📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

20 December 2013

10 Seriale noi

Iata topul celor mai interesante seriale noi din punctul meu de vedere:
1. Devious Maids
Daca ati urmarit cu drag Desperate Housewives, atunci o sa descoperiti ca si acest serial pastreaza sarea si piperul, ca si comicul de situatie din Desperate Housewives. Eva Longoria, ca si producator executiv si-a pus amprenta cu siguranta, asupra scenariului.

Povestea, din nou, o sa va aminteasca de Desperate Housewives: cinci prietene bune (de origine latina), care lucreaza ca si menajere in casele oamenilor bogati, ajung in tot felul de situatii ciudate. Serialul incepe cu o crima neelucidata, iar cel putin primul sezon se invarte in jurul acestui subiect.
E adevarat ca nu este tocmai un serial nou (a inceput inca din iunie) si sunt convinsa ca deja ati aflat de el.
Dar e interesant si savuros. Nu pot spune ca am descoperit pana acum aspecte care sa nu-mi placa la el, asa ca eu ii ofer nota 10/10

2. Hostages
Desi l-am urmarit pana la episodul prezent, nu pot spune ca mi-a placut exceptional de mult.
Totusi, daca sunteti fani ai conspiratiilor, acest serial vi se poate parea cel putin interesant.
Povestea pe scurt ar fi ca o familie este luata ostatica de o echipa condusa de un agent FBI, obligand-o pe Dr. Ellen Sanders sa il omoare pe presedinte pe masa de operatie. Dar desigur, nimeni si nimic nu e ceea ce pare si cu timpul, actiunea devine din ce in ce mai complexa si misterul mai adanc.
De ce nu mi-a placut? In mare mi s-a parut ca povestea merge cu incetinitorul. O idee exceptionala pentru un film artistic, dar lungita excesiv pe 13 episoade (pana in prezent).
Nu este lipsit de farmec sau de profunzime psihologica, asa ca, totusi, ii ofer o nota maricica: 7/10.



3. Almost Human
Actiunea se petrece intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat unde criminalitatea atinge cote alarmante. Asa ca, politia a venit cu solutia de a crea roboti-androizi care sa ajute la restabilirea ordinii. In mod exceptional, o anumita categorie de roboti au fost creati cu "emotii". Insa singurul care lucreaza activ in politie este noul partener (android) al detectivului John Kennex.
In afara unor efecte speciale (demne de un film SF, totusi), serialul nu aduce multe in plus fata de un serial politist tipic. Defapt, mi se pare mult prea tipic, cumuland toate clisee politiste posibile: politistul bun (dar cu un trecut dureros si intunecat)-nevrotic si incapatinat si desigur, cu probleme mari fata de orice autoritate- decis sa sacrifice totul pentru a face dreptate, partenerul acestuia (androidul cu emotii umane)-calm, inteligent si fidel ca Lesi, cainele politist, seful mult prea tolerant si intelegator (chiar daca are o aparenta duritate), specialistul IT (acel personaj care intruchipeaza tocilarul neadaptat social, dar genial si indispensabil politiei), si desigur, baietii rai.
Eu nu am fost mai deloc incantata, asa ca 4/10. Nu este un serial prost, doar ca veti putea gasi multe seriale politiste mult-mult mai bune decat acesta.

4. Reign
Nu o sa va stric placerea de a descoperi singuri subiectul acestui serial. Va spun doar ca este un serial istoric, sa spunem destul de asemanator cu The Tudors, minus excesul de nuditate si sex. E interesant si captivant. Nu e perfect, as putea sa ma leg de cateva aspecte, dar per total mi-a placut destul de mult incat sa astept cu sufletul la gura urmatorul episod.
Dupa unele pareri, Reign ar fi o combinatie superba intre The Tudors, Game of Thrones si Gossip Girl.
Ceea ce mi s-a parut interesat e ca tinutele personajelor feminine nu prea respecta adevarul istoric (ceea ce o sa supere pe unii dintre noi), dar o sa le bucure pe fashioniste cand or sa vada cele mai frumoase tinute de seara cu putinta.
Eu vi-l recomand si ii dau 9/10


5. The Bridge
Despre acest serial am sentimente contradictorii: desi am afirmat ca nu imi place, l-am urmarit cu sufletul la gura. E complex, interesant, brutal, psihologic.
The Bridge (podul) este granita intre doua lumi:  "pamantul fagaduit", Texas (America) iar de partea cealalta  a podului, Chihuahua, o tara a nimanui, unde politia e corupta, iar societatea, mediavala.Ceea ce uneste cele doua lumi, e tocmai, un criminal care actioneaza pe ambele partile ale podului, aduncandu`i impreuna pe cei doi politisti: Sonia Cross si Marco Ruiz. Filmul aduce in lumina diferentele sociale, financiare, mizeria, coruptia, crimele si cruzimea care au pus stapanirea pe taramul nimanui. E o drama psihologica, care va poate placea sau nu, depinzand de gusturile voastre. Totusi, serialul ramane unul bun, interesant, dramatic, asa ca ii ofer o nota buna. Chiar daca si aici vor regasi multe dintre cliseele politiste americane si chiar daca anumite momente din film sunt prea abrupte: 8/10

6. Sleepy Hollow

Va mai amintiti Sleepy Hollow din 1999 cu Johny Depp? Mie mi-a placut si mi-a dat cosmaruri in acelasi timp. Asa ca am fost foarte entuziasmata sa aud ca vom avea un serial, "Sleepy Hollow".
Daca nu stiti despre ce e vorba (cel putin in vechiul film), va fac un mic- mic de tot- Spoiler: Povestea calaretului fara cap- legenda urbana.
Din pacate insa, serialul e doar un spin-off din povestea originala, actiunea petrecandu-se in prezent, singurul element comun fiind prezent cavalerului fara cap, care insa in aceasta versiune este primul dintre calaretii apocalipsei.
Ichabod Crane (care datorita sotiei sale vrajitoare ajunge in prezent, el fiind un soldat al revolutiei de independenta) si Abbie Mills- care lucreaza in politia din oraselul Sleepy Hallow- sunt singurii care pot opri sfarsitul lumii. De aici, povestea seamana cu multe altele, incluzand elemente religioase, mister, supranatural, personaje istorice, vrajitoare si demoni. Mie personal nu mi-a placut atat de mult aceasta adaptare moderna, pentru ca in general mi se pare greu de integrat in mod natural mai multe elemente supranaturale. De exemplu, va puteti imagina un film cu vampiri si zombi in acelasi timp? Ingeri si extraterestrii micuti si verzi? Nu prea... Chiar daca e SF, un film ar trebui sa pastreze o nota de credibil, fara sa faca un zarzavat de mituri urbane, motive religioase si personaje istorice. Mie povestea mi s-a parut deci, fortata si nu mi-a placut prea mult. In rest, actorii sunt simpatici, actiunea antrenanta, asa ca, per total, adunand plusuri si minusuri, am ajuns la 6/10

7. American Horror Story Conven
Chiar daca nu e un serial nou, sezonul 3 a inceput recent si, fiecare sezon are propria poveste. In sezonul 1, actiunea s-a invartit in jurul povestilor cu fantome, posesie, etc, sezonul 2...hmmm...insumeaza cateva motive diverse (extraterestii, demoni, criminali in serie, criminali de razboi nazisti, experimente pe oameni, etc-totusi, destul de frumos imbinate), sezonul 3 este dedicat vrajitoarelor. Dar nu vrajitoarelor in sensul cu care ati fost obisnuiti.
E un serial dificil si cu siguranta nu pe gustul tuturor. Este totusi un horror - din serial celor "Mindfuck" (scuzati expresia, dar acesta e termenul potrivit), deci asteptati-va la tot ce e mai rau: violuri, experimente ciudate pe oameni, cruzime de orice fel, violenta. Totusi, daca sunteti cat de cat imunizati la astfel de elemente, veti descoperi ca povestea e de fiecare data interesanta, misterioasa si intriganta, avand in centru trimful binelui asupra raului (si vice-versa uneori), supravietuirea si umanitatea in mijlocului unei lumi dezumanizate.

Sezonul 3 e ceva mai soft. O sa va placa tendinta usoara spre show cu adolescenti, o sa va placa stilul novativ al tematicii "vrajitoare" si o sa va placa si psihologia personajelor. Desi fura pe alocuri din Harry Potter. O sa va mire sa aflati ca totusi, e un serial foarte apreciat. Eu zic sa-i dati o sansa, eventual sa incepeti chiar cu acest ultim sezon (pentru fiecare sezon are propria poveste) si abia apoi sa incercati sa dati o sansa si primelor 2 sezoane.
Eu ii dau nota: 9/10.




8. Dracula
Despre Dracula (2013) v-am scris deja aici.  Intre timp m-am razgandit, pentru ca dupa primele episoade, serialul incepe sa devina cam fad, actiunea e lungita excesiv, incat la finalul unui episod realizezi ca nu prea s-a intamplat nimic.
Deci revin si ii dau din nou nota: 5/10








9. The Originals
Un spin-off al serialului Vampire Diaries, dar care nu reuseste sa il egaleze.
Daca va mai amintiti perioada cand Klaus a fost plecat in New Orleans, in The Originals, aflam intreaga poveste. Dintre personajele cunoscute ii regasim si pe: Elijah, Rebekah, Hayley si Tyler.
Serialul totusi, nu e nici anost, nici nu ramane blocat in povestea din VD. Reuseste sa fie interesant, captivant, cu o poveste cat se poate de noua si plina de mister. Precum spuneam, desi ii lipseste farmecul lui Vampire Diaries, The Originals e totusi un serial de urmarit.
Nota mea: 8/10



10. The Cult
Inchei lista cu acest serial care era totusi promitator. Spun era, pentru ca deja s-a anuntat ca o sa-l anuleze.
Pe scurt povestea ne aduce intr-un context mai putin obisnuit: o serie de crime inexplicabile par sa aiba legatura cu un serial de televiziune. Conspirational, serialul "The Cult" (cultul) are mai mult decat fani, ci chiar un cult periculos, al caror membrii raman necunoscuti.
Sincera sa fiu, eu am fost atrasa nu atat de povestea (cu aer usor politist) in sine, ci de povestea filmului din film.
Oricum, e ceva nou, interesant si imi pare rau ca nu o sa fie continuat. Avea sanse mari sa se dezvolte intr-un serial de ne-uitat!
Nota mea: 8/10


5 comments:

  1. I am going to watch the Devious made , first day first show
    Have a nice day
    Keep in touch,
    www.beingbeautifulandpretty.com

    ReplyDelete
  2. Devious Mades e singurul pe care il urmaresc de aici, dar cred ca o sa mai dau cate o sansa la cateva. Multumim!

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤