📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

01 April 2012

Verighete, Inele si Diamante

Ce au in comun diamantele, inelele si verighetele? Ei bine, iubirea...
Diamantul e regele pietrelor pretioase, cea mai iubita de femei, simbol ar perfectiunii, durabilitatii si puritatii dar si  un simbol traditional al dragostei inca din antichitatea greceasca , semnificand , de asemenea, pacea , fidelitatea , linistea sau serenitatea. Nu e intamplatoare asocierea dintre diamante si inele de legodna!

Din istoria inelului de logodna, aflam ca traditia inelelor de logodna a fost initiata de catre papa Nicolae I , in anul 860 d.Chr. si a insistat ca acest inel sa fie din aur , ca un simbol al sacrifiului financiar al barbatului ce urma sa se casatoreasca. Odata cu anii , inelul de logodna a fost impodobit cu rubine, diamante si diferite pietre pretioase si semipretioase (de obicei, pietre corespunzatoare zilei de nastere sau zodiei miresei). Diamantele, introduse de venetieni pe inelul de logodna in secolul XV , au ramas foarte populare pana in zilele noastre, tocmai datorita senificatiei speciale a diamantelor. Se spune ca o casatorie trebuie sa fie la fel de rezistenta si puternica ca si un diamant.
Dar si verighetele au povestea lor :
Potrivit traditiei , inelul de cununie se poarta pe degetul inelar al mainii stangi, o superstitie provenind din antichitate , cand se spunea ca de la acest deget porneste o vena a dragostei ("vena amoris") ce duce direct catre inima. In Roma antica , inelele de aur simbolizau eternitatea (de la semnificatia cercului, acecea de infinit), dragostea nepieritoare si loialitatea in casatorie.Inele de cununie romane erau faurite sub forma a doua maini inclestate una de cealalta, iar unele femei purtau inele de casatorie pe care era gravata o cheie, astfel incat sa aiba puterea de a deschide inima sotilor lor.
 Cercul  verighetelor simbolizeaza eternitatea , timpul fara inceput si sfarsit, traditie ce deriva din obiceiurile tribale , cand se foloseau coronite de flori si iarba pentru decorarea gleznelor si incheieturilor mainilor miresei.
In majoritatea superstitiilor se considera ca pierderea inelului de logodna sau a verighetei, a fi un semn rau. Iar daca inelul de logodna  este prea strans e un semn ca viitorul sot va fi foarte gelos, daca in schimb e prea mare, atunci casnicia va fi instabila.
Daca vreti sa vedeti mai multe modele de inele, nu uitati sa accesati urmatoarele linkuri ( verighete , inele de logodna, inel de logodna). 
Ca incheiere, am atasat  poza inelului meu de logodna:

 

5 comments:

  1. O Zi Ca Toate CelelalteApril 1, 2012 at 11:30 AM

    vai dar ce frumos e inelul!!sa-l stapanesti sanatoasa si fericita alaturi de cel care ti l-a oferit:*

    ReplyDelete
  2.  multumesc:*

    ReplyDelete
  3. foarte frumos inelul...si eu am vrut inel de logodna inaintea nuntii!!

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤