceasta trebuie sa se potriveasca tipului vostru de ten. Lotiunea tonica curata in primul rand machiajul ramas (daca nu v-ati demachiat chiar asa de bine cum credeati cu demachiantul), dar si inchide porii.
Folositi o crema de noapte. E adevarat ca si demachiantul hidrateaza, insa nu va bazati doar pe el. Rolul principal al lui ramane totusi curatarea. 

Multe persoane nu stiu sau nu vor, insa demachianul ar trebui folosit si dimineata, pentru a curata tenul, inainte de a aplica machiajul. Chiar daca ai impresia ca nu e necesar, nu uitat ca din momentul cand te-ai trezit (chiar daca ai aplicat un gel de curatare), pana cand te vei pregati sa te machiezi, pot trece si ore, asa ca tenul nu mai e in mod necesar tot curat.

Ti se potriveste demachiantul Aquafil Light de la Ivatherm?



  • Spre deosebire de gama Multiperformanta, demachiantul Aquafil Light este conceput in mod special pentru tenul normal si mixt dar potrivit si pentru cel sensibil. 
  • Are o textura lejera. Daca uneori simtiti ca un demachiant este prea gras sau ca va incarca tenul, asta poate fi din cauza ca multe demachiante sunt dedicate tuturor tipurilor de ten (dar evident, nu poti multumi pe toata lumea cu acelasi produs). La modul realist, putine produse de demachiere sunt impartite clar, insa, daca demachiantul tau e putin cam gras, un tonic destinat tenului mixt/gras, poate echilibra si sterge senzatia de ten incarcat. Cu toate acestea, intotdeauna e mai bine sa folosesti din start produse dedicate tipului tau de ten. 
  • Curata bine si rapid. Oricat de mult am discuta despre cat de bine e sa te demachiezi cu rabdare, cu miscari circulare etc, adevarul e ca vom prefera mereu un demachiant care face treaba bine si din doua miscari. 
  • Pe langa efectul de hidratare, Aquafil Light are si proprietati antiinflamatorii. Adica calmeaza pielea. Daca la sfarsitul unei zile, iti simti tenul iritat (chiar fara sa existe semne asupra pielii), atunci cel mai probabil au un ten sensibil. Si tenul gras/mixt poate fi sensibil. Asa ca e indicat sa folosesti in general produse speciale si blande cu tenul tau.
  • Fara parabeni.
  • Are un parfum caracteristic prduselor Ivatherm (pe care eu il ador), insa e subtil si placut.
  • Are 200 ml.
  • In gasiti la pretul de 50,38 lei.





In aceasta perioada Ivatherm are o oferta prin care beneficiati de o reducere de 30% la diverse pachete de produse, care desigur pot fi un cadou perfect, mai ales ca ne apropiem de ziua femeii. Pachetele cadou le gasiti aici: http://www.ivatherm-shop.ro/c/73/PACHETE-CADOU.html

Iar daca nu ati incercat inca lotiunea de corp Multi-Performance, despre care eu am scris aici, revista Pshychologies v-o afera cadou in varianta de 100 ml. Varianta full size (200 ml) costa 55 lei, deci iesiti foarte bine! :)








Please follow me :



Vote my Looks:

2 comments:

  1. Looks really loke a lovely product!
    Thank you for sharing,in frecnh we say:le lait démaquillant, nearly like you...
    Have a fab weekend!

    ReplyDelete
  2. Il caut si eu, cred ca mi s-ar potrivi pentru ca am ten mixt sensibil si greu gasesc ceva cu adevarat bun.

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤