📧 Contact me at dumitru9catalina@yahoo.com

07 May 2012

When love fails...

El nu iti mai aducea flori si bomboane. Nu te mai suna, nu te mai lua in brate, mereu prea ocupat sa te vada. Plangeai des; prea des. El plecase demult, dar tu te amageai ca se intoarce. Fericirea era doar o amintire. Sa te desparti sau nu? Cat de usor e sa iei aceasta decizie?
Sau impinsa de un impuls de moment, te-ai gandit sa ii pui punct in speranta ca el va obseva ce pierde?

Si daca asta nu ti-a adus nici o alinare, iata ca trebuie sa faci!


  1. Imagineaza-ti ca un barbat nu exista in viata ta decat daca e in fata ta!  OK, pare o regula imposibila si inutila, dar daca e sa fii sincera, adu-ti aminte cat timp petreci purtand discutii imaginare cu el, de cate ori iti planifici sa-l suni, pentru a-i spune cate in luna si-n stele, cate reprosuri si explicatii ceri in mailuri pe care renunti sa le mai trimiti. Recunosti cat efort inca depui pentru a deslusi ce s-a intamplat? Ei bine, in felul acesta, nu iti permiti sa te detasezi si sa te simti mai bine. Incearca mai bine sa te concentrezi pe lucrurile imediate, pe tot ceea ce exista prezent in viata ta! 
  2. Imagineaza-ti ca esti o super-femeie! Stii ce inseamna asta? Adica acea femeie cu care orice barbat ar fi foarte fericit sa fie. Imagineaza-ti ca esti genul de femeie pe care orice barbat s-ar simti norocos sa o cunoasca. Asa ca, nu trebuie  sa iti faci atata sange rau ca unul anume nu te-a apreciat. Femeile ca tine sunt rare si greu de cucerit! Pierderea e a lui, nu-i asa?  Gandeste-te putin: o super-femeie, nu isi pierde timpul incercand sa inteleaga ce a vrut el sa spuna, cand se scuza ca e prea ocupat ca sa te vada sau sa sune.  O super-femeie,  nu il intreaba daca relatia e la fel de importanta pentru el, cum e si pentru ea. O super-femeie, nu cauta sa inteleaga ce crede el, nu il suna ca sa-l intrebe daca s-a terminat de tot sau nu. Pur si simplu trebuie sa renunti la conversatiile cu el, sa renunti sa mai astepti un telefon, sa renunti la speranta de a-l mai auzi, sa renunti sa incerci sa intelegi ce s-a intamplat, sa renunti sa intelegi ce-a insemnat felul in care te-a privit ultima data, sau ce a vrut sa spuna defapt prin ceea ce a spus.Lasa-l sa faca ce vrea! Lasa-l sa se scuze pentru a mia oara  ca e foarte ocupat cu aceleasi lucruri (job, familie, bani, etc) pe care da vina cand nu iti acorda atentia pe care o meriti.  Spune-i ca nu vrei sa discuti despre asta! Stii deja ca se foloseste de alte probleme pentru a nu se comporta asa cum trebuie cu tine. Elimina acest aspect negativ din viata ta, pur si simplu prin a refuza sa discuti! Nu-i spune ce gandesti, nu analiza! Fii happy si ocupata cu lucrurile care fac parte din viata ta!
  3. Asculta-ti instinctele si ai incredere in tine!  Nu uita ca cea mai importanta persoana din viata ta, esti chiar tu! Ai grija de lucrurile care te fac fericita! Iubresti animalele? Ai un hobby? Pur si simplu te distrezi sa faci shopping? Atunci fa toate astea, in loc sa stai suparata din cauza lui! Nu astepta ca sa vina altcineva sa te faca fericita!  In plus, ai incredere in instinctele tale! Daca simti ca persoana de langa tine nu te iubeste, probabil ai dreptate! Ai grija ce alegere faci!
  4. NU face nimic!  Ok, fie ca relatia ta tocmai s-a terminat, fie ca pur si simplu simti ca e pe cale sa se termine, cea mai buna solutie e sa nu faci nimic. Pur si simplu. Stiu, primul instinct e sa incerci sa repari relatia, sa intelegi ce merge si ce nu merge. Dar daca ai ajuns in acest punct, presupun ca deja ai discutat cu partenerul tau nemultumurile tale si ca, ei bine, nu s-a schimbat nimic. Adevarul e ca oamenii nu se vor schimba niciodata pentru ca asa vrei tu. Oamenii se schimba doar atunci cand simt nevoia de schimbare, nu pentru ca altcineva vine si le spune ca ei fac ceva gresit. Degeaba ii spui iubitului tau ca te simti jignita cand nu iti raspunde la apeluri. Atata timp cat stie ca un comportament ii va fi tolerat (si ii demonstrezi ca tolerezi, pentru ca inca esti cu el, nu?) nu va misca un deget ca sa schimbe ceva.  Asa ca, in loc sa presupui ca faptul ca el continua sa faca lucruri care stie ca te ranesc sau te deranjeaza,  inseamna ca nu te iubeste, incearca pur si simplu.... sa-ti faci alte griji! Toti avem probleme si poate e timpul sa te preocupi mai mult de ale tale. Sa incerci zi dupa zi sa intelegi ce e in capul lui cand continua sa aiba un comportament neplacut, nu te ajuta la nimic, ba mai mult, te va deprima! Aminteste-ti punctul 2: o super-femeie, nu isi pierde timpul cu astfel de ganduri! Ea stie ca orice barbat ar fi fericit sa o aiba!
  5. Exista destule optiuni!  Daca ai ajuns in acest punct, in care simti ca relatia e pe terminate, vrei ca el sa simta acest lucru. Dar... trebuie ca el sa simta asta singur
Nu este o idee buna ca sa ii spui unde greseste (chiar crezi ca el nu stie? doar i-ai spus-o de atatea ori), nu vrei sa faci din asta o drama, sau sa te arati disperata, pentru ca asta nu te va face decat sa aluneci inapoi, in situatia de la care ai plecat.
In concluzie, nefacand nimic, neamintind unde sunt probleme, nediscutandu-le pentru a mia oara, evitand pur si simplu sa incerci sa "repari" ceva, pur si simplu, nefacand nimic , vei face mai multe lucruri pentru relatia ta decat iti imaginezi!
In continuare nu se pot intampla decat doua lucruri:
  • fie nu va face nimic si /sau isi va gasi "consolarea" in alte parti. In acest caz, vei fi intr-un fel castigata: vei intelege, ca nu el era barbatul pe care il visai. Evident, sunt multe femei dispuse sa stea langa un barbat ca nu e dispus sa miste un deget pentru partenera lui. Un astfel de barbat, nu va fi niciodata alaturi de tine, nu va simti necesar sa te faca fericita, pentru simplul fapt ca tu faci totul ca el sa fie fericit. Evident situatia ii convine. Un timp cel putin...  Poti sa speri ca un astfel de barbat, evident egoist, care considera ca i se cuvine totul, si se asteapta sa il iubesti ca o mamica( sa ii ierti totul, sa suporti totul, el sa te recompenseze pentru asta cu faptul ca "exista"),intr-o zi se va maturiza. Dar daca asta se va intampla, atunci va cauta pe o alta, pentru ca pana atunci, ai intrat atat de mult in rolul de mama, care ii ofera totul, incat nu se va mai simti atras de tine. Pe termen lung, trebuie sa fii constienta, ca ai numai de pierdut.
  • cealalta varianta e cea la care speri. Si ca femeie, dar mai ales ca barbat, pornim in relatii, fara sa stim exact ce ar trebui sa facem. Gandeste-te la stereotipurile clasice ale barbatului care sta in fata televizorului si asteapta ca femeia sa- i pregateasca cina, si respectiv, la femeia cicalitoare care ii reproseaza toata ziua barbatului ca n-o ajuta cu nimic. Exista posibilitatea ca iubitul tau sa fie o persoana minunata, dar care pur si simplu nu stie cum sa se comporte corect intr-o relatie. Daca tu faci cele enumerate mai sus, o sa  devi mai calma, mai calda, mai multumita de viata ta, indiferent de ce face sau nu face el. Vei inceta sa-l cicalesti, sa despici firul in patru, sa ii arati tot timpul unde greseste, pur si simplu vei lua o distanta fata de lucrurile care te supara in viata ta. Asta inseamna ca vei lua o distanta de el. Atunci el va intelege, fara sa fie nevoie sa-i spui, ca esti cea mai buna femeie din viata lui si ca daca nu incepe sa isi schimbe comportamentele care te-au facut sa iei distanta, te va pierde. Daca te iubeste cu adevarat, nu va accepta sa te piarda!

10 comments:

  1. Te-am tag-uit!! Kisses xoxo
    http://glossylala.blogspot.com/2012/05/get-to-know-me-tag.html 

    ReplyDelete
  2. Calin Andreea DanielaMay 9, 2012 at 4:04 PM

    interesant!

    ReplyDelete
  3. M-a cam deprimat postarea pentru ca mi-a adus aminte de niste lucruri neplacute. Si eu am fost nevoita sa iau o decizie, pe moment a durut mult si pentru mult timp dar acum nu regret ca am procedat astfel.

    ReplyDelete
  4. E nevoie de mult efort ca sa iti asculti ratiunea si nu inima, din pacate, cand iti urmezi inima mai faci si greseli. Felicitari pentru decizie, cred ca toata lumea stie pe propria piele cat e de greu!

    ReplyDelete
  5. cel mai bine e ca fiecare sa creada in el si sa aiba rabdare, fiecare avem un suflet pereche

    ReplyDelete
  6. interesanta postarea ta!!toti avem persoana potrivita in viata asta.important e sa o/il descoperim

    ReplyDelete
  7. off intotdeauna trebuie sa gasesti forte proaspete in interiorul tau ca sa poti trece mai departe

    ReplyDelete
  8. cred ca toti pana la urma am avut deceptiile noastre in dragoste

    ReplyDelete
  9. asa e..important e sa stim sa le depasim

    ReplyDelete
  10. si sa invatam ceva din greselile facute

    ReplyDelete

Leave a comment with your opinion or just copy and paste one of these hearts ♡ 💗 💙 💟 💛 ❤