📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

20 March 2015

Esti blogger- iti trebuie sau nu propriul domeniu?

Cei mai multi bloggeri incep pe o platforma gratuita, gen blogger, wordpress, tumblr etc.
Insa trendul e ca sa treci pe propriul domeniu. V-ai intrebat vreodata cum e mai avantajos?
Eu da, ma gandesc de ceva vreme si nu am reusit sa ma decid. Bine, adevarul e ca mie chiar nu-mi plac schimbarile. Totusi, m-am decis sa pun in balanta avantajele si dezavantajele .


Ce avantaje ai pe o platforma gratuita (bloggger, wordpress, tumblr etc)

  • Costuri zero. Oricine isi poate deschide un blog. Gratuit. Fara costuri de intretinere, hostare etc.
  • In general, blogurile pe platforme gratuite sunt favorizare de google. 

Ce avantaje ai cu un domeniu si host privat?


  • La modul simplist, putem vorbi de independenta: wordpress sau blogger iti poate penaliza publicitatea postata excesiv si in unele cazuri pur si simplu inchide blogul. 
  • Domeniul ales de tine poate fi remunerabil. Cred ca va amintiti pe la inceputuri, cum anumite domenii au fost cumparate doar pentru scopul de a fi vandute. Gen "www. imobiliare.ro" , "www.retete.ro" si alte domenii care reprezinta cuvinte cheie. Tot dupa acest principiu, domeniul tau, transformat in brand, poate valora candva mult. 
  • Personalizarea. Daca pe platforma de wordpress si pe cea de blogger ai doar cateva teme si formaturi din care sa alegi, pe website, poti personalizat cat si cum doresti. 
  • Daca doresti sa iti faci un blog doar din pura pasiune, atunci probabil nu vei fi prea tentat de ideea de domeniu. Insa daca doresti sa iti monetizezi un blog, atunci, cel mai bine si mai sigur te va avataja sa ai propriul domeniu.
Un domeniu denota un anumite profesionalism. Dar implica si cheltuieli. 
In timp ce un domeniu www.domeniu.ro il cumperi pe o perioada nedeterminata, cele de forma .com, .eu etc le platesti pe an.
Preturi de referinta gasiti pe Webrahost.ro
Gazduirea (sa cumperi un domeniu nu e suficient- in timp ce plaformele blogger si wordpress ofera gazduire gratuita, pentru un domeniu, va trebui sa platesti si pentru gazduire) in general inseamna un pachet intreg de servicii: optimizare, spatiu HD, trafic lunar etc.  Iar plata se calculeaza lunar. Preturile incep cam de la $1 pe luna si cresc in functie de serviciile oferite.
De ce e acest aspect important? Viteza cu care va merge site-ul tau, va fi direct influentata de serviciul de hosting ales. Asa ca, nu aici trebuie sa te chinui sa economisesti, ci e important sa alegi un pachet bun, in defavoarea unuia ieftin.

Daca intetinonezi sa castigi bani din blogul tau, atunci costurile de intretinere nu or sa ti se para deloc mari. Insa daca blogul tau va fi unul personal, care nu iti va aduce un venit in plus, probabil ca o platforma gen Bloger si Worpress e absolut ok. 

Eu ma gandeam ca ar fi o idee buna ca articolele de tip advertorial sa le mut pe o platforma de tip site, iar pe blog sa ramana cele de tip review, timp liber etc. In felul acesta cititorul poate alege mai simplu ce vrea sa citeasca. In felul acesta nu voi renunta nici la platforma de blogger, insa voi putea oferi alt gen de continut si informatii pe platforma de site. 
Ce parere aveti? 

Iar daca sunteti deja bloggeri, dar va doriti propriul domeniu, puteti participa la campania Webrahost care va ofera un domeniu .ro gratuit (primilor 70 de participanti). 
Premiul in sine valoreaza 29 euro sau 25 impreuna cu un pachet de gazduire. Nu suntti obligati sa alegeti si un pachet de gaduire insa. Daca intentionati sa va mutati pe un domeniu, atunci va scutiti de o cheltuiala, plus aveti acel domeniu pe viata. Va ramane doar cheltuiala lunara pentru hosting (gazduire). 










Please follow me :



Vote my Looks:

2 comments:

  1. Interesting post!
    www.alessandrastyle.com

    ReplyDelete
  2. I always take a look at your posts!
    You do lovely sharings!
    have a nice weekend my dear!

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤